Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Egyházközségünk férfi tagjainak zarándoklata

2021.11.07

Egyházközségünk férfi tagjainak zarándoklata.

 

Nincs, új a nap alatt tartja a közmondás. Ami jó, azt gyakorolni kell és mi most Kazincbarcika Római Katolikus egyházközségünk felnőtt férfi tagjai plébánosunk szervezésében, ismét egy egész napos zarándoklatra indultunk 2021. november 06. napjának kora reggeli órájában.

Jó volt együtt a hajnali derengésben imádkozni és kérni Teremtőnk segítségét utunkhoz, majd a biztos sikeres visszaérkezéshez.

Elindult a 2021 évi férfi zarándoklat mely a célul kitűzött útvonalon, lelki feltöltekezési szándékkal indulván, emlékeket felidézve, megélve útnak eredt.

A fohász elhangzása után kényelmes, gyors jó vezetővel biztos járműveink szelték a kilométereket a nekünk is kedves Szalézi központig Péliföldszentkereszt mesébe illő panorámájú épületei, közösségi tereihez.

Meg kell állapítanunk, hogy ezek az épületek, terek kielégítik azt az igényt, hogy az oda imára, tudás, gyakorlat megszerzésére hívott fiatalok, felnőttek megerősödve térhetnek vissza közösségeikhez és adhatják át tapasztalataikat.

Tovább Nyergesújfaluba, ahol találkozunk volt plébánosunkkal Vitális Gábor c. apát plébánossal.

Mindkét fél örült a találkozásnak.

Bensőséges beszélgetésben ismertük meg Vitális atya Szt. Mihályról nevezett templomának, a 200 éves felújított plébániának múltját, jelenét és várható feladatait, terveit.

Közös ünnepi celebrált szentmisén vettünk részt, majd gyönyörködtünk a plébánia udvarát lezáró Duna parton a kitáruló panorámában, gyönyörű nagy, méltóságos Duna folyónkban.

Visszaérkezve Péliföldszentkeresztre finom ebédre invitáltak.

Ebéd után meglátogattuk közösen P. Havasi József és volt káplánunk P Varga László atya nyughelyét, emlékükre imát mondtunk és mécsest gyújtottunk.

Irány Esztergom bazilika látogatása.

Már távolról gyönyörködtünk a bazilika méltóságot parancsoló látványában. Nem lehet ezen élményről csak a meghatottság nyelvén beszélni.

Méretei, freskói, belső terei mindenkiben mély nyomot hagytak. A bazilika méltóságot parancsoló falaitól nézve a Dunát, a természet csodáit, soha el nem múló emléket hagynak még a többször is oda látogatók szívében is.

Summázva gyönyörű napunk volt, lelkileg feltöltődve érkeztünk haza, majd áldás után lakásunkra indultunk.

Köszönjük Ferenc atya szervező és vezető munkáját.

Binó Imre