Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Katolikus bál

2013.02.02

Az idei farsangon ismét megrendeztük a hagyományos jótékonysági bált, immár 17. alkalommal. Az idei évben azt est háziasszonya Hollósiné Vadász Csilla volt, aki Andrásfalvy János atyával, az új Karitász vezetővel köszöntötték a mintegy 250 vendéget. Ezután felkérték Vitális Gábor atyát, az est fővédnökét a bál megnyitására. Gábor atya egy tanulságos történetet hozott, majd a pezsgős koccintás után kezdődött a kultúrműsor.
bl6.jpgbl21.jpg
Első műsorszám a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti iskola diákjainak nyitótánca, Erkel: Hunyadi László operájának palotása volt.
Ezután a templomi Ifjúsági Ének és Zenekar műsora következett. Bon Jovi: It's My Life, és Presser Gábor, Dusán Sztevanovity: Kóló című számát adták elő. Csodálatosan énekeltek nagy-nagy tapsot kaptak. A mellékelt videón láthatóak.
Már korábban is szerepeltek báljainkon Hollósi Brigitta, és Cservenyák Gábor Áron tánctanárok, akik most egy angolkeringőt mutattak be. Nagyon szép, kifinomult mozdulatokkal adták elő.
Már szinte hagyomány Tompa István kántor úr, világi elnökünk éneklése, most is készült egy számmal, amit a bált szervező Karitász csoportnak ajánlott. Koltay Gergely: Ki szívét osztja szét... címmel. Köszönjük neki.
Ezután ismét a Kodály Zoltán iskola táncosai szerepeltek: mezőségi táncot mutattak be fergeteges sikerrel.
A műsor zárásaként az In aeternum Gospel énekkar szerepelt, a mellékelt videón ők is láthatóak. Ők is nagy tapsot kaptak.

bl16.jpgbl15.jpg
Ezután következett a vacsora, amit most is a HBH Bajor Étterem szállított és szolgált fel a Surányi Endre szakiskola pincértanulóinak segítségével. A bevezetőben jeleztem hogy ez a bál már hagyományos, mert évek óta Molek Csongor muzsikál, mindig van "Báli Totó", a Lovas Travel K.F.T. szállítja haza a vendégeket, és van rengeteg tombola. Amit köszönhetünk Krokaveczné Marikának, aki idén is 220 tombola felajánlást gyűjtött és csomagolt. Köszönet a tárgyakat felajánlóknak, a Jó Isten fizesse meg a jóságukat. Éjfélkor került sor a tombola sorsolásra, előtte azonban Haszon Gyula úr trombita játékában gyönyörködhettünk, a Holdfény keringőt játszotta.

A tombolasorsolás után a két tánctanár, Brigitta és Áron rögtönzött táncórát adott a vállakozó kedvű mintegy 30-40 önként jelentkezőnek. Nagyon élvezte mindenki, kicsi és nagy egyaránt.

bl24.jpgbl18.jpg
Remek hangulatú bál volt, a visszajelzések is ezt igazolják, nagyon örülünk neki, feledve a fáradságot, a szervezéssel járó nehézségeket. Különösen azért, mert a bál bevételét a szegény rászoruló emberek megsegítésére fordítjuk. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a bál sikeres lebonyolításához, valamint a támogatóknak, és a kedves vendégeknek. (Jancsurák Lajosné)

Kovács Györgyi további képei