Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közösségek

Cikkek

Rózsafüzér imaközösség

2015.03.05

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Templomaink

xxx.jpgRózsafüzér imaközösség egyházközségünkben feltehetően az Avilai Nagy Szent Teréz-templom felszentelése, azaz 1903 óra létezik, de megbízható adatok csak Juhász István atya lelkipásztorkodása óta állnak rendelkezésünkre. A közösséget össze kell fogni, irányítani kell. Ezt a feladatot látja a társulat vezetője, akit a rózsafüzért imádkozók közössége választ a plébános jóváhagyásával. 2008 óta egyházközségünkben ezt a tisztséget Krokavecz Béláné, Marika néni látja el.

 

Nyugdíjas Klub

2015.03.03

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Nyugdíjas Klub

biblia-2.jpgA kazincbarcikai Avilai Szent Teréz Plébánia Nyugdíjas Klubja 2004-ben alakult meg a Karitász Csoport szervezésében. A csoport ma is igen aktívan gondoskodik a kazincbarcikai nyugdíjasokról, hiszen rendszeres programokat, kirándulásokat szerveznek számukra. Olvassák el részletes bemutatkozásukat Jancsurák Lajosné (Éva) írásában!

 

Cursillo-csoport

2015.02.05

| Menüpont: Közösségek

cursillo.jpgA cursillo inkább lelki élmény, mint tudás megszerzése, bár az is. Az ember ráeszmél létének óriási értékére: hogy tudniillik Istennek gyermeke. Szeme előtt új világ nyílik meg. Ez a találkozás nem más, mint egy személyes vallásos élmény. Mivel élmény, a cursillot nem lehet könyvekből megtanulni, vagy megmagyarázni. Hogy mi a cursillo, azt csak az érti, aki átélte.

 

Cserkészcsapat

2015.02.05

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Cserkészcsapat

cserkesz-10.gifA 165 sz. JÓKAI MÓR cserkészcsapat várja az elsősorban 10-16 éves fiatalok jelentkezését!

Jelentkezni lehet: Józsa István: 06-30-908-1312 ill. jelkyandras@freemail.hu

Józsáné Földesi Anna: 06-70-600-9539 ill. zsa-na@freemail.hu

vagy a vasárnapi 9-órás ifjúsági szentmisék után a Szent Család templom sekrestyéjében.

Programjaink: Szombatonként 15.00 órától 1-1,5 órás foglalkozások az Avilai Nagy Szent Teréz Szalézi Plébánia hittantermében, valamint egész napos kirándulások. Nézze meg Jókai Mór cserkészcsapatunk rövid reklámfilmjét vagy a Háromkő-bérce tett 2014-es kirándulásunkról készült filmet:

https://www.youtube.com/watch?v=mkQXYWdRJdk

https://www.youtube.com/watch?v=HkGDWaDlnO0

 

Karitász csoport

2015.02.05

| Menüpont: Közösségek

| Fényképek: Karitasz

karitasz.jpgA kazincbarcikai római katolikus plébánia Karitász Csoportja 1996-ban alakult meg 20 fővel az Egri Főegyházmegye Karitász Szervezetének részeként az akkori plébános, dr. Medvegy János atya kezdeményezésével és támogatásával. A Karitász Csoport vezetője P. Andrásfalvy János SDB szalézi atya.

A Karitász Csoport első vezetője Begov Ferencné, jelenlegi vezetője P. Andrásfalvy János SDB atya. A Karitász csoport jelenlegi taglétszáma 35 fő. Fő célkitűzései a rászorulók támogatása, idősek és betegek látogatása és lelki gondozása, rendezvények és egyházi ünnepségek szervezése és lebonyolítása. A Karitász Csoport közösségén belül nyugdíjas klub is működik.