Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések

templom.jpgAz itt található menüpontban megtalálható az aktuális miserend, az előttünk álló hét egyházi és plébániai eseményei valamint hirdetései. Ebben a menüben olvashat talál információkat a szentségek kiszolgáltatásáról, a stóladíjakról, és itt találja meg az urnatemetővel kapcsolatos információkat is.

 

Cikkek

Hirdetések

2018.10.06

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Szent Család Plébániat.

 

evkozi_27_kis.jpg2018.10.08. – 10.14.

 

 1. Október a rózsafüzér hónapja. Ebben a hónapban a szentmisék minden nap este kezdődnek (csütörtökön is!) és a szentmisék előtt 17,25-től imádkozzuk a Rózsafüzér-imádságot.

 

 1. Október 7-én, elsővasárnap lesz. 17 órától a Rózsafüzér társulat ünnepélyes titokváltása lesz, majd elimádkozzuk a rózsafűzért, és ezután csendes elsővasárnapi szentségimádás az Avilai Szent Teréz templomban

 

 1. Október 14-én lesz az Avilai Szent Teréz templomunk búcsúja. Az ünnepi szentmisét 11 órakor tartjuk. Az ünnepi szónok Vitális Gábor atya lesz. Ne felejtsük, hogy ezen a napon a Szent Család-templomban nem lesz szentmise.

 

 1. Az Avilai Nagy Szent Teréz templomunk búcsújára készülve triduumot tartunk október 11-12-13-án, az esti szentmisék keretében.

 

 1. Kérjük a kedves híveket, hogy aki tud, az járuljon hozzá virág adományaival a templom külső díszítéséhez. A virágokat legkésőbb szombat reggelig hozzák el a plébániára. Sütemény adományokat is várunk, hogy a templomkertben egy kis agapéra meghívhassunk mindenkit.

 

 1. Ri-Portré címmel beszélgetős est sorozatot indítunk a Don Bosco Sportközpontban. A „küldetés” mellett beszélgetünk családról, életről és hétköznapokról, ételekről, ízekről és szokásokról, hobbiról. Az első alkalom október 17, szerda 19 óra. A vendég Vitális Gábor atya lesz. Hívunk és várunk sok szeretettel mindenkit.

 

 1. Október 21-én, vasárnap, egyházközségünk ismét köszönti idősebb híveit a fél 11 órás szentmise keretében. A szentgyónás elvégzése után lehetőség lesz a betegek szentségének a fölvételére. Kérjük azokat a kedves híveket, akik a betegek szentségében szeretnének részesülni, hogy jelentkezzenek a sekrestyében. A szentségben azok részesülhetnek, akik római- vagy görög katolikus vallásúak és elvégezték a szentgyónásukat. A szentmise után egy szerény ebédre hívjuk 65 éven felüli híveinket.

 

 1. Nagy öröm számunkra, hogy don Ángel Fernandez Artime, a Don Bosco Szalézi Társasága rendfőnöke november elején meglátogat bennünket Magyarországon. November 2-án, pénteken, 12 órakor Kazincbarcikán, a Szent Család templomban tart majd ünnepi szentmisét. A szentmise után szerény ebédre várunk mindenkit, majd az ebéd után 15 órától a Don Bosco Sportközpontban lehet vele személyesen találkozni. Erre a napra sok szeretettel hívunk mindenkit, számunkra szaléziak számára Don Bosco utódjában mindig Don Boscoval is találkozunk.

 

 1. Megjelent a 2019. évi Don Bosco Kalendárium. A templom bejáratánál illetve a sekrestyében megvásárolható 500Ft-os áron. Újdonság, hogy minden oldala színes!

 

 

Szeretettel köszöntjük a héten név és/vagy születésnapjukat ünneplő kedves testvéreket!

 

 

Az SzJA 1%-ának felajánlása

2015.02.15

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

1--.jpgKözérdekű információk az SzJA 1%-ának felajánlására a szalézi oktatás, illetve a Magyar Katolikus Egyház javára. A személyi jövedelemadó 1%-át kizárólag azoknak a szervezeteknek lehet felajánlani, amelyek rendelkeznek az adójogszabályok által előírt feltételekkel.

 Ha adója 1%-át szalézi alapítványnak szeretné felajánlani, támogassa a Bosco Szent János Ifjúsági Nevelési és Oktatási Alapítványt, melynek adószáma: 19673752-1-41

Kérjük, hogy az Szja további (második) 1%-át a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlja föl:

A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ technikai száma:
0011

Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alaptványa jelenleg nem rendelkezik az adó 1%-ának befogadásához szükséges feltételekkel, így1%-os támogatásukat nem tudják fogadni. Kérjük, hogy egyéb adományával támogassa alapítványainkat! Támogatásukat hálásan köszönjük!

 

Információk a szentségekről

2015.02.09

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Don Bosco égi szül.nap

keresztelo-1.jpgEzen a helyen információkat talál az egyházi adóról, a keresztelő, esküvő, temetés, stb. úgynevezett stóladíjairól, valamint tájékoztatás talál a szentségek (házasságkötés, keresztelés, gyóntatás, betegek szentsége) kiszolgáltatásáról.

 

Urnatemető

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Képek Jézusról

urna.jpg

URNAHELYEK

A Szent Család Plébániatemplom altemplomában urnahelyek vásárolhatók 99 évre. Az Egri Főegyházmegye iránymutatásai alapján az altemplomban csak valamely keresztény felekezet szertartása szerint megkeresztelt ember helyezhető örök nyugalomra. Házastársak esetében legalább az egyik félnél meg kell valósulnia ennek a feltételnek.

Az urnahely ára attól függ, milyen magasságban helyezkedik el. A legdrágábbak a középső sorban lévő, a legolcsóbbak a legalsó és legfelső sorokban elhelyezkedő urnahelyek. Érdeklődni és szerződést kötni a plébánián lehet.

Az urnahelyek ára 2015. január 16-tól az alábbiak szerint alakul:

 • az alsó sorban 150.000.– Ft
 • alulról a 2. sorban 160.000.– Ft
 • alulról a 3. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 4. (középső) sorban 190.000.– Ft
 • alulról az 5. sorban 170.000.– Ft
 • alulról a 6. sorban 160.000.– Ft
 • a legfelső sorban 150.000.– Ft

Cím: Kazincbarcika, Dózsa György út 35. Telefon: 48/512-396.

Az urnatemető nyitva tartási rendjét a teljes bejegyzés lenyitásával tekintheti meg.

 

 

 

Miserend

2015.02.08

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Templomaink

jezus-5.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia és az általa oldallagosan ellátott plébániák táblázatban áttekinthető miserendjét, valamint a szentmisékkel kapcsolatos információkat talál itt, ha megnyitja a teljes bejegyzést. Kiegészítő információkat talál az adventi szentmisékről, a szentségimádás és a rózsafüzér időpontjáról.