Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A nagykép előtt

2015.03.19

 

mariapocs_kegykep.jpg„Ma Máriától jönnek a hívek               

Ma Mária kép minden durva lábnyom.

Szívemben sír a pócsi Mária                 

Egy őszies, emlékes délutánon.”           

                                              Ady Endre

Máriapócson a könnyező Szűzanya kegyképét a Szentatya által megáldott aranykoronával Dr. Erdő Péter bíboros úr koronázta meg 2005. december 3-án. Száz esztendővel ezelőtt harmadszor könnyezett ezen a napon a kegykép, értünk ontotta igazi könnyeit a Szűzanya.

            Sokszor mi mentünk Máriapócsra, most pedig körútra indult a kép, közelebb jött hozzánk. Március 13-án Edelénybe, 14-én pedig Miskolcra, ahol a kegyelem forrása fakadt fel ezen a napon. Megtapasztalhattuk a kép közelében Isten jelenlétét, a lelki békét, s így nagyon szép találkozásban részesülhettünk mindannyian, akik ott voltunk. Tele voltak a görög katolikus templomok, folyamatosan érkeztek a csoportok a környékről. Elvittük hozzá mi is fájdalmas és hálaadó szívünket a Szent Mónika imaközösségből.

            Köszöntöttük a Szűzanyát a felállított Mária-ikon előtt elvonulva, majd bekapcsolódtunk a közös imába. Olyan érzés volt a kegykép előtt ülni, mintha a Szűzanya kötényében lettünk volna. Melegség, megnyugvás sugárzott a képről, öröm töltötte el a lelkünket. Nagyböjtben a feltámadásra várakozunk, közel Húsvéthoz.

            Isten jeleként vándorol ez a kép, üzenetet, biztatást hozva nekünk is, nagymamáknak, akikkel a templom megtelik, mert sajnos kevés a fiatal. Szükség van az értük mondott imákra!

Imádkozzunk buzgón templomunkban közösen ezután is. Szeressük és szerettessük meg családunkkal is a Szűzanyát! Kérjük, fogja meg gyermekeink kezét, Szent Fia közbenjárásával vezérelje őket a jóra!

Mennyei Atyánk!

Gyűjtsd egybe a világon szétszórt gyermekeidet a kereszt alá. Vezesd oda azokat, akik még távol vannak, hívd vissza az elveszetteket, vezesd haza a tévelygőket, menj a heverők elébe. Segíts minket, hogy egyek lehessünk, hogy egymást szerethessük, és egymásnak szívből megbocsássunk. TE vagy a békénk, adj békét az egész világnak. Amen.

Juhász Imréné

 

A mappában található képek előnézete Keresztútjárás-2015