Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Három diákunk elnyerte a Szent Imre Ösztöndíjat

2017.01.09

osztondijasok_web.jpgIskolánkból is érkeztek be pályázatok, és közülük hárman meg is kapták a Szent Imre Ösztöndíjat: Hegedűs Mariann Éva kilencedik osztályos tanulónk és két végzős diákunk, Gál Alexandra és Emri Bernadett. Mindhármuknak gratulálunk!

A sikeres pályázóknak feltettünk néhány kérdést az elnyert ösztöndíjjal kapcsolatban.

Milyen érzés ösztöndíjasnak lenni? Mire fogod költeni a kapott pénzt?

Gál Alexandra: Nagyon boldog voltam, mikor karácsony előtt megkaptam a levelet az elnyert ösztöndíjról, egyfajta karácsonyi ajándék volt számomra. Mivel az éven szeretnék majd továbbtanulni, ezért félreteszem a pénzt a tanulmányaimra. Biztos vagyok benne, hogy hasznát veszem majd.

 

Mi alapján kaptad meg az ösztöndíjat és mennyi pénzzel támogatott az alapítvány?

Hegedűs Mariann Éva: Az évek alatt elért jó tanulmányi eredményem miatt kaptam meg. A Kuratórium pedig 40.000 Ft-ot ítélt meg számomra. Ezt az összeget két részletben kapom majd meg a második félév során.

 

Miért ajánlanád másoknak is, hogy pályázzanak a Szent Imre Ösztöndíjra?

Emri Bernadett: Öröm számomra, hogy több éves kitartó munkámat az alapítvány ez úton is elismeri. Talán ez az egyik értéke. Persze az elnyert összeg is segítségemre lesz a jövőben. Bátorítani tudok minden olyan fiatalt, akik nagy családokban élnek, hogy számukra sem lehetetlen a továbbtanulás; bátran forduljanak az Alapítványhoz segítségért. Ez a program a felsőfokú iskolákban tanulók számára is elérhető.

 

Emri Bernadett, Gál Alexandra és Hegedűs Mariann Éva

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium