Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések

templom.jpgAz itt található menüpontban megtalálható az aktuális miserend, az előttünk álló hét egyházi és plébániai eseményei valamint hirdetései. Ebben a menüben olvashat talál információkat a szentségek kiszolgáltatásáról, a stóladíjakról, és itt találja meg az urnatemetővel kapcsolatos információkat is.

 

Cikkek

Hirdetések

2019.06.23

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Szent Család Plébániat.

 

urnapja_kis.jpg2019.06.24. – 06.30.

 1. Idén, Krisztus testének és vérének, azaz Úrnapjának megünneplése június 23-án lesz. Ezen a vasárnapon 9 órakor nem lesz szentmise, csak az ünnepi 10.30-as szentmise lesz megtartva a Szent Család templomban, és este 18 órakor az Avilai Szent Teréz templomban lesz szentmise.

 

 1. Az úrnapi sátrakat, a szokott módon a Cursillo közösség, a Karitász csoport a Don Bosco Spotközpont munkatársai és az Oratóristák állítják. A sátrakat reggel 6 órától készítjük! A sátrak díszítéséhez virágot kérünk, melyet legkésőbb vasárnap reggel 6-ig kérjük eljuttatni a Szent Család-templomba.

 

 1. Az úrnapi körmenethez kérjük a kedves híveket, hogy gyűjtsenek virágszirmot és hozzák el a Szent Család templomba.

 

 1. Június 28-án, pénteken, 17,45-től a Jézus Szíve litániát imádkozzuk a Szent Család templomban.

 

 1. Június 30-án, vasárnap lesz az országos Péter – fillér gyűjtés. Előre is köszönjük a kedves testvérek nagylelkű adományait.

 

 1. A múlt heti perselyadományokat a nyári táborainkra gyűjtöttük. A kedves testvérek adományaiból 130 ezer forint gyűlt össze. Ha valaki szeretne még adományt adni a nyári táborainkra, akkor azt megteheti a plébánián. Isten fizesse meg nagylelkűségüket.

 

 1. Június 30-án, vasárnap, 11,30-kor lesz Sajógalgócon a búcsúi szentmise.

 

 1. MEZŐKÖVESDEN ez évben június 30-án, vasárnap lesz a hagyományos SZÍV Búcsú a nagy körmenttel. Vasárnap délelőtt 10 órakor az ünnepi szentmisét és utána a körmenetet. Az ünnepi szentmisét Buda Péter kanonok úr, az Érseki Papnevelő Intézet rektora tartja.

 

 1. A Rózsafüzér társulat – Nagyboldogasszony ünnepére – zarándoklatot szervez Nemzeti kegyhelyünkre, Mátraverebély - Szentkútra, augusztus 18-án (vasárnap). A részvételi díj: 2000 Ft. Jelentkezés a sekrestyékben a részvételi díj befizetésével lehetséges. (Név, cím és telefonszám szükséges!) Jelentkezési határidő: 2019.06.23-án az esti szentmiséig.

 

 

Szeretettel köszöntjük a héten név és/vagy születésnapjukat ünneplő kedves testvéreket!

 

 

Az SzJA 1%-ának felajánlása

2015.02.15

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

1--.jpgKözérdekű információk az SzJA 1%-ának felajánlására a szalézi oktatás, illetve a Magyar Katolikus Egyház javára. A személyi jövedelemadó 1%-át kizárólag azoknak a szervezeteknek lehet felajánlani, amelyek rendelkeznek az adójogszabályok által előírt feltételekkel.

 Ha adója 1%-át szalézi alapítványnak szeretné felajánlani, támogassa a Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítványt, melynek adószáma: 19673752-1-41

Kérjük, hogy az Szja további (második) 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlja föl:

A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ technikai száma:
0011

Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alaptványa jelenleg nem rendelkezik az adó 1%-ának befogadásához szükséges feltételekkel, így1%-os támogatásukat nem tudják fogadni. Kérjük, hogy egyéb adományával támogassa alapítványainkat! Támogatásukat hálásan köszönjük!

 

Információk a szentségekről

2015.02.09

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Don Bosco égi szül.nap

keresztelo-1.jpgEzen a helyen információkat talál az egyházi adóról, a keresztelő, esküvő, temetés, stb. úgynevezett stóladíjairól, valamint tájékoztatás talál a szentségek (házasságkötés, keresztelés, gyóntatás, betegek szentsége) kiszolgáltatásáról.

 

Urnatemető

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

urna.jpg

URNAHELYEK

A Szent Család Plébániatemplom altemplomában urnahelyek vásárolhatók 99 évre. Az Egri Főegyházmegye iránymutatásai alapján az altemplomban csak valamely keresztény felekezet szertartása szerint megkeresztelt ember helyezhető örök nyugalomra. Házastársak esetében legalább az egyik félnél meg kell valósulnia ennek a feltételnek.

Az urnahely ára attól függ, milyen magasságban helyezkedik el. A legdrágábbak a középső sorban lévő, a legolcsóbbak a legalsó és legfelső sorokban elhelyezkedő urnahelyek. Érdeklődni és szerződést kötni a plébánián lehet.

Az urnahelyek ára 2015. január 16-tól az alábbiak szerint alakul:

 • az alsó sorban 150.000.– Ft
 • alulról a 2. sorban 160.000.– Ft
 • alulról a 3. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 4. (középső) sorban 190.000.– Ft
 • alulról az 5. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 6. sorban 160.000.– Ft
 • a legfelső sorban 150.000.– Ft

Cím: Kazincbarcika, Dózsa György út 35. Telefon: 48/512-396.

Az urnatemető nyitva tartási rendjét a teljes bejegyzés lenyitásával tekintheti meg.

 

 

 

Miserend

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Templomaink

jezus-5.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia és az általa oldallagosan ellátott plébániák táblázatban áttekinthető miserendjét, valamint a szentmisékkel kapcsolatos információkat talál itt, ha megnyitja a teljes bejegyzést. Kiegészítő információkat talál az adventi szentmisékről, a szentségimádás és a rózsafüzér időpontjáról.