Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Koncert a Szent Család Templomban

2014.01.11

2014. január 11-én, 19 órától a templom Ifjúsági Ének és Zenekara tartott hangversenyt.

Kedves Fiatal Muzsikusok, Énekesek! Köszönjük!

Nagy fába vágtuk a fejszénket a Szent Család templom Ifjúsági Ének- és Zenekarával – egész estét betöltő komolyzenei koncertet rendeztünk.

Ifjúsági koncert 2

Kovács Györgyi albuma

Szentpéteri Sándor albuma

Zenészeink a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanulói vagy volt tanulói. Az itt megszerzett tudás olyan szintet ért el, hogy nem csak saját hangszereik szóló darabjaiból képesek önállóan vagy zongorakísérettel játszani, de kisebb apparátust igénylő komolyzenei darabokat is képesek előadni. Ez a kegyelmi állapot késztetett bennünket arra, hogy belevágjunk. Igen ám, de a zeneszerzők a műveiket nem fuvolára, furulyára, klarinétra, hegedűre, gitárra és zongorára vagy orgonára írták. Nálunk pedig ezeken a hangszereken játszó ifjú (és kevésbé ifjú) zenészek vannak. Így az előadott műveket e hangszerekre kellett igazítani, amit e sorok írója végzett el. A próbák igazolták, hogy menni fog a dolog és ez új lendületet adott.

Két zenekari mű (Rathgeber: Pastorella, Albinoni: Adagio) keretébe foglaltuk a hangversenyt. A képet a zenekar tagjainak szóló és duett előadásai gazdagították: Csiszárik Katalin gitározott, Hilóczki Zsuzsanna és Horváth Anna Telemann-duettet adott elő, Szentpéteri Áron pedig Kodály: Este a tábortűznél szólódarabját játszotta el klarinéton. Karsáné Tanyi Bernadett és e sorok írója orgonamuzsikával és orgona négykezes művel (Schubert: e-moll fúga) színesítette a hangversenyt.

Megszólalt az ének is, a Kék könyvből adtunk elő karácsonyi énekeket és Tolcsvay László: Isten pénze című musicaljéből énekeltünk egy számot (Ím, az angyal). Ha már ének, akkor magyar népdalnak is helye van az előadásban. Erről Spisák Réka gondoskodott, aki karácsonyról szóló népdalokat énekelt.

Nos, hát így állt össze a 2014. január 11-i, Szent Család templombeli koncert, ami a tapsokból és visszajelzésekből ítélve nagyon jól sikerült.

Álljon itt a névsor, akiket köszönet illet:

Bazsó András, Csiszárik Katalin, Emri Dániel, Hilóczki Zsuzsanna, Horváth Anna,

Komódi Dominika, Pál Lili, Spisák Máté, Spisák Réka és Szentpéteri Áron

Megköszönjük a szülőknek is, akik engedik a fiatalokat a próbákra, hozzák, viszik őket!

Köszönjük Karsáné Tanyi Bernadettnek is az értékes közreműködést!

És végül köszönjük a koncert utáni vendéglátást a Karitász tagjainak, akik mindig önzetlenül segítenek a rendezésben!

Ízelítő a műsorból:

Ugrás az oldal tetejére

 

A mappában található képek előnézete Katolikus bál-2015