Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közösségek

Cikkek

A Szent Mónika Imacsoport

2016.04.11

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Szent Mónika Imaközösség

szent_monika_imakozosseg_kicsi.jpg A kazincbarcikai plébánia lelkes hívői több csoportnak is tagjai. Az  egyik ilyen csoport a Szent Mónika imacsoport, mely 2001. október 27-én alakult, akkor tartották első közös imaórájukat. Vezetőjük, Juhász Imréné Magdika, az ő ötlete volt a csoport megalakítása, amit az akkori plébános is támogatott. Minden évben kétszer tartanak országos találkozót, egyet Budapesten, egyet egy vidéki városban. Kazincbarcikán 2009-ben került megrendezésre az országos találkozó.

 

A csoport tagjai (15-20 fő) minden hónap első péntekén, így 2016. április 01-én is 17 órától tartották havi imaórájukat a Szent Család Templom, Mária kápolnájában.

 

Édesanyaként így nekem is lehetőségem nyílt, részt venni az imaórán, ahol a csoport vezetőjével beszélgethettem és bővebb információkat tudhattam meg a csoport tagjairól és céljukról. A találkozó előtt több kérdés is felmerült bennem, melyekre a beszélgetés és az végigkísért imaóra után választ is kaptam. Nagyon örültek az imaórán való részvételemnek és annak is, amilyen céllal ide érkeztem.

 

A csoportnak bárki tagja lehet, aki vállalja, hogy otthon elmond egy imát és havonta egyszer ezt Isten színe előtt is megteszi.

Mezőkeresztesi Beatrix tanár

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

 

Keresztút 2016

2016.03.22

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Keresztut_2016

keresztut_2016.jpgKatolikus Plébánia – Ebeczki-tető

 

 Az ember fölkel. Nyűgös. Testét lehúzzák a hét fáradalmai. Kinéz az ablakon. Vigasztalhatatlan idő. Nyikorgó gépiességgel készülődik. Nincs kedve. Kilép az utcára. Meglegyinti az ébredező szél. Hideg. Magára kanyarítja a hátizsákot. Nehéz. Pedig nincs is benne semmi. 
 Régi hagyomány cserkészcsapatunk életében, hogy nagyböjtben a város fölötti dombokon végzünk keresztutat. Ahogy mindig, most is a Plébánián gyűltünk össze, hogy imával kezdjük meg rövidke zarándoklatunkat. Az idei évben a Szeretet keresztútjának állomásai kísértek minket. Mindegyikhez egy rövid ének, elmélkedés, és imádság íródott. A temetőn át hagytuk el Kazincbarcikát, és bevettük magunkat az erdőbe. 

 

Karitász karácsony a hajléktalanoknál

2016.01.06

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Karitász karácsony

hajlektalan_karacsony_2015_kis.jpgDecember 23-án meglátogattuk a hajléktalanok szálláshelyét. A karitász csoport a karácsony és a szeretet ünnepe alkalmából töltött káposztával és a hívek süteményével érkezett a szállásra.

 

Nyudíjas klub 2015. dec.

2015.12.16

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Nyugdijas_klub_december

nyug_klub_dec_kis.jpgDecember elsejére Évike összehívta a Nyugdíjas klubot, amely nagyon bensőséges hangulatban zajlott. Ismerkedés a szalézi szerzetestestvérekkel és Domonkos atyával, illetve az ő szülőhazájának karácsonyi szokásaival.

Domonkos atya elsőbbséget adott a két szalézi testvérnek, Gábornak és Tibornak, hogy bemutatkozzanak és beszéljenek munkájukról és életükről városunkban.

 

Karitász karácsonyi ruhavásár, 2015

2015.12.09

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Karitasz vásár 2015

vasar_kis.jpgA karitász csoport az idén is megrendezte a " Karácsonyi jótékonysági vásárt."

Híveink jóvoltából rengeteg ruhanemű, cipő, háztartási eszközök, játék, ajándéktárgy és könyv gyűlt össze.

 

Advent 2015

2015.12.08

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Advent_2015

advent_2015_kis.jpg

ADVENT VAN. …advent nem csak az elcsöndesedés ideje, hanem a lélek-építésé is, ami leginkább a jócselekedetek mindennapi tudatos gyakorlásában, hibáink folyamatos gyomlálásában, és akaratunk megerősítésében nyilvánul meg. Csapatunk egész éves tevékenységéhez hasonlóan, erre az időszakra is teljes programsorozattal készültünk, amely elősegíti, megvalósítja a fenti célokat.

 E tervezetnek több éve kialakított hagyománya van, ám azt mindig kiemelt fontossággal kezeljük, hogy ne rutinból, megszokásból dolgozzunk, hanem minden egyes eseményre olyan lelkesedéssel készüljünk, mintha az az első, és egyben az utolsó, az az egyetlen program lenne, a legfontosabb.

 

20 éve alakult a kazincbarcikai Katolikus Karitász csoport

2015.11.30

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: 20 éves Karitasz

20_eve_karitasz.jpg2015. november 20-án Vitális Gábor, kazincbarcikai plébános atya megáldotta
az alapító, Begovné Katalin megrendelésére elkészült szép Szent Erzsébet
domborművet a Szent Család templom karitásztermében.

 

Kellenek a hősök !

2015.11.23

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Kellenek a hősök

kosok_belyeg.jpgMai rohanó világunkban a többség nem foglalkozik vele, léteznek-e még igazi hősök, és ha igen, akkor hol vannak, kik ők, vagy hogyan válhatunk mi is példaképekké, hősökké. Pedig Ferenc pápa is egyértelműen kijelentette, az új példaképekre is szükség van

 

A MÁRIABESNYŐI NAGYBOLDOGASSZONY NYOMÁBAN

2015.10.20

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Máriabesnyő

mariabesnyoi-fooltar.jpg

 

Zarándoklat a Kazincbarcikai Római Katolikus Plébánia híveivel a karitász csoport szervezésében

            2015. október 3-án, szombaton a reggel hűvössége fényes napot ígért. Örömmel készülődtem a máriabesnyői zarándoklatra, ahol még sohasem jártam. A Szent Család templom előtt a sárga panorámás autóbusz megtelt jókedvű utasokkal. Mindannyian várakozásteljes szívvel és lélekkel tekintettünk e csodás nap elé. Andrásfalvy János SDB atya, a karitász csoport vezetője  egyeztette az utaslistát, bemutatta az autóbusz vezetőjét, hogy  egy keresztény nagycsaládként induljunk útnak. 

 

VISSZATEKINTÉS ÉS TERVEZÉS

2015.09.08

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Beszámoló_2015

2015_beszamolo.jpgAugusztus 29-én ismét évértékelést tartott csapatunk. Rövid beszámolót tartunk az eltelt pár hónap eseményeiről, végzett munkánkról.