Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közösségek

Cikkek

Nyugdíjas klub a Mezey Művészeti központban

2017.01.07

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Nyugdíjas Klub a Mezey központban

mezey_kis.jpg2017 jan. 3-án a Mezey Művészeti központban jártunk a Nyugdíjas klub tagjaival. Lenyűgöző családi tárlatot láttunk, Tátrai Zita - Horváth Zoltán népi iparművész házaspár munkáiból.

 

Karácsonyi ünnepség a kurityáni Speciális Iskolában

2017.01.07

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Karácsony a kurityáni speciális iskolában

karacsony_kurityan_kis.jpg2016.12.20-án készülődés lélekben, szeretetben…..Halmozottan hátrányos helyzetű, sérült gyerekekhez megyünk. A kurityáni Speciális Iskola igazgatója, Koncz Árpád meghívott minket karácsonyi műsorukra. Persze az ajándékok becsomagolva lapulnak a kocsiban, tele van az autó. A gyerekek félszegen, de annál nagyobb örömmel köszöntenek. Csókolom, Kati néni, csókolom, Éva néni.... gyertek gyerekek! 

 

Karitász vásár a Don Bosco Sportközpontban

2016.12.15

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Karitász vásár 2016.

karitasz_vasar_kis.jpgIdén is megrendeztük a karitász vásárt 2016. december 8-án, de idén már a Don Bosco Sportközpontban.

Nagy érdeklődés volt és a rengeteg munka meghozta  gyümölcsét.  

 

Köszönjük a lelkes híveknek, hogy így segítettek a rászoruló emberek ruháztatására és boldogulásukra.

 

„Ez az óra más, mint a többi …”

2016.12.06

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: „Ez az óra más, mint a többi …”

karitasz_angol_ora_kis.jpg

2016. november 30-án rendhagyó angol nyelvórán vehettek részt a 10. A osztály tanulói. Ezen a napon ugyanis a gyerekek a Don Bosco Sportközpont előterében gyülekeztek, és várták a becsöngőt és szaktanárukat, Almási Gáborné Fóris Juditot.

A formabontó óra annak alkalmából került megrendezésre, hogy a tanulók megismerkedjenek a Katolikus Karitász áldozatos munkájával, hiszen az előcsarnokban december 7-ig látható egy kiállítás, mely gazdag képanyaggal, dokumentumokkal szemléltetve a szervezet történetét, múltját, jelenét foglalja össze, kiemelkedő hangsúlyt fektetve a kazincbarcikai tagozat munkájára, tevékenységére.

 

Karitász kiállítás a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban

2016.12.02

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Karitasz kiállítás 2016

karitasz_kiallitas_kis.jpg2016. november 20-án a Szent Család templomban szentmisével indult, majd Szent Erzsébet kenyér osztásával és a karitász kiállítás megnyitásával folytattuk Szent Erzsébet ünnepét Kazincbarcikán. A karitász védőszentjének ünnepéhez kapcsoltuk tehát az országos katolikus karitász és a barcikai karitász együttes kiállítását, mivel idén az első a 85., a második a 20. születésnapját üli. 

 

Idősek napi ünnep a kazincbarcikai egyházközségben

2016.10.31

| Menüpont: Közösségek

idoseknapi_unnep_kis.jpg2016.10.23. Kazincbarcika

Ismételten eltelt egy év, amikor lehetőség nyílt idős embertársainknak, hogy testben és tiszta lékben megtisztulva, ünnepelve a betegek szentségéhez járuljon. Lehetőség nyílt az egyházközség vezetőinek munkája redményeképpen, hogy tiszta lélekkel felkészüljünk az elkerülhetetlen nagy útra. Meglátszott ez az október 23- án a szentmisére gyülekező hívő sereg viselkedésén. 

 

2016. augusztus 20-i Szent Jobb körmenet

2016.08.24

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: 2016. augusztus 20-i Szt. Jobb körmenet

szent_jobb_korm_kis.jpgA Kazincbarcikai Karitász Csoport részt vett a 2016. augusztus 20-i Szent Jobb körmeneten

 

A zarándoklatot - az utazást és a buszt – idén az ózdi karitász csoport szervezte. Ózd, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Eger körüli és Kápolna karitász csoportjait jutatták el a Szent Jobb körmenetre.

 

11:30-kor indultunk a Szalézi Sportcsarnok elől. Az utazás alatt módunkban állt megismerni a többi csoportot, vezetőiket és az ózdi plébánost, Mischinger Ferencet atyát, aki a rózsafüzér imádság után felhívta a figyelmünket arra, hogy a világi hívságok, mint például, hogy nagyon jó helyet kaptunk – szinte a fő szektorban – ne vonják el a figyelmet arról, hogy Szent István iránti tiszteletből veszünk részt a misén, és imádkozni jöttünk

 

Almaosztás a karitászban - 2016.06.10.

2016.06.16

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Almaosztás a karitászban

almaosztas_kis.jpgAz orosz embargó miatt a hűtőházakban jelentős mennyiségű alma maradt meg. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a megmaradt készletét a karitatív szervezeteknek ajánlotta fel szétosztásra. A Kazincbarcikai Karitász Csoport 200 doboz almát kapott. 

 

Ünnepelt a Kazincbarcikai Karitász

2016.06.14

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Ünnepelt a kazincbarcikai Karitász

unnepelt_karitasz_kis.jpgMegalakulásának 20 éves jubileumát ünnepelte a barcikai karitász csoport 2016. június 4- én, szombaton. Szentmisével kezdődött ünnepünk a Szent Család Templomban. Vitális plébános úr szeretettel köszöntötte a Karitász csoport alapítóját Dr. Medvegy Jánost, a későbbi plébánost, a meghívottakat és a kedves híveket.

 

Kurityáni gyermeknapon - 2016.

2016.06.08

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Gyermeknap 2016, Kurityán

germeknap_2016_kurityan_kis.jpgKaritász Csoportunk a kurityáni gyermeknapon - 2016. május 26.


Kurityán 10 km- re fekszik Kazincbarcikától. Az iskola, egy klasszicista stílusban épült Batthyány kastélyban működik, mellette pedig kollégium van. Az iskola profilja enyhe, és középfokban sérült gyermekek nevelő oktató munkája, 1-től 8 osztályig, óvodával, és speciális szakiskolával.