Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések

templom.jpgAz itt található menüpontban megtalálható az aktuális miserend, az előttünk álló hét egyházi és plébániai eseményei valamint hirdetései. Ebben a menüben olvashat talál információkat a szentségek kiszolgáltatásáról, a stóladíjakról, és itt találja meg az urnatemetővel kapcsolatos információkat is.

 

Cikkek

Hirdetések

2017.11.19

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Szent Család Plébániat.

evkozi_33_kis.jpg2017.11.19. - 11.26.

 

 

1. Vasárnap országos gyűjtés lesz a „Karitász” javára. Imádkozzunk a Karitász csoportok tevékenységéért!

 

2. November 19-én, vasárnap a 9 órai szentmise után Szent Erzsébet életéről szóló színdarabot mutatunk be a Szent Család templomban. Kérjük a híveket, hogy akik a 9-es szentmisére érkeznek, még maradjanak velünk, akik pedig a 10.30-as misére jönnek, érkezzenek előbb. Sok szeretettel hívunk és várunk mindenkit.

 

3. November 25-én, szombaton, 17 órától 18 óráig szentségimádást tartunk az Avilai Szent Teréz templomban. A Király! A Királyod? A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve meghirdetett különleges szentségimádás, különböző helyszíneken, de egy időben imádhatjuk a mindenség királyát.

 

4. November 26-án, vasárnap, a 9 órai szentmisében elsőáldozás lesz az oratóriumi fiatalok számára. Kísérjük imádsággal az elsőáldozó fiatalokat.

 

5. A jövő évi intenciós könyvbe november 27-től lehet előjegyeztetni szentmisét.

 

6. A jövő vasárnapi, Krisztus király ünnepe alkalmából, a délelőtt fél 11 órás és az esti 18 órás szentmise után közösen elimádkozzuk a kitett Oltáriszentség előtt a Jézus Szíve litániát a felajánló imádsággal. Akik ezen az ájtatosságon részt vesznek, a szokott feltételekkel teljes búcsút nyerhetnek.

 

7. A Karitász csoport idén is megrendezi a jótékonysági KARITÁSZ VÁSÁRT. December 7-én a Don Bosco Sportközpontban. Kérjük a kedves híveket, akik tudnak, támogassák e kezdeményezést. Tiszta és más számára használható ruhával, cipővel, de különösen könyvekkel, kézimunkával, sporteszközökkel, működőképes háztartási és műszaki eszközökkel járuljanak hozzá a vásárhoz. A felajánlásokat a szentmisék előtt és után a templom előterébe lehet elhelyezni. Segítségüket előre is köszönjük!

 

8. November 22-én, szerdán 18.30-kor folytatjuk a Don Bosco Sportközpontban előadássorozatunkat a Mi köze, mi a véleménye az egyháznak a házasságról és a családról. A házas életstílus. Előadó Papp Miklós teológus, tanszékvezető egyetemi tanár, görögkatolikus pap. A belépés díjtalan. Sok szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt.

 

9. Megjelent a 2018-as Don Bosco Kalendárium. Megvásárolható a sekrestyében 500 Ft-os áron.

 

Szeretettel köszöntjük a héten név és/vagy születésnapjukat ünneplő kedves testvéreket!

 

 

 

EGYHÁZKÖZSÉGI ZARÁNDOKLAT

2016.06.07

| Menüpont: Hirdetések

pio_atya_kicsi.jpgSZENT PIÓ ATYÁHOZ ÉS SZENT RITÁHOZ

 

5 nap/ 4 éjszakai szállással (4 reggeli, 3 vacsora): 103.000 Ft/fő

 

2016. október 10 – 14.

 

A zarándoklat lelkivezetője Vitális Gábor SDB, kazincbarcikai plébános

 

Az SzJA 1%-ának felajánlása

2015.02.15

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

1--.jpgKözérdekű információk az SzJA 1%-ának felajánlására a szalézi oktatás, illetve a Magyar Katolikus Egyház javára. A személyi jövedelemadó 1%-át kizárólag azoknak a szervezeteknek lehet felajánlani, amelyek rendelkeznek az adójogszabályok által előírt feltételekkel.

 Ha adója 1%-át szalézi alapítványnak szeretné felajánlani, támogassa a Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítványt, melynek adószáma: 19673752-1-41

Kérjük, hogy az Szja további (második) 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlja föl:

A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ technikai száma:
0011

Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy Pro Ecclesia Alapítványunk és a Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alaptványa jelenleg nem rendelkezik az adó 1%-ának befogadásához szükséges feltételekkel, így1%-os támogatásukat nem tudják fogadni. Kérjük, hogy egyéb adományával támogassa alapítványainkat! Támogatásukat hálásan köszönjük!

 

Információk a szentségekről

2015.02.09

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Don Bosco égi szül.nap

keresztelo-1.jpgEzen a helyen információkat talál az egyházi adóról, a keresztelő, esküvő, temetés, stb. úgynevezett stóladíjairól, valamint tájékoztatás talál a szentségek (házasságkötés, keresztelés, gyóntatás, betegek szentsége) kiszolgáltatásáról.

 

Urnatemető

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

urna.jpg

URNAHELYEK

A Szent Család Plébániatemplom altemplomában urnahelyek vásárolhatók 99 évre. Az Egri Főegyházmegye iránymutatásai alapján az altemplomban csak valamely keresztény felekezet szertartása szerint megkeresztelt ember helyezhető örök nyugalomra. Házastársak esetében legalább az egyik félnél meg kell valósulnia ennek a feltételnek.

Az urnahely ára attól függ, milyen magasságban helyezkedik el. A legdrágábbak a középső sorban lévő, a legolcsóbbak a legalsó és legfelső sorokban elhelyezkedő urnahelyek. Érdeklődni és szerződést kötni a plébánián lehet.

Az urnahelyek ára 2015. január 16-tól az alábbiak szerint alakul:

  • az alsó sorban 150.000.– Ft
  • alulról a 2. sorban 160.000.– Ft
  • alulról a 3. sorban 170.000.– Ft
  • alulról a 4. (középső) sorban 190.000.– Ft
  • alulról az 5. sorban 170.000.– Ft
  • alulról a 6. sorban 160.000.– Ft
  • a legfelső sorban 150.000.– Ft

Cím: Kazincbarcika, Dózsa György út 35. Telefon: 48/512-396.

Az urnatemető nyitva tartási rendjét a teljes bejegyzés lenyitásával tekintheti meg.

 

 

 

Miserend

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Templomaink

jezus-5.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia és az általa oldallagosan ellátott plébániák táblázatban áttekinthető miserendjét, valamint a szentmisékkel kapcsolatos információkat talál itt, ha megnyitja a teljes bejegyzést. Kiegészítő információkat talál az adventi szentmisékről, a szentségimádás és a rózsafüzér időpontjáról.