Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Játéknap a plébánián

2014.03.22

2014. március 22-én, szombaton kellemes tavaszi délutánon a 6-13 éves korosztályból több tucat gyerek gyűlt össze a plébánián, hogy részt vegyenek a szalézi atyák és az animátorok által szervezett játéknapon. Velünk voltak az egyik kurityáni lakásotthonból való barátaink is.

A programok - melyeket korábban gondos előkészületek előztek meg, délután fél háromkor kezdődtek, egészen este hatig tartottak. Játéknapunk témája Sándor István szalézi testvér születésének centenáriuma (1914-2014) és Don Bosco élete köré épült. Célunk az volt, hogy játékos formában próbáljuk megismertetni a vértanú életének egy-egy mozzanatát.

http://hajagos.hu/egyeb/honlap/14-03-22jateknap.jpg
Az ismerkedős játékok után két prenovícius – Péter és Marci – rövid színdarabbal készültek, melyben humoros formában azt az üzenetet adták át a gyerekeknek, hogy Sándor István a magyar ifjúságért áldozta az életét, ez az áldozat pedig nem volt hiábavaló.

A bevezető jelenet, közös ima után a Kazincbarcikáról, Bánhorvátiból, Kurityánból érkezett gyerekeket csapatokba osztottuk, majd elindítottuk őket az „állomások” felé.
Különféle szórakoztató feladatok vártak rájuk: hagymakarikák felfűzése ropira, almák egymásra rakosgatása, ugróiskola, Sándor István és Don Bosco kirakók. Előkerültek az ügyességi játékok, ördöglakatok, gólyalábak, az egykerekű biciklik – ezen a különleges napon mindenki találhatott elfoglaltságot. A csapatverseny után forró teával és egy kis harapnivalóval vendégeltük meg a kicsiket. Közben megérkezett Robert atya és Domonkos atya a Don Bosco Iskola képviseletében.

Rövid bemutatkozásuk következett - meséltek munkájukról, a hazájukban történő szalézi életről; bemutatták hazájuk (Lengyelország, Vietnam) nevezetességeit. Az eredményhirdetés után süteménnyel kínáltuk a résztvevőket remélve, hogy a szaléziakkal karöltve szereztünk nekik egy kellemes szombat délutánt. Búcsúzáskor a mosolygós arcok arról árulkodtak, hogy - Don Bosco szavait idézve – „lehet jól szórakozni Isten megbántása nélkül is”.
Remek munka volt, örömmel, játékkal és szeretettel átszőtt vidám nap. (Barta Tamás 9/Ny, animátor)

 

 

A mappában található képek előnézete Don Bosco égi szül.nap