Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nagyheti keresztút-járás

2015.04.01

dscf0001.jpgKeresztút-járás az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban

„A halál lefegyverez minket, megérteti, hogy egy földi életre rendeltettünk, melynek van egy vége. De Jézus azon teste előtt, melyet sírba helyeztek, tudomást szerzünk arról, kik is vagyunk mi. Teremtmények, akiknek hogy meg ne haljanak, szükségük van a Teremtőjükre.”

2015. március 31-én 17 órai kezdettel került sor a nagyheti keresztút-járásra az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban. A keresztutat P. Vitális Gábor SDB plébános atya vezette. A keresztút 14 állomásánál Jézus szenvedéstörténetét az Egyháztanács Képviselő-testületének tagjai olvasták föl a résztvevő hídscf0018.jpgvek számára. Jézus kereszthalálának történetére pedig Emri Attila állandó diakónus felolvasása emlékeztetett.

A méltó átszellemültséggel megtartott keresztút-járást követően szentmisén vehettek részt a hívek és az eEgyházi Képviselő-testület tagjai, amelyet Vitális plébános atya vezetésével Márkus Zoltán, Varga László, Salagala Rajesh és Savio Domonkos atyák koncelebráltak.

„A csend, mely beburkolja a kertet, megengedi nekünk, hogy meghallgassuk a könnyű esti szél susogását: „Én vagyok az Élő és veletek vagyok” (IZ 2,14). A templom függönye kettéhasadt. Végre látjuk az Úr arcát. És megismerjük teljességgel az ő nevét: irgalmasság és hűség, hogy soha többi ne zavarodjunk össze, legkevésbé a halál előtt, mert Istan Fia szabad lett a holtak között (Zsolt 88,6).”

A keresztút-járásról készült képeket a lap alján, a Képgalériában tekintheti meg!

 

A mappában található képek előnézete Keresztútjárás-2015