Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Isten hozott Lytton atya !

2016.09.01

| Menüpont: Nyitóoldal

lytton_kis.jpgA tanárok számára augusztus 22-én reggel véget ért a nyári szünet. Épp nyári élményeinket és tapasztalatainkat osztottuk meg, amikor belépett egy kedvesen mosolygó fiatalember a tanáriba. Hamarosan megtudtuk, hogy ő Ervanto Quadros Lytton szalézi szerzetes, aki ettől a tanévtől igazgatóhelyettesi feladatokat lát el a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban.

 

CSILINGELŐ IV. ÉVF. 1. SZ.

2016.01.11

| Menüpont: Nyitóoldal

csilingelo_kicsi.jpgMindenek előtt szeretnénk minden kedves Testvérünknek áldott, békés új esztendőt kívánni és egyben ezúton is megköszönni mindazok tevékenységét, segítségét, szeretetét, akik valamilyen módon részt vettek egyházközségünk feladataiban. 
Egy picit rendhagyó módon a Csilingelőnek ezt a számát nagy részben a visszatekintés oltárára helyeznénk. Visszatekintünk, de csak a közelmúltra, méghozzá decemberre. Egyházközségünk igazán mozgalmas hónapot hagyott maga mögött, melyből a teljesség igénye nélkül az alábbi egyszeri, hagyományteremtő, vagy már szokásosnak mondható eseményeket emeltük ki. Több esetben is forrásként plébániánk honlapját használtuk, ezért elképzelhető, hogy néhányan ismerős írásokkal találkoznak majd, de azokat is szerettük volna beavatni közösségünk életébe, akiknek nincs Internet elérési lehetőségük. Jó szórakozást!

 

Betlehemes játék

2015.12.28

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: Pásztorjáték

dscn5523.jpgA Szent Család Templom karácsonyi szentmiséjén pásztorjátékot mutattak be a híveknek a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai. A sokszereplős, látványos betlehemi játékot a karácsonyi szentmisét megelőzően a szentestén megrendezett "Egyházak karácsonya" városi rendezvényen is előadták, valamint a gimnázium tanulóinak tanévzáró imáján is színpadra került.

 

Csilingelő III. évf. 10. sz. - Karácsony

2015.12.22

| Menüpont: Nyitóoldal

csilingelo_kicsi.jpgJézus születése... Van ennek a nagyszerű eseménynek jelentősége még a szívünkben? Át tudjuk élni a csodát? Egyre többet rohanunk. Boltról boltra. Ajándékok halmaza csalogat és nyitogatja pénztárcánkat. Mi pedig engedünk a csábításnak. Jézus születése... Eszünkbe jut vajon a sokadik polcról leemelt kacat között? Embertömeg. Tolakszunk, sietünk, bosszankodunk. Sorban állunk, lassan haladunk. Elcsépelt karácsonyi dallamok üvöltenek a hangszórókból. Megvettünk mindent? Nem-nem. Még kellene egy kis ezmegaz is és hiányzik még egyébmás meg amúgy is. 

 

03 Csilingelő 2015 október

2015.10.12

| Menüpont: Nyitóoldal

csilingelo.jpg1. Talán már sokunknak feltűnt, hogy egy újabb szalézi szerzetessel bővült a kazincbarcikai közösség. Valóban, Ábrahám Béla tartományfőnök atya döntésének értelmében a barcikai nyáj Isten felé terelgetésében immáron nyolcan vesznek részt, hat atya és két testvér.

2. Fiatalokkal a fiatalokért, avagy újraéled a Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alapítványa

3. Naptár

 

Contini-varázslat

2015.07.27

| Menüpont: Nyitóoldal

2015-07-22-18.26.16.jpgA Magyar Continental Singers tini korú (10-16 évesek) csapata, a Contini országos turnéjának egyik állomásaként városunkban, Kazincbarcikán vendégszerepelt 2015 júliusában.

 

Csilingelő 6. szám

2015.07.14

| Menüpont: Nyitóoldal

csilingelo.jpgJúlius 22. Szent Mária Magdolna emléknapja. - Visszatekintő: Nyári oratórium - Egyházközösségünk aktuális kishírei: Családos tábor ; Plébániakerítés-adakozás ; Keresztút ; Mérföldkőhöz érkezett a kivitelezés ; Szentkúti zarándoklat - Programajánlat: Szalézi Partfesztivál ; Lelkigyakorlat - Naptár 

 

A legfinomabb pizzatészta

2015.06.17

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: 200 km + Don Bosco

pizza-keszitese.jpgA Nyári Levél 2015-ben említett pizzatészta elkészítési módja.

(A Nyári Levél 2015 letölthető a Nyári receptek menüpontban)

 

Csilingelő 5 szám

2015.06.10

| Menüpont: Nyitóoldal

csilingelo_kicsi.jpgMegjelent a Csilingelő 5. száma.

 

Szalézi nyári tábor

2015.05.21

| Menüpont: Nyitóoldal

barcikaiszaleziak_farny_1.jpgSzalézi nyári tábor 14-17 évesek számára

A Szalézi Társaság nyári tábort szervez az idén, amelynek helyszíne Péliföldszentkereszt, időpontja 2015. július 19-22. Az új szalézi tábor és fesztivál, a Bosco Fest szeretettel vár minden 14-17 éves fiatalt. Az esemény mottója: „Egy Bosco köt össze.

Kazincbarcikán, Nyári Oratóriumi Tábor

Idén Don Bosco születésének 200. évfordulóján is megtartjuk a Nyári Oratóriumi Tábort az első osztályt már befejező általános iskolás gyerekek számára. (A 15 év feletti diákokat segíteni várjuk.) Helyszín: Római Katolikus Plébánia Kazincbarcika, Dózsa György utca 35.