Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2015 eseményei

A kazincbarcikai római katolikus plébánia 2015. évi eseményeiről készült cikkeket, fényképeket talál itt.

 

Menüpontok

Nyári receptek

Cikkek: 0

Cikkek

Édesség-adomány a TESCO-tól

2016.01.21

tesco_adomany_kis.jpgBosco Szent János, vagyis Don Bosco életét olvasgatva számos jótevővel találkozhatunk, akik megérezték, hogy „jót tenni jó”, s ezért valamilyen módon hozzájárultak a fiatalok megmentése és nevelése érdekében végzett munkájához. Akadtak közöttük tehetős és kevésbé tehetős emberek, akik mind azzal segítettek, ami épen rendelkezésükre állt, anyagiakkal, kétkezi munkával, ügyek intézésével. Mi magunk is tapasztalunk hasonlót.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2015 eseményei | Fényképek: Édesség_adomány

Hangverseny a Szent Család Templomban

2015.12.27

dscn5369.jpg2015. december 22-én este megtelt a Szent Család Templom azokkal a hívekkel, egyházközségi tagokkal, zenebarátokkal, akik meg kívánták hallgatni a Szent Család Kórus, valamint az In Aeternum Gospelkórus adventzáró hangversenyét. A szépszámú hallgatóság idén sem csalódott: mindkét kórus szívhez szóló karácsonyváró zenével örvendeztette meg a közönséget.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2015 eseményei | Fényképek: Adventi hangverseny

Szent Család Templom ólomüveg ablakainak megáldása

2015.12.16

olomuveg_kis.jpg2015. december 7-én az esti szentmise keretében áldotta meg Ábrahám Béla tartományfőnök atya a Szent Család Templom új ólomüveg ablakait és egyben a megújult gyóntatóhelyiséget is. Az üvegablakokat Soós Csilla felvidéki művész készítette, aki a több száz éves hagyományokat formálta át modern tartalommal

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2015 eseményei | Fényképek: Ólomüveg_szentelés

Elsőáldozás 2015. október 4-én

2015.10.05

elso_ald_kep.jpgA Szent Család Plébániatemplomban ezen a vasárnap reggelen 6 fiú és leány várta izgatottan elsőáldozását. Sok érintett család, a közelebbi és távolabbi rokonok aggódva figyelték az első sorban helyet foglaló, albába öltözött gyermekek lépéseit. 

 
Teljes bejegyzés

I. Nyári Szalézi Oratórium Kisvárdán

2015.08.03

boscoval_jezushoz_elokep.jpgAz idei nyáron felkértek minket, hogy Kisvárdán a helyi segítőkkel szervezzük meg az ottani legelső nyári tábort. 

 „Don Boscóval Jézus felé” mottóra építettük fel a tábort, hogy Don Bosco életét a gyerekek megismerhessék és az ő példáját követve segítsük őket Jézus felé. Július 20-ától 24-ig tartott az oratórium. Körülbelül 60 gyerek töltötte be élettel a plébániát, a segítőkkel és felnőttekkel együtt 100-an voltunk.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2015 eseményei | Fényképek: Ny_Sz_O_Kisvárdán

Animátor avatás

2015.06.02

animavat_kicsi.jpg2015. május 24–én Pünkösdkor került sor az animátori ígérettételünkre.

 

Izgatottan érkeztünk az ünnepi Szentmisére, ahol az ígéretünk mellet, elsőáldozásra is sor került. A mise kezdete előtt, még párszor elolvastuk közösen az ima szövegét, hogy el ne rontsuk.

Több fohász és hála is megfordult bennünk, mikor az egyetemes könyörgések után ránk került a figyelem. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2015 eseményei | Fényképek: Animátor avatás

"200 km +" Don Bosco nyomán

2015.05.27

200_db_cikk.jpgA 200 éve született Bosco Szent János bicentenáriumi éveinek nyomába szegődtünk, ezúttal kerékpáron. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 45 diákjával és 7 tanárával a Balatont megkerülő 200 km-es kerékpártúrát szervezett a bicentenárium megünneplésére. A tókerülő biciklitúra tervezett útvonala ugyan „csak” 200 km volt, de – ahogyan az általunk kiválasztott út az életben sem bizonyul mindig a legrövidebbnek – törvényszerűen mi is tettünk néhány kitérőt, így 200 + 30-cal zártuk a kerekezést. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2015 eseményei | Fényképek: 200 km + Don Bosco

Papi koronagyűlés

2015.05.21

koronagyules_1.jpgMájus 18-án, hétfőn espereskerületi papi koronagyűlést tartottak az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban. A koronagyűlés keretében koncelebrációs  szentmisét mutatott be Mikolai Vince főesperes. Az espereskerületi értekezleten részt vett ft. Cseh István c. kanonok, esperes, putnoki plébános atya is.
 

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2015 eseményei | Fényképek: Koronagyűlés

Kántoraink közelebbről

2015.05.20

kantorok.jpgSzolgálatukkal és egyéniségükkel pozitívan alakítják a kazincbarcikai római katolikus egyházközség liturgikus zenei életét. A templomba járó hívek tudják, hogy az egyházközségben szolgálnak, sokan nap mint nap  találkoznak velük, ám a legtöbben mégis hangjukon keresztül ismerik őket. Szeretném őket ebben az interjúban más oldalukról is bemutatni. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2015 eseményei | Fényképek: Kántoraink

Elkezdődött a Plébániatemplom felújítása

2015.05.10

templom_felujitas_01.jpgElkezdődött a Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom felújítása

 

A templomtorony körbeállványozásával és a sérült vakolatrészek eltávolításával megkezdődött a százéves Avilai Szent Teréz templomunk teljes körű külső felújítása. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2015 eseményei | Fényképek: Templomaink