Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A legfinomabb pizzatészta

A levélben említett hozzávalókat helyezd egy tálba, majd kezd el összekeverni kb. 5 percig (közben folyamatosan forgasd a tálat). Majd további 5 percig keverd kézzel, míg sima állagú nem lesz. 10-12 perc után a tészta elkezd összeállni, bár állaga nagyon puha és ragacsos, de pont így jó.

Ezután a tésztát helyed egy munkafelületre, erre a célra e legjobb a nagyszülők nyújtódeszkája. Fontos, hogy lisztre és olajra még nincs szükség. A tésztát hajtogatjuk és ujjainkkal megszurjáljuk, majd 20 percig hagyjuk pihenni. Ezt követően a munkafelületet vékonyan belisztezzük, a tésztát kinyújtjuk. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval (5-6 cm átmérőjű) a tésztát korongokra vágjuk, majd a korongokat egy tepsibe tesszük és a hűtőben tartjuk legalább 4, legfeljebb 8 órán át.

Sütés előtt kb. 1 órával a sütőt előmelegítjük a lehető legmagasabb fokozatra. Ezt követően a tésztát kivesszük a hűtőből, először ujjainkkal (középről kifelé indulva, majd a perem mentén körbe végig, és vissza középre) szurkáljuk meg a korongokat, majd kezdjük el kinyújtani mindaddig, míg kerek formája nem lesz. Az így elkészített tésztát tepsibe csúsztatjuk és 7-10 percig sütjük, míg aranyszínű és csillogó nem lesz.

A feltét a te dolgod, de paradicsomosan, mozzarella sajttal és bazsalikommal a legfinomabb... (Nem attól lesz finom, hogy mindent rászórsz, amit találsz otthon...)

A mellékelt videón élőben megtekintheted, hogyan készítik Rómában a pizzát. Sikerült kifaggatnom az egyik legjobb pizzasütőt és elárulta a titkát! Ha elkészítetted, hozz egy szeletet a plébániára! wink(Vitális Gábor SDB plébános)