Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések

templom.jpgAz itt található menüpontban megtalálható az aktuális miserend, az előttünk álló hét egyházi és plébániai eseményei valamint hirdetései. Ebben a menüben olvashat talál információkat a szentségek kiszolgáltatásáról, a stóladíjakról, és itt találja meg az urnatemetővel kapcsolatos információkat is.

 

Cikkek

Hirdetések

2018.01.22

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Szent Család Plébániat.

evkozi_3_kis.jpg2018.01.22. - 01.28.

 

 1. A 24 órás szentségimádást január 28-án, csütörtökön reggel 8-tól - péntek reggel 8-ig tartjuk az Avilai Szent Teréz templomban. Ebben a szentségimádásban imádkozzunk a Magyarországon és különösen is a Kazincbarcikán tevékenykedő szaléziakért.

 

 1. A kazincbarcikai egyházközség a plébániai karitászcsoport szervezésével február 10-én tartja a 22. farsangi bálját, melynek helyszíne a Don Bosco Sportközpont lesz. A belépőjegyek a felnőttek számára 4000Ft-ba, a tanuló fiatalok számára 2000Ft-ba kerülnek. A jegyek megvásárolhatók a sekrestyében. Kérjük a kedves testvéreket, hogy tombola tárgyakkal támogassák a bált.

 

 1. Február közepén elkezdődik a jegyes-oktatás a plébánián. Azok a jegyespárok, akik még nem jelentkeztek a kurzusra, de idén szeretnének egyházi házasságot kötni, kérjük, hogy legkésőbb február 5-ig jelentkezzenek a plébánián. Kérjük a kedves híveket, hogy imáikban kísérjék a házasságra készülőket.

 

 1. A kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda pályázatot hirdet óvodapedagógus munkakör betöltésére. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

 

 1. Január 22-én, hétfőn kezdődik az ökumenikus imanyolcad, a krisztushívők egységéért.
  1. Január 22-én, hétfőn a görög katolikusoknál, Lytton atya;
  2. Január 23-án, kedden felsőbarcikai református testvéreknél, Dr. Janka Gábor;
  3. Január 24-én, szerdán sajókazinci református testvéreknél, Vitális Gábor;
  4. Január 25-én, csütörtökön a Szent Család templomban, Bundzik Attila;
  5. Január 26-án, pénteken a Baptista imaházban Kolumbán Gábor prédikál ill. hirdet igét.

Az ökumenikus imádság mindenhol 17 órakor kezdődik. A január 25-i, csütörtöki alkalomra kérjük a kedves hívek sütemény adományait

 

 

Szeretettel köszöntjük a héten név és/vagy születésnapjukat ünneplő kedves testvéreket!

 

Az SzJA 1%-ának felajánlása

2015.02.15

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

1--.jpgKözérdekű információk az SzJA 1%-ának felajánlására a szalézi oktatás, illetve a Magyar Katolikus Egyház javára. A személyi jövedelemadó 1%-át kizárólag azoknak a szervezeteknek lehet felajánlani, amelyek rendelkeznek az adójogszabályok által előírt feltételekkel.

 Ha adója 1%-át szalézi alapítványnak szeretné felajánlani, támogassa a Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítványt, melynek adószáma: 19673752-1-41

Kérjük, hogy az Szja további (második) 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlja föl:

A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ technikai száma:
0011

Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alaptványa jelenleg nem rendelkezik az adó 1%-ának befogadásához szükséges feltételekkel, így1%-os támogatásukat nem tudják fogadni. Kérjük, hogy egyéb adományával támogassa alapítványainkat! Támogatásukat hálásan köszönjük!

 

Információk a szentségekről

2015.02.09

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Don Bosco égi szül.nap

keresztelo-1.jpgEzen a helyen információkat talál az egyházi adóról, a keresztelő, esküvő, temetés, stb. úgynevezett stóladíjairól, valamint tájékoztatás talál a szentségek (házasságkötés, keresztelés, gyóntatás, betegek szentsége) kiszolgáltatásáról.

 

Urnatemető

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

urna.jpg

URNAHELYEK

A Szent Család Plébániatemplom altemplomában urnahelyek vásárolhatók 99 évre. Az Egri Főegyházmegye iránymutatásai alapján az altemplomban csak valamely keresztény felekezet szertartása szerint megkeresztelt ember helyezhető örök nyugalomra. Házastársak esetében legalább az egyik félnél meg kell valósulnia ennek a feltételnek.

Az urnahely ára attól függ, milyen magasságban helyezkedik el. A legdrágábbak a középső sorban lévő, a legolcsóbbak a legalsó és legfelső sorokban elhelyezkedő urnahelyek. Érdeklődni és szerződést kötni a plébánián lehet.

Az urnahelyek ára 2015. január 16-tól az alábbiak szerint alakul:

 • az alsó sorban 150.000.– Ft
 • alulról a 2. sorban 160.000.– Ft
 • alulról a 3. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 4. (középső) sorban 190.000.– Ft
 • alulról az 5. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 6. sorban 160.000.– Ft
 • a legfelső sorban 150.000.– Ft

Cím: Kazincbarcika, Dózsa György út 35. Telefon: 48/512-396.

Az urnatemető nyitva tartási rendjét a teljes bejegyzés lenyitásával tekintheti meg.

 

 

 

Miserend

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Templomaink

jezus-5.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia és az általa oldallagosan ellátott plébániák táblázatban áttekinthető miserendjét, valamint a szentmisékkel kapcsolatos információkat talál itt, ha megnyitja a teljes bejegyzést. Kiegészítő információkat talál az adventi szentmisékről, a szentségimádás és a rózsafüzér időpontjáról.