Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések

templom.jpgAz itt található menüpontban megtalálható az aktuális miserend, az előttünk álló hét egyházi és plébániai eseményei valamint hirdetései. Ebben a menüben olvashat talál információkat a szentségek kiszolgáltatásáról, a stóladíjakról, és itt találja meg az urnatemetővel kapcsolatos információkat is.

 

Cikkek

Hirdetések

2018.12.09

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Szent Család Plébániat.

advent_2_kis.jpg2018.12.10. – 12.16.

 1. A rózsafűzért adventben a reggeli roráté misék előtt imádkozzuk. Az esti szentmisék csendes misék lesznek, prédikáció nélkül. A templomot az esti misék esetében fél órával a misekezdés előtt fogjuk kinyitni. Buzdítjuk a kedves híveket, hogy ha tudnak, akkor vegyenek részt a roráté szentmiséken.

 

 1. Adventben gyónási lehetőséget biztosítunk a roráté misék alatt, és az esti misék előtt fél órával!

 

 1. Az idei adventben is lehetőséget biztosítunk a lelki felkészülésre a heti rendszerességgel és változatlan címmel – „Láttuk csillagát napkeleten…”– előadássorozattal. A következő előadás december 12-én, 19.00-tól lesz a Don Bosco Sportközpontban. Az előadás témája: Betlehemesek az Andokból. A zenés karácsonyi előadást a Los Andinos együttes fogja tartani. Sok szeretettel hívunk és várunk mindenkit.

 

 1. December 13-án, csütörtök este 18,30 órától egyháztanácsgyűlés lesz a plébánián. Hívjuk és várjuk az egyháztanács tagjait.

 

 1. December 15-én, az Avilai Szent Teréz templomban 17,45-kor a Rózsafűzér társulat, december 16-án, vasárnap a 9 órai szentmise kezdetekor pedig a Szent Család templomban az elsőáldozók gyújtják meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

 

 1. December 15-én, szombaton, a Szent Család templomban a rorate mise után karácsonyfa állítás, díszítés és templomtakarítás lesz. Kérjük és várjuk a kedves hívek segítségét.

 

 1. December 21-én, pénteken, 16,30-tól karácsonyi hangversenyt tartunk a Szent Család templomban. Sok szeretettel várunk mindenkit erre az ünnepi alkalomra.

 

 1. Kérjük azokat a kedves híveket, akik még nem rendezték a 2018-as évi egyházi hozzájárulásukat (úgynevezett egyházadót) a sekrestyében vagy a plébánián december végéig rendezni szíveskedjenek.

 

 1. Az óbudai szalézi munkatársi csoport már hosszú évek óta minden adventben szervezi a jótékonykodásnak azt az egyedi formáját, amely mostanra már az egész tartományban elterjedt. A budapesti városi közlekedésben használatos vonaljegyekhez hasonlító kis tömbben levő "jegyeken" az adventi várakozás minden napjára egy-egy magvas gondolatot találunk, az adományok kedvezményezettje pedig ezúttal a Szombathelyen működő Oratórium! Az adventi buszjegyek osztását hagyományosan advent első hétvégéjén kezdik. A buszjegyeknek nincs ára, csak értéke, aki a füzetet megvásárolja, annyit ad érte, amennyit akar, tudva, hogy az összeg teljes egészét jótékony célra fordítják.

 

Szeretettel köszöntjük a héten név és/vagy születésnapjukat ünneplő kedves testvéreket!

 

 

Az SzJA 1%-ának felajánlása

2015.02.15

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

1--.jpgKözérdekű információk az SzJA 1%-ának felajánlására a szalézi oktatás, illetve a Magyar Katolikus Egyház javára. A személyi jövedelemadó 1%-át kizárólag azoknak a szervezeteknek lehet felajánlani, amelyek rendelkeznek az adójogszabályok által előírt feltételekkel.

 Ha adója 1%-át szalézi alapítványnak szeretné felajánlani, támogassa a Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítványt, melynek adószáma: 19673752-1-41

Kérjük, hogy az Szja további (második) 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlja föl:

A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ technikai száma:
0011

Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alaptványa jelenleg nem rendelkezik az adó 1%-ának befogadásához szükséges feltételekkel, így1%-os támogatásukat nem tudják fogadni. Kérjük, hogy egyéb adományával támogassa alapítványainkat! Támogatásukat hálásan köszönjük!

 

Információk a szentségekről

2015.02.09

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Don Bosco égi szül.nap

keresztelo-1.jpgEzen a helyen információkat talál az egyházi adóról, a keresztelő, esküvő, temetés, stb. úgynevezett stóladíjairól, valamint tájékoztatás talál a szentségek (házasságkötés, keresztelés, gyóntatás, betegek szentsége) kiszolgáltatásáról.

 

Urnatemető

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

urna.jpg

URNAHELYEK

A Szent Család Plébániatemplom altemplomában urnahelyek vásárolhatók 99 évre. Az Egri Főegyházmegye iránymutatásai alapján az altemplomban csak valamely keresztény felekezet szertartása szerint megkeresztelt ember helyezhető örök nyugalomra. Házastársak esetében legalább az egyik félnél meg kell valósulnia ennek a feltételnek.

Az urnahely ára attól függ, milyen magasságban helyezkedik el. A legdrágábbak a középső sorban lévő, a legolcsóbbak a legalsó és legfelső sorokban elhelyezkedő urnahelyek. Érdeklődni és szerződést kötni a plébánián lehet.

Az urnahelyek ára 2015. január 16-tól az alábbiak szerint alakul:

 • az alsó sorban 150.000.– Ft
 • alulról a 2. sorban 160.000.– Ft
 • alulról a 3. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 4. (középső) sorban 190.000.– Ft
 • alulról az 5. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 6. sorban 160.000.– Ft
 • a legfelső sorban 150.000.– Ft

Cím: Kazincbarcika, Dózsa György út 35. Telefon: 48/512-396.

Az urnatemető nyitva tartási rendjét a teljes bejegyzés lenyitásával tekintheti meg.

 

 

 

Miserend

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Templomaink

jezus-5.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia és az általa oldallagosan ellátott plébániák táblázatban áttekinthető miserendjét, valamint a szentmisékkel kapcsolatos információkat talál itt, ha megnyitja a teljes bejegyzést. Kiegészítő információkat talál az adventi szentmisékről, a szentségimádás és a rózsafüzér időpontjáról.