Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hangverseny a Szent Család Templomban

2015.12.27

Advent zárásaként immár több éve hagyomány a kazincbarcikai Szent Család Templomban, hdscn5359.jpgogy adventzáró hangversennyel segítik az egyházközség tagjainak a karácsonyra való ráhangolódását. Ebben az évben az egyházközség nyolc éves múltra visszatekintő Szent Család Kórusa, és az öt éve elsősorban fiatalokból alakult In Aeternum Gospelkórus adott nagyszerű hangversenyt.

Az adventzáró estet P. Vitális Gábor SDB plébános atya nyitotta meg, köszöntve a templomot teljesen betöltő hallgatóságot, valamint a hangversenyt adó kórusok tagjait és a közredscn5378.jpgműködő vendégeket. Az estet az Angyalkert Görög Katolikus Óvoda kicsinyei vezették be kedves műsorukkal. A fellépő kórusok mellett gyönyörködhettünk Szentpéteri Áron csodálatos klarinétművészetében, Fancsik József trombitajátékában, valamint Józsa Judit és Józsa Viktória nagyszerű szólóénekében.

A Szent Család Kórus által előadott karácsonyi dalok, egyházzenedscn5374.jpgi kórusművek elvarázsolták a nézőközönséget: a csodálatosan tiszta hangzás, a szépen csengő hangok, a templom falai által biztosított kiváló akusztika mind-mind megtették a hatásukat. Úgy éreztük, szívünkben már itt van a karácsony, felkészültünk Jézus Krisztus megszületésének megünneplésére.

A Szent Család Kórus fellépését követően pedig az In Aeternum Gospelkórus műsorára került sor. Az est folyamán előadott darabok többsége a gospel stílust képviselte, de találkozhattundscn5400.jpgk a megszólaltatott művek között gregorián dallamokkal is. A többségében fiatalokból álló gospelkórus a szép hangzás mellett a mozgás látványával is gyönyörködtette a résztvevő közönséget. A fiatalok vidám, mozgalmas, optimista műsora vidámsággal töltötte el lelkünket, így örömmel telve hagyhattuk el a Szent Család Plébániatemplomot! De nem sok időre: pár nap múlva találkozunk az éjféli misén, a pásztorok miséjén, a karácsonyi nagymisén vagy éppen a Szent Család Templom december 27-i búcsúmiséjén!

Nézze meg a bejegyzés alján található fotógaléria képeit is!

 

A mappában található képek előnézete Adventi hangverseny