Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések

templom.jpgAz itt található menüpontban megtalálható az aktuális miserend, az előttünk álló hét egyházi és plébániai eseményei valamint hirdetései. Ebben a menüben olvashat talál információkat a szentségek kiszolgáltatásáról, a stóladíjakról, és itt találja meg az urnatemetővel kapcsolatos információkat is.

 

Cikkek

Hirdetések

2018.08.12

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Szent Család Plébániat.

evkozi_19_kis.jpg2018.08.13. – 08.19.

 

 1. Augusztus 15. szerda, PARANCSOLT ÜNNEP! A szentmisén való részvétel kötelező.! Ezen a napon reggel 8 órakor az Avilai Szent Teréz templomban csendes szentmise lesz, és este a szokott rend szerint 18 órakor a Szent Család templomban.

 

 1. Augusztus 14-én, kedden, 19 órától Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs adnak koncertet a Szent Család-templomban a 6. Kolorcity Fesztivál rendezésében. Néhány tiszteletjegyet adtak számunkra, akik szeretnének kapni belőle, azok a Szent Család templomban kérhetnek a készlet erejéig és csak személyesen egyet-egyet.

 

 1. Augusztus 17-én, pénteken, 17.00 órától NEMZETKÖZI KÓRUSHANGVERSENY lesz a kazincbarcikai Szent Család templomban. A hangverseny a nyíregyházi CANTEMUS NEMZETKÖZI KÓRUSFESZTIVÁL kihelyezett programja. A fesztivál szervezője Szabó Dénes zenepedagógus, Kossuth-díjas karnagy, a Nemzet Művésze. A tervezett kórushangversenyen 3 kórus lép fel: a San Juan Egyetem Vegyeskara (Argentínából), a Pilgrim Gyermekkar (Dél-Koreából) és a Cantemus Ifjúsági Vegyeskar (Nyíregyházáról). A koncert tervezett időtartama 60 perc. A belépés díjtalan. Sok szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

 

 1. Idén, augusztus 19-én, vasárnap, ünnepeljük a Szent Család templomunk felszentelésének 11. évfordulóját. Ezen a napon a Szent Család templomban csak egy szentmise lesz, délelőtt 10,30-kor, melyet Ficzek László kanonok atya, általános helynök fog tartani. A szentmise keretében kerül sor plébános atya apáti ruháinak megáldására. Ahogy szokás, ilyenkor a mise után kis agapét szeretnénk tartani, erre az alkalomra kérjük a kedves hívek sütemény adományait.

 

 1. Mivel augusztus 19-én országos kerékpár verseny lesz Kazincbarcikán, ezért a Szent Család-templom körül is ÚTLEZÁRÁSOK LESZNEK, de a várossal egyeztetve, akik a búcsú ünnepre jönnek és szeretnének a parkolónkban parkolni, azokat az útlezárás ellenére is beengedik a parkolóba. Kérem, hogy akik ezt a lehetőséget szeretnék igénybe venni, azok egyértelműen jelezzék az útlezárást végzők számára, hogy a templombúcsúra érkeztek és a parkolót szeretnék igénybe venni. A parkoló megközelítése csak a Május 1. útról és az Attila útról lehetséges.

 

 1. Augusztus 19-én, vasárnap, 19 órától a templomunk búcsú ünnepe alkalmából orgonahangversenyt adnak kántoraink a Szent Család-templomban. Sok szeretettel hívjuk és várjuk a kedves érdeklődőket.

 

 1. Augusztus 20-án, hétfőn Szent István királyunk ünnepén 10 órakor lesz ünnepi szentmise a Szent Család templomban. Ezen a napon a Szent Család templomban csak egy szentmise lesz délelőtt 10-órakor Kérem az egyházközség azon tagjait, különösen az Egyháztanács tagjait, és akik ilyenkor segíteni szoktak, hogy egymás közt megbeszélve a feladatokat, mindenki vállaljon részt a munkából.

 

Szeretettel köszöntjük a héten név és/vagy születésnapjukat ünneplő kedves testvéreket!

 

 

Az SzJA 1%-ának felajánlása

2015.02.15

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

1--.jpgKözérdekű információk az SzJA 1%-ának felajánlására a szalézi oktatás, illetve a Magyar Katolikus Egyház javára. A személyi jövedelemadó 1%-át kizárólag azoknak a szervezeteknek lehet felajánlani, amelyek rendelkeznek az adójogszabályok által előírt feltételekkel.

 Ha adója 1%-át szalézi alapítványnak szeretné felajánlani, támogassa a Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítványt, melynek adószáma: 19673752-1-41

Kérjük, hogy az Szja további (második) 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlja föl:

A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ technikai száma:
0011

Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alaptványa jelenleg nem rendelkezik az adó 1%-ának befogadásához szükséges feltételekkel, így1%-os támogatásukat nem tudják fogadni. Kérjük, hogy egyéb adományával támogassa alapítványainkat! Támogatásukat hálásan köszönjük!

 

Információk a szentségekről

2015.02.09

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Don Bosco égi szül.nap

keresztelo-1.jpgEzen a helyen információkat talál az egyházi adóról, a keresztelő, esküvő, temetés, stb. úgynevezett stóladíjairól, valamint tájékoztatás talál a szentségek (házasságkötés, keresztelés, gyóntatás, betegek szentsége) kiszolgáltatásáról.

 

Urnatemető

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

urna.jpg

URNAHELYEK

A Szent Család Plébániatemplom altemplomában urnahelyek vásárolhatók 99 évre. Az Egri Főegyházmegye iránymutatásai alapján az altemplomban csak valamely keresztény felekezet szertartása szerint megkeresztelt ember helyezhető örök nyugalomra. Házastársak esetében legalább az egyik félnél meg kell valósulnia ennek a feltételnek.

Az urnahely ára attól függ, milyen magasságban helyezkedik el. A legdrágábbak a középső sorban lévő, a legolcsóbbak a legalsó és legfelső sorokban elhelyezkedő urnahelyek. Érdeklődni és szerződést kötni a plébánián lehet.

Az urnahelyek ára 2015. január 16-tól az alábbiak szerint alakul:

 • az alsó sorban 150.000.– Ft
 • alulról a 2. sorban 160.000.– Ft
 • alulról a 3. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 4. (középső) sorban 190.000.– Ft
 • alulról az 5. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 6. sorban 160.000.– Ft
 • a legfelső sorban 150.000.– Ft

Cím: Kazincbarcika, Dózsa György út 35. Telefon: 48/512-396.

Az urnatemető nyitva tartási rendjét a teljes bejegyzés lenyitásával tekintheti meg.

 

 

 

Miserend

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Templomaink

jezus-5.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia és az általa oldallagosan ellátott plébániák táblázatban áttekinthető miserendjét, valamint a szentmisékkel kapcsolatos információkat talál itt, ha megnyitja a teljes bejegyzést. Kiegészítő információkat talál az adventi szentmisékről, a szentségimádás és a rózsafüzér időpontjáról.