Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Családi nap a plébánián

2014.06.11

Kellemes szombati napon, délelőtt 9 órakor kezdődött az idei családi nap a plébánia kertjében. A program szentmisével kezdődött, majd a http://hajagos.hu/egyeb/honlap/14csalnap1.jpggyerekek bohócműsornak örvendhettek. A nap legnagyobb eseménye a főzőverseny volt. A családok feladata pörkölt készítése volt, amihez a húst a plébánia biztosította. Az elkészült fínomságok között csülökpörkölt, marhapörkölt, sertés- csirke- őz- és vaddisznó pörkölt is szerepelt. 11 kondérban főtt a sok finomság, a családok és közösségek igazán kitettek magukért. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hosszas tanácskozás után született meg a döntés. A verseny zsűréjében Vitális Gábor atya mellett ott volt Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, és Klimon István, a város alpolgármestere is. Első helyezett a cursillós Szabó Ede és családja "csülökpörkölt ínyenc módra" készített húsétele lett, második a Rádai család közismert Annuska nénijének vörösboros marhapörköltje következett. De minden induló közösség könyvjutalomban - természetesen szakácskönyvekben - részesült.

http://hajagos.hu/egyeb/honlap/14csalnap2.jpgA finom ebéd után a fiatalok táncolni tanultak, Karucka atya hathatós segítségével. Még egy előadás következett bent a templomban, Depaula Flavio szalézi atya tartott előadást Sándor Istvánról és a kommunizmus alatti Magyar szalézi történelemről. Az előadást követően Szalézi Bőrönd kiállítás került bemutatásra, majd a programokat közös imádkozás, litánia zárta.http://hajagos.hu/egyeb/honlap/14csalnap3.jpg

Köszönjük a szervezők sok munkáját, a plébános atya és a szaléziak támogatását, és mindenkinek a közreműködést és részvételt a vidám, tartalmas szép napért.

Fotó: Hajagosné

További képek
Kovács Györgyi albuma

 

 

A mappában található képek előnézete Templomaink