Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Úrnapi szentmise

2016.05.31

Korábbi hagyományokhoz híven idén ismét az Avilai Szent Teréz templomban ünnepelték a hívők az Úrnapját, az Úr Testének és Vérének ünnepét. Ezt a főünnepet az Eucharisztia tiszteletére tartják pünkösd utáni második vasárnapon.

 

Az ünnepi szentmisét Salagala Rajesh atya celebrálta, aki Jézus szavait idézte a csütörtöki utolsó vacsorán. Az úrvacsorán Jézus a kenyeret saját testeként, a bort pedig saját véreként kínálta fel. „ Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, bennem marad, és én őbenne.”

 

Az atya az Úrral való lelki egyesülés lehetőségéről is beszélt, az Oltáriszentségről és a szent áldozásról is, mely összeköt bennünket.

 

urnapi.jpgA természet az úrnapja idejére már virágpompába borítja a tavaszt és a korai nyarat. Általános szokás az ünnepi mise utáni körmenet és a sok virágdísz, ahol a hívők négy oltárt állítanak és díszítenek fel. A négy oltárt négy különböző csoport tagjai, a Cursillo, a Rózsafüzér, a Karitász és a Cserkészek készítettek el, és csodálatos virágdíszbe borították erre az ünnepre.

 

A kisgyermekek kosaraikból az Oltáriszentség és a pap elé virágszirmokból virágszőnyeget hintettek. Az egyházközösség tagjai a mise után a virágokkal díszített négy ünnepi oltárt a pappal és az Oltáriszentséggel végigjárták, ahol evangéliumot olvastak fel és a pap a négy égtáj felé áldást osztott. A hívők a körmenet alatt az Oltáriszentség énekét énekelték.

 

Az utolsó oltárnál tett imádkozás után az egyházközösség tagjai visszatértek Isten házába, ahol a pap megköszönte a lelkes hívők önzetlen segítségét és a rengeteg munkát, hogy méltó módon ünnepelhessék meg ezt a mai napot.urnapi-1.jpg

 

 

 

 

 

 

IMA AZ OLTÁRISZENTSÉGHEZ

 

Dicsérd az Urat!

 

Minden gondolatoddal és minden cselekedeteddel!
Imádd az Urat, mert Ő minden szeretet forrása!
Imádd az Urat, mert Ő teremtett téged is!
Imádd az Urat, mert Ő az egyedüli megváltód!
Csodálatos Jézus szemében, hogy elkezdted imádni.

 

Tegyél meg mindent, hogy ne hagyd abba,

kérd az állhatatosság kegyelmét!
Egyre inkább járja át szívedet a Jézussal töltött idő,

hagyd, hogy minden tetted meghatározója lehessen.
Nemzetünk megmenekülésének egyetlen útja,

ha kitartunk az Oltáriszentség mellett!

 

 

 

A mappában található képek előnézete Úrnapi szentmise, körmenet