Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


X. Jubileumi Vitézlő Túra – 2015. „Jól jársz, ha jót jársz!”

2015.04.25

2015. április 25-én, szombaton kora reggel - mikor még a nap is alig sütött Kazincbarcika utcáira - azzal az indíttatással ébredtünk nővéremmel, hogy e napon, mielőtt még a cserkészcsapat által tervezett 15 km-es túrán részt veszünk, bevállalunk egy 10 km-es távot is. Már az indulás mókásan kezdődött, mivel a Szendrőbe induló buszt majdnem lekéstük, de egy gyors sprinttel (és egy utánunk futó kiskutyussal) végül elértük a buszt, amivel hamarosan a túra rajtjánál kötöttünk ki.

dscf1760.jpgA már 7 óra előtt gyülekező elszánt emberek hada fogadott minket az iskolában, de a jól felkészült szervezőknek köszönhetően terv szerint pontban 7 órakor el is tudtunk indulni. Először végig egy patakocska mellett futottunk a hajnali harmatos füvön, majd a főút után egy nehezen járható földútra keveredtünk. Szerencsére nem tartott sokáig a barangolás az ismeretlen területen, hiszen az új Vitézlő alkalmazásnak köszönhetően megtaláltuk az első ellenőrző pontot, miután pedig az utolsó ellenőrző ponton kapott csokit is a táskánkba rejtettük, siettünk vissza a kezdőpontra, ahol már várt minket a mi kis cserkészcsapatunk.

dscf1841.jpgAz 1 óra 47 perces „mini túra” után a hagyományőrző fényképezkedés következett, ahol hercegnők és lovagok lehettünk egy pár percre. Aztán új hat vitézjelölttel kiegészülve elindultunk újra a Várdomb felé. A romokhoz érkezve felmásztunk a kilátóba, csodálatos táj terült a szemünk elé, majd elfogyasztottuk jól megérdemelt reggelinket. Úgy döntöttünk, picit letérünk a kijelölt ösvényről, és meghosszabbítva túránkat meglátogatjuk a közelben lévő többszörös táborhelyünket, Galvácsot, és ott lakó nagyszüleimet. A falucska elhagyása után átvágtunk egy dombon, közben a nap is tüzesen kezdett sütni. Elérve az abodi ellenőrző pontot felfrissítettük magunkat almalével, és örömmel vettük észre, hogy a következő megálló már a Kecskefarm. Odáig még várt ránk egy izgalmas szakasz, többek között zöld gyíkokkal, patakon átkeléssel, és gubacsszedéssel, még végre elértük a várva várt Kecskefarmot, melynek újra látogatását a nyári tábor programtervei közé is felvettük. Innentől lefelé mentünk, és hamarosan megérkeztünk a célba!

Megkaptuk az okleveleinket, és az újabb kitűzőket, amiket büszkén tűztünk fel az elmúlt évek emlékei közé. A szomszédos fagyizóban finomságokkal hűtöttük le magunkat, részt vettünk a tombolasorsoláson, végül pedig hazafelé indultunk.

A buszról leszállva már igencsak éreztük mindannyian lábunkban az izomláz kezdődő jeleit, de megérte, hiszen ez jó visszajelzés volt arra, hogy teljesítettük küldetésünk, eleget tettünk a program jelmondatának, s mindannyian vitézek-, és vitéznőkként térhettünk vissza otthonunkba.

 

Józsa Judit őrsvezető

 

A mappában található képek előnézete Vitézlő Túra – 2015