Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

"200 km +" Don Bosco nyomán

2015.05.27

A 200 éve született Bosco Szent János bicentenáriumi éveinek nyomába szegődtünk, ezúttal kerékpáron. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 45 diákjával és 7 tanárával a Balatont megkerülő 200 km-es kerékpártúrát szervezett a bicentenárium megünneplésére. A tókerülő biciklitúra tervezett útvonala ugyan „csak” 200 km volt, de – ahogyan az általunk kiválasztott út az életben sem bizonyul mindig a legrövidebbnek – törvényszerűen mi is tettünk néhány kitérőt, így 200 + 30-cal zártuk a kerekezést.

 

Utunkat négynaposra terveztük, és a 45 sportos és jókedvű tanulónkon kívül a biciklitúrán részt vett Petróczi Gábor igazgató és Kovács László igazgatóhelyettes is, valamint testnevelőink többsége. Biciklizésünk második napján pedig velünk tekert Vitális Gábor atya, a tartományfőnök vikáriusa, iskolánk igazgatóhelyettese is, aki fájlalta, hogy egyéb hivatalos elfoglaltságai miatt nem tarhatott velünk végig a 200 km-en!

200_db_cikk_1.jpg

Népes (és hosszú!) csapatunkat sokan megcsodálták; sokan integettek, fényképeztek, dudáltak nekünk. Nem jelentett problémát csapatunknak az akarattyai hosszúpart, a badacsonyi meredek emelkedő, de a tihanyi kaptatót is simán vettük: van bennünk energia, kitartás a nehézségek legyőzésére. Talán Don Bosco atyánk is elégedett volt velünk.

Utunk során szertepillantottunk a balatonakarattyai löszfalról, a tihanyi „Szélmarta sziklákról”, majd a bencés apátság elől, a györöki Szépkilátó tanúhegyekre tekintő lankáiról és a déli part fövenyéről egyaránt. Mindenhonnan azt láttuk, hogy az Isten nagy jókedvében teremtette a Balaton felvidéket. Ehhez a jókedvhez alkalmazkodva vidáman, jó hangulatban, egymást segítve és egymásra támaszkodva kerekeztük végig a négy napot, és viseltük el a kisebb törvényszerű baleseteket, egymásra futásokat.

Köszönet minden résztvevőnek a jókedvért, a kitartásért és a jól végzett munkáért, köszönet Kovács László igazgatóhelyettes úrnak a körültekintő szervezésért! Mindannyian meggyőződhettünk róla, hogy – ha jó az idea, akkor – 200 után is könnyedén vesszük az akadályokat!

Partnak föl vagy lejtőn le, Don Bosconak is mindkettő kedvére volt!

 

A mappában található képek előnézete 200 km + Don Bosco