Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

„Ének az esőben…” – Segítő Szűz Mária Körmenet Kazincbarcikán

2016.05.26

2016. május 24-én délután került megrendezésre az immár hagyománynak számító ünnepi körmenet a Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Középiskola és Kollégium és a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulói, tanárai, dolgozói részvételével. A körmenthez csatlakoztak a gyülekezet tagjai is.

 

kormenet_2016.jpgAz induláskor még csak csepergő esőből hamar hatalmas felhőszakadás kerekedett, de ez nem akadályozta meg a rendezvény lebonyolítását. A menet elején a Szűz Mária szobrát vivő négy segítő és ünnepi, magyaros viseletbe öltözött lányok haladtak, mögöttük a felsorakozott ünneplő gyülekezet mondta a rózsafüzér imádságot, melyet időnként Szűz Máriáról és hozzá szóló énekek szakítottak meg. Az énekek és imák mellett felolvasók is segítettek, hogy lelkileg is töltekezhessenek az eső ellenére kitartóan sétáló hívek. Az esőkabátban, esernyővel sétáló menethez útközben – a folyamatos felhőszakadás ellenére – újabb emberek is csatlakoztak.

 

kormenet_2016-1.jpgA menet a Don Bosco Iskolától indult a Május 1. úton, majd az Építők útjára kanyarodott, az épülő sportcsarnok előtt elhaladva rátért a Jószerencsét útra, és a városközpontba visszaérve a benzinkútnál keresett menedéket az egyre jobban szakadó eső elől. Ekkor az atyák – számot vetve a realitásokkal – úgy döntöttek, hogy a körmenetet félbeszakítják.

 

A májusi égi áldást követően este 6 órakor az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban megtartott ünnepi szentmisével fejeződött be Segítő Szűz Mária ünnepi körmenete.

 

 

 

Balogh Edina tanár

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 

 

A mappában található képek előnézete Körmenet 2016