Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az archívum

Cikkek találhatók

Kedves Mindenki!

2020.02.11

| Menüpont: Nyitóoldal

haszta-kartya_resz.jpgA már hagyományosnak számító Szalézi Nyári Oratóriumi napközis tábort idén nyáron is szeretnénk megrendezni. Ahhoz, hogy a táborban részt vevő 100-120 gyermeknek idén is színvonalas programokkal tudjunk szolgálni, szeretettel és tisztelettel várjuk és fogadjuk az adó 1%-ok felajánlását. Ilyen formában a Tábor lebonyolításához a következők szerint járulhatsz hozzá:

 

Név: Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alapítványa

Adószám: 18420245-1-05

Számlaszám: 11734152-24013147.

 

Mindenkinek köszönjük a támogatást!

 

Tisztelettel: Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alapítványa Kuratóriuma

 

Hirdetések

2020.02.24

| Menüpont: Hirdetések

| Fényképek: Szent Család Plébániat.

evkozi_7_kis.jpg 2020.02.23. - 03.01.

 

 1. Február 23-án, vasárnap, a persely adományokat a Katolikus iskolák javára gyűjtjük. A gyűjtés teljes összege saját intézményeink javára lesz továbbítva, így a kazincbarcikai iskolák is ebből részesülnek.

 

 1. Február 26-án lesz HAMVAZÓSZERDA, mely szigorú böjti nap, a Nagyböjti idő kezdete. Hamvazószerdán és Nagypénteken szigorú böjt (böjt és hústilalom) van azoknak, akik betöltötték 18. évüket, de még nem kezdték meg a 60-at: ők ezen a két napon csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól. A hústilalom betöltött 14. évtől kezdve mindenkit kötelez ezen a két napon. Nagyböjt péntekjein a hústilalom kötelező, betöltött 14. évtől mindenkinek. A fenti szabályok nem vonatkoznak a betegekre, a várandós és szoptató anyákra, nehéz munkát végzőkre, utazókra, szegényekre, más asztalánál evőkre, de természetesen másfajta önmegtagadást ők is vállaljanak. A szerdai és a következő vasárnapi szentmisék végén hamvazkodás lesz.

 

 1. A nagyböjti keddeken, a szentmise előtt este 5 órától az Avilai Nagy Szent Teréz templomban, péntekenként, a szentmise előtt este 5 órától pedig a Szent Család templomban végezzük közösen a keresztutat. Keddenként a plébániánk csoportjai által, míg péntekenként a szalézi szerzetesek vezetésével.

Nagyböjt keddjein és péntekjein 17 órától gyónási lehetőséget biztosítunk. Buzdítjuk a kedves híveket, hogy használjuk ki ezeket, az alkalmakat a nagyböjti szentgyónások elvégzésére.

 

 1. Azokat a testvéreinket, akik nem tudnak eljutni templomainkba, de Húsvétra készülve szeretnének szentségekhez járulni, hozzátartozóik jelezzék a plébánián, vagy a sekrestyékben. Otthonukban fölkeressük őket.

 

 1. Nagyböjti időben kedden a szentmise után a hívekkel közösen végezzük a zsolozsmát, az egyház hivatalos imáját.

 

 1. Nagyböjt péntekjein, a szentmisékben a liturgikus időszaknak megfelelő hagyományos latin gregorián énekeket éneklünk.

 

 1. Március 1-jén, vasárnap, 17 órától a Rózsafüzér társulat ünnepélyes titokváltása lesz, majd ezután az elsővasárnapi szentségimádást végezzük az Avilai Nagy Szent Teréz templomban.

 

 1. Március 2-án, hétfőn, 16 órától szentmise lesz a kórház kápolnájában.

 

 1. Március 2-án, hétfőn este 19 órától, egyháztanácsgyűlés lesz a plébánián. Hívjuk és várjuk az egyháztanács tagjait.

 

 1. Március 3-án, kedden, a keresztutat az Avilai Nagy Szent Teréz templomban a Cursilló közösség vezetésével tartjuk.

 

 1. A Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alapítványa tisztelettel várja az adó 1%-ok felajánlását. Az Alapítvány finanszírozza többek között a plébániai Nyári Oratóriumot, minden felajánlással hozzájárulhatunk a Tábor színvonalas lebonyolításához. Az Alapítvány adatai az Élő Víz újság hátoldalán megtalálhatóak.

 

Szeretettel köszöntjük a héten név és/vagy születésnapjukat ünneplő kedves testvéreket!

 

Mappák találhatók

Mappák nem találhatók