Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Számhaború a Szalézi Gimnáziumban

2015.06.08

Számháború? Hogyan? Miért? És főleg kinek?

A szaléziak számtalan ötlete közül egy volt kiszámolt időpontban… 2015. május 23-ára (5=2+3 smiley)  újra játszani hívták a fiatalokat a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba.

Az animátorjelöltek és segítőik már délelőtt megérkeztek, hogy Gábor testvér irányításával előkészítsék a helyszínt és megfelelően felkészüljenek a rájuk váró feladatokra.

Közben a konyhánk dolgozói teat főztek, és hot-dogot készítettek, hogy az ifjúság ne éhesen vágjon neki a feladatoknak. Mondhatjuk, remekül sikerült!

A gyülekezés, regisztráció ideje alatt játékok, bans-ok várták, hogy mindenki megérkezzen.

Ezután szentségimádás következett, melyben együtt imádkoztunk az animátorjelöltekért és a leendő elsőáldozókért.

 

És jött a számháború…

2015.05.23-jatekest-kozepes.jpgDe mi is a számháború?

Stratégiai játék, amelyet általában szabad téren játszanak. Most a teret a Gimnázium folyosói adták, “tereptárgyakkal”. A játékosokat érkezésükkor négy csapatba osztották, a négy szintet foglalták el, négy zászlót kaptak, amelyet el kellett rejteni.

 

És a számok?

A számok négy színnel nyomtatva kerültek a csapattagok fejére.

Az est remekre sikeredett. Mi sem mutatja jobban, hogy a résztvevők este 10 felé hagyták abba a játékot. Persze ezután következett az elpakolás a szervezőknek…

Köszönet a rendezvényért elsősorban Gábor testvérnek, a szaléziaknak, az animátorjelölteknek és segítőiknek, valamint a kollégáknak, akik ezen az estén is jelenlétükkel segítettek.

"A legeredményesebb tanítás az, ha azt tesszük, amit tanítunk." (Don Bosco,aki már 200 éves)

 

A mappában található képek előnézete Számháború a gimiben