Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2016 eseményei

Cikkek

Kazincbarcikaiak zarándoklata Szentkútra

2016.08.19

szentkuton---bucsui-kormenet-kis.jpgA MEGDICSŐÜLT NAGYBOLDOGASSZONY

kazincbarcikaiak zarándoklata Szentkútra

 

            2016. augusztus 14-én, vasárnap – Krokaveczné Marika rózsafüzér társulat vezetőjének, valamint Jancsurákné Éva szervezésében – Nagyboldogasszony-zarándokútra indultunk Mátraverebély-Szentkútra. Amikor reggel 6 óra előtt az autóbusz a Szent Család templom elé kanyarodott, a gomolyfelhők alól felkelt a nap, ránk hunyorította sugarait. Jancsurákné Éva köszöntött bennünket, János atyát, lelkivezetőnket és a buszvezetőt. A névsorból már csak a vadnai és putnoki társaink hiányoztak, akik útközben csatlakoztak hozzánk.

            János atya reggeli gondolataival és a dicsőséges szentolvasó imájával kezdte a kegyelmekben rejtőző utunkat. A tizedek előtt Szűzanya köszöntéseket énekeltünk, a tizedek után János atya Nagyboldogasszony-vonatkozású történeteinek jelentőségével lehettünk lelkileg gazdagabbak. A történelmi háttérből kiemelkedett Ince pápa, aki Mária nevének ünneplését terjesztette ki az egész egyházra, Maximilian Kolbe atya és Don Bosco Szűzanya tisztelete, akinek augusztus 16-án ünnepeljük születésnapját. Példát vehetünk még Boldog Ceferino – El Pelének, a cigányok védőszentjének Mária-tiszteletéről is. A történetek hűen kapcsolódnak zarándokutunkhoz, Nagyboldogasszonyhoz. 

 
Teljes bejegyzés

Nyári oratóriumi tábor Kazincbarcikán

2016.07.06

tabor_kis.jpgA kazincbarcikai V. Szalézi Nyári Oratóriumnak 2016. június 13-tól június 24-ig – két turnusban – idén is a Római Katolikus Plébánia adott otthont. Idén az animátorokat Fülöp Tibor SDB testvér fogta össze, és a közösségi szolgálatos csapatot Kirner Gábor SDB testvér koordinálta. A tábor témája a "Járjatok a földön, de a szívetek az égben lakjon!" mottóra épült fel. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2016 eseményei | Fényképek: 2016. nyári oratórium

Irgalmasság Zarándoklat 2016. Júl. 29-30

2016.06.21

gyalogos_zarandoklat_kis.jpgLelkesen felbátorodva szeretnénk minden 14 év fölötti testvért hívni erre a rendkívüli, Szentévi zarándoklatunkra. Terveink szerint a Szent Család templomtól indulunk (egy 9 órai rövid szentmisével kezdve), és közúton haladva eljutunk Szilvásáradra, ahol éjszakázunk. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2016 eseményei

Tanévzáró Te Deum szentmise az Egri Bazilikában

2016.06.20

tanevzaro_eger_kis.jpgA tanév utolsó hetében Rajesh atya keresett meg és megkérdezte tőlem, nem lenne-e kedvem részt venni egy tanévzáró szentmisén és egy kitüntetés átadó ünnepségen Egerben. A válaszom az volt, hogy miért is ne!

Június 16-án reggel 8 órakor indultunk el a Szalézi Gimnázium parkolójából öt diáktársammal, Rajesh atyával és Petrócziné Marsi Irén tanárnővel a gimnázium mikrobuszával. Mi voltunk azok a szerencsések, akik részt vehettünk ezen a tanévzáró ünnepi szentmisén. Egerbe érve a bazilika mögött az utolsó parkolóhelyet sikerült elfoglalnunk. Amint kiszálltunk, találkoztunk Andrásfalvy János atyával, aki két diákját hozta magával.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2016 eseményei | Fényképek: Tanévzáró Egerben, 2016

Róma – Don Bosco szellemében

2016.06.07

roma_kicsi.jpgKi ne álmodna arról, hogy egyszer eljut az örök városba, Rómába? Ez a vágya ebben az évben is teljesült a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 22 diákjának és 5 tanárának, amikor május 26-án hajnalban a felkelő napfény megcsillant három kisbusz jól ismert szalézis emblémáján. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2016 eseményei | Fényképek: Római utazás 2016

Úrnapi szentmise

2016.05.31

urnapi_kis.jpgKorábbi hagyományokhoz híven idén ismét az Avilai Szent Teréz templomban ünnepelték a hívők az Úrnapját, az Úr Testének és Vérének ünnepét. Ezt a főünnepet az Eucharisztia tiszteletére tartják pünkösd utáni második vasárnapon.

Az ünnepi szentmisét Salagala Rajesh atya celebrálta, aki Jézus szavait idézte a csütörtöki utolsó vacsorán. Az úrvacsorán Jézus a kenyeret saját testeként, a bort pedig saját véreként kínálta fel. „ Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, bennem marad, és én őbenne.”

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2016 eseményei | Fényképek: Úrnapi szentmise, körmenet

„Ének az esőben…” – Segítő Szűz Mária Körmenet Kazincbarcikán

2016.05.26

 

kormenet_2016_kis.jpg2016. május 24-én délután került megrendezésre az immár hagyománynak számító ünnepi körmenet a Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Középiskola és Kollégium és a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulói, tanárai, dolgozói részvételével. A körmenthez csatlakoztak a gyülekezet tagjai is. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2016 eseményei | Fényképek: Körmenet 2016

Szalézi Nyári Oratóriumi Tábor 2016

2016.05.26

ny_o_2016_kis.jpgIDÉN IS MEGTARTJUK A NYÁRI ORATÓRIUMI TÁBORT AZ ELSŐ OSZTÁLYT MÁR BEFEJEZŐ ÁLTALÁNOS ISKOLÁS GYEREKEK SZÁMÁRA.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2016 eseményei

Gimnáziumi ballagás, 2016

2016.05.03

ballagas_2016_kicsi.jpgSzalézi Szent Ferenc Gimnázium április utolsó napján, gyönyörű napos időben búcsúzott a ballagó diákoktól. Az iskola udvara megtelt szülőkkel, hozzátartozókkal. A szépen felújított lépcsősoron állt fel a négy végzős osztály színes virágcsokrokkal kezükben. A levegő üde virágillata is a búcsú emelkedettségét növelte. Az iskolai ünnepség előtt a végzős diákok énekelve vonultak végig az iskolától a templomig vezető úton. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2016 eseményei | Fényképek: Gimnáziumi ballagás, 2016

Áprilisi játéknap a barcikai Don Bosco oratóriumban

2016.05.03

jateknap_kicsi.jpgÁprilis 23-án játékos délután került megrendezésre, ami most a plébánia helyett a Don Bosco Iskola Oratóriumában volt. Tibor testvér és Edl Kati néni voltak a főszervezők. A gyerekek nagyon jól érezték magukat. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2016 eseményei | Fényképek: Játénap 2016. április