Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Játéknap márciusban

2015.03.17

jateknap_belyeg.jpg2015. március 14‑én az animátorokkal együtt mintegy 100 gyermek, ifjú és felnőtt tevékenykedett a plébánián szervezett játéknapon: játszott, sütött, mesélt, imádkozott békéért békességben a folyamatosan permetező eső ellenére.

A játéknap egyik központi témája Don Bosco születésének 200. évfordulója volt. Több mint 50 gyermek vett rész a szerzetesek és az animátorok által közösen szervezett programokon. A közeli falvakból, így Kurityánból és Bánhorvátiból is jöttek tanulók, sőt a Don Bosco Kollégium fiataljai is részt vettek a játéknap programjában. Fél 3-ra vártuk a résztvevőket, akik a regisztráció után különböző ismerkedős játékokkal vethették bele magukat a délutánba. A játékok után közösen mentünk be a templomba, ahol közös énekekkel színesített imán vettünk részt Andrásfalvy János atya vezetésével. Ezek után érdekes történeteket hallgattunk a plébánián segítő idősebb nénik előadásában arról, hogy az ő idejükben milyen volt templomba járni, hogyan élték meg az egyházközösség mindennapjait.

Az imát követően csapatokba osztottuk a résztvevőket, és kezdetét vette egy hét állomásból álló akadályverseny, amelyben a gyerekek többféle érdekes játékban próbálhatták ki magukat, például gyerekekből alkotott torpedó irányítása, célba dobás. Az akadályverseny után fakultatív foglalkozásokra nyílt lehetőség: lehetett kokárdát hajtogatni a hittan-teremben, illetve Kirner Gábor testvér vezetésével bansolhattunk a filagória alatt. Ez alatt az animátorok összesítették az egyes csapatok által elért pontszámokat, és a csoportok helyezésüknek megfelelően kisebb-nagyobb nyereményeket vehettek át a résztvevők. Az estét egy közös pogácsázással zártuk, amelyet a plébánián segítő idős nénik biztosítottak számunkra. A programról pozitív visszajelzéseket kaptunk, a résztvevők – az esős idő ellenére is – nagyon jól érezték magukat. Izgatottan várjuk a közös folytatást!

Hilóczki Zsuzsanna 10.E osztályos tanuló

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 

 

A játéknapon készült fotók az alábbi képre klikkelve láthatók !

jateknap_2015_03.jpg