Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rajesh atya a Nyugdíjas Klubban

2015.03.08

nyugd-3.jpg2015. február 17-ére terveztük a Nyugdíjas Klub következő találkozóját. Elgondolkodtunk azon, hogy kit hívhatunk meg „vendég előadóként” erre az alkalomra. Persze, lehetne meghívni akárkit is a szerzetesek vagy az atyák közül, hogy intézzen néhány bátorító szót a nyugdíjasokhoz, főleg a nagyböjti időszak kezdése előtt.

2014 augusztusától lakik plébániánkon Rajesh atya, aki már 8 éve tartózkodik Magyarországon. Rajesh atya Indiából érkezett, pontosabban Andhra Pradesh államból, Dél-Indiából. Az Újpest-Megyeri szalézi plébániáról érkezett hozzánk tavaly nyáron és azóta van velünk itt a plébánián. Kérésünkre, hogy legyen a találkozónk megtisztelt vendége és tartson előadást saját hazájáról, igennel válaszolt, habozás nélkül.

Így február 17-én tartottuk meg a Nyugdíja Klub összejövetelt a plébániai hittanteremben, 21 fő volt a megjelentek száma. Vendégünk volt Salagala Rajesh atya, aki vetítéssel egybekötött előadással mutatta be hazáját, Indiát. Beszélt családjáról és az indiai Szalézi Tartományról. Képekkel kedveskedett nekünk, és bemutatta a gyönyörű szári viseleteket, és az indiai ételeket. Nagy érdeklődéssel hallgattuk a remek előadását.

Kérdéseinkre szívesen válaszolt Rajesh atya. És persze, mindenkinek volt valami érdekes kérdése a mesés országról, Indiáról. Szívből köszönjük még egyszer Rajesh atyának, hogy elfogadta meghívásunkat,és egy remek betekintést nyújtott nekünk szeretett hazájának mesés világába.

Az összejövetelt farsangi fánk fogyasztásával zártuk le, amit nagyon szépen köszönünk Szomolyáné Zsuzsikának, éppen aznap volt a farsang utolsó napja is.

 

A képeket Pirkó Balázsné Éva készítette.

 

A mappában található képek előnézete Nyugdíjas Klub