Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közösségek

Cikkek

„Ez az óra más, mint a többi …”

2016.12.06

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: „Ez az óra más, mint a többi …”

karitasz_angol_ora_kis.jpg

2016. november 30-án rendhagyó angol nyelvórán vehettek részt a 10. A osztály tanulói. Ezen a napon ugyanis a gyerekek a Don Bosco Sportközpont előterében gyülekeztek, és várták a becsöngőt és szaktanárukat, Almási Gáborné Fóris Juditot.

A formabontó óra annak alkalmából került megrendezésre, hogy a tanulók megismerkedjenek a Katolikus Karitász áldozatos munkájával, hiszen az előcsarnokban december 7-ig látható egy kiállítás, mely gazdag képanyaggal, dokumentumokkal szemléltetve a szervezet történetét, múltját, jelenét foglalja össze, kiemelkedő hangsúlyt fektetve a kazincbarcikai tagozat munkájára, tevékenységére.

 

Karitász kiállítás a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban

2016.12.02

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Karitasz kiállítás 2016

karitasz_kiallitas_kis.jpg2016. november 20-án a Szent Család templomban szentmisével indult, majd Szent Erzsébet kenyér osztásával és a karitász kiállítás megnyitásával folytattuk Szent Erzsébet ünnepét Kazincbarcikán. A karitász védőszentjének ünnepéhez kapcsoltuk tehát az országos katolikus karitász és a barcikai karitász együttes kiállítását, mivel idén az első a 85., a második a 20. születésnapját üli. 

 

Idősek napi ünnep a kazincbarcikai egyházközségben

2016.10.31

| Menüpont: Közösségek

idoseknapi_unnep_kis.jpg2016.10.23. Kazincbarcika

Ismételten eltelt egy év, amikor lehetőség nyílt idős embertársainknak, hogy testben és tiszta lékben megtisztulva, ünnepelve a betegek szentségéhez járuljon. Lehetőség nyílt az egyházközség vezetőinek munkája redményeképpen, hogy tiszta lélekkel felkészüljünk az elkerülhetetlen nagy útra. Meglátszott ez az október 23- án a szentmisére gyülekező hívő sereg viselkedésén. 

 

2016. augusztus 20-i Szent Jobb körmenet

2016.08.24

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: 2016. augusztus 20-i Szt. Jobb körmenet

szent_jobb_korm_kis.jpgA Kazincbarcikai Karitász Csoport részt vett a 2016. augusztus 20-i Szent Jobb körmeneten

 

A zarándoklatot - az utazást és a buszt – idén az ózdi karitász csoport szervezte. Ózd, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Eger körüli és Kápolna karitász csoportjait jutatták el a Szent Jobb körmenetre.

 

11:30-kor indultunk a Szalézi Sportcsarnok elől. Az utazás alatt módunkban állt megismerni a többi csoportot, vezetőiket és az ózdi plébánost, Mischinger Ferencet atyát, aki a rózsafüzér imádság után felhívta a figyelmünket arra, hogy a világi hívságok, mint például, hogy nagyon jó helyet kaptunk – szinte a fő szektorban – ne vonják el a figyelmet arról, hogy Szent István iránti tiszteletből veszünk részt a misén, és imádkozni jöttünk

 

Almaosztás a karitászban - 2016.06.10.

2016.06.16

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Almaosztás a karitászban

almaosztas_kis.jpgAz orosz embargó miatt a hűtőházakban jelentős mennyiségű alma maradt meg. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a megmaradt készletét a karitatív szervezeteknek ajánlotta fel szétosztásra. A Kazincbarcikai Karitász Csoport 200 doboz almát kapott. 

 

Ünnepelt a Kazincbarcikai Karitász

2016.06.14

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Ünnepelt a kazincbarcikai Karitász

unnepelt_karitasz_kis.jpgMegalakulásának 20 éves jubileumát ünnepelte a barcikai karitász csoport 2016. június 4- én, szombaton. Szentmisével kezdődött ünnepünk a Szent Család Templomban. Vitális plébános úr szeretettel köszöntötte a Karitász csoport alapítóját Dr. Medvegy Jánost, a későbbi plébánost, a meghívottakat és a kedves híveket.

 

Kurityáni gyermeknapon - 2016.

2016.06.08

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Gyermeknap 2016, Kurityán

germeknap_2016_kurityan_kis.jpgKaritász Csoportunk a kurityáni gyermeknapon - 2016. május 26.


Kurityán 10 km- re fekszik Kazincbarcikától. Az iskola, egy klasszicista stílusban épült Batthyány kastélyban működik, mellette pedig kollégium van. Az iskola profilja enyhe, és középfokban sérült gyermekek nevelő oktató munkája, 1-től 8 osztályig, óvodával, és speciális szakiskolával. 

 

Egri Főegyházmegyei Jubileumi Karitász Találkozó.

2016.05.30

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Egri_Karitász_Találkozó

egri_karitasz_kis.jpg2016. május 21-én a Magyar Katolikus Karitász alapításának 85., újjászervezésének 25. évfordulója megünneplésére volt hivatalos az egyházmegye valamennyi karitász csoportja.

Mi is egy tele busszal indultunk Egerbe a sajószentpéteri karitász csoporttal karöltve reggel fél 8-kor, hogy időben odaérjünk a 10.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisére.  Útközben János atya vezetésével imádkoztunk, aki a Karitász csoportunk vezetője.  Szentmise előtt az érseki palota udvarán gyülekeztünk Bazilikába való ünnepi bevonulásra, az úton a karitászcsoportok zászló rengetegét lobogtatta a májusi szél. Nagy élmény egy ilyen közösséghez tartozni, sok karitászos (no meg cursillós) ismerőssel lehetett találkozni. A bevonulás és egész napi program precíz  szervezése  Árvai Ferenc atya munkáját dicséri. Kedves találkozás  volt  a gyülekezés alatt, a Barcikai Karitász alapító plébánosával – Dr. Medvegy János atyával -  együtt örültünk, hogy a 20 évvel ezelőtti munka gyümölcse még megvan és tovább él,  sőt tovább fejlődik.

 

EURÓPA MÉRTANI KÖZÉPPONTJÁN KARITÁSZ-SZERETET

2016.04.19

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Tokaji_hegyalja

mertani_kozeppont_kicsi.jpgTokaj-hegyaljai zarándoklat - 2016. április 16-án

 

         Az emberi szó helyett – figyelemfelhívásként - Isten valamilyen jelet küld számunkra, amit oly sokszor nem veszünk észre.  A szándékot felismerni csakis benső hittel lehetséges. Ilyen jel volt számomra egy szentmise végi hirdetés, miszerint a karitász – János atya vezetésével - zarándoklatot szervez Tokaj-hegyaljára. Eszembe jutott a tarcali Áldó Krisztus, amely a hegyen mindig vár bennünket, és a templom csodája, amelyet az évenkénti alkotótáborokban  meglátogatunk. A szándékot tett követte, Jolika barátnőmmel Krokaveczné Marikánál jelentkeztünk a zarándokútra. 

 

Édesanyák! Fogjunk össze az imában!

2016.04.12

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Szent Mónika Imaközösség

szent_monika_imakozosseg_kicsi.jpgAz imaóra Juhász Imréné vezetésével történik, a csoporttagok egy kis imafüzetből közösen olvassák fel az imákat, közösen énekelnek, a csoport irányítója pedig összekötő imákat mond el, melyeket évek alatt sikerült összegyűjtenie. Megható volt látni, hogy milyen elszántsággal és kitartással imádkoznak Jézus Krisztushoz, a Szűzanyához, gyermekeikért, családjukért, a fiatalokért.