Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2017 eseményei

Cikkek

Ft. Vitális Gábor plébános atya, déghi címzetes apát

2018.05.08

vitalis_gabor_kis.jpg2017. december 24-én az Egri Főegyházmegye több lelkipásztora számára kitüntető címeket adományozott dr. Ternyák Csaba érsek atya. 2017. december 24-én kelt levelével az Egri Főegyházmegyében végzett áldozatkész szolgálata elismeréseként a Boldogságos Szűz Máriáról nevezett déghi címzetes apáttá nevezte ki Vitális Gábor szalézi atyát, a kazincbarcikai szerzetesi közösség igazgatóját, kazincbarcikai plébánost, a Magyar Szalézi Tartomány tartományfőnöki vikáriusát, kifejezve ezzel nemcsak a maga, hanem a paptestvérek és a hívek nagyrabecsülését és tiszteletét is.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2017 eseményei

Karácsony_2017

2017.12.26

20171222_102040.jpg2017 karácsonyán a Szent Család-templomban a pásztorok miséjén Vitális Gábor atya arról prédikált, hogy az egyszerű pásztoremberek hogyan ismerték föl a Megváltó megjelenését. Arról is beszélt, hogy Szűz Mária hogyan élte át szent gyermeke születését, és milyen nyomot hagyott lelkében a pásztorok megjelenése. A két szentmise között a Szalézi Gimnázium diákjai és énekkara pásztorjátékot mutatott be a híveknek.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2017 eseményei | Fényképek: Karácsony_2017

"Légy vidám és tedd a jót"

2017.12.21

legy_vidam_kis.jpgA "Légy vidám és tedd a jót" jelmondatot követve került sor iskolánkban a már hagyománnyá váló jótékonysági sütivásár megrendezésére, melynek során az összegyűlt pénzt a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium a Nagybarcai Csecsemőotthonnak adományozta ajándék formájában.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2017 eseményei

Szalézi lelkigyakorlaton voltak a Szalézi Gimnázium diákjai

2017.12.13

hetvegi_szalezi_lelkigyakorlat_kis.jpgA Szalézi Ifjúsági Mozgalom (SZALIM) idén is meghirdette lelkigyakorlatát kamaszkorúak számára   Péliföldszentkereszten december 8 és 10-e között. A lelkigyakorlat témája a következő volt: „Mindenki egy családba született.” A lelki hétvégén a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium négy diákja is részt vett Tóth Péter testvér kíséretével. A résztvevő diákok személyes élményeiket, tapasztalataikat, észrevételeiket is megosztották velünk.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2017 eseményei

Elsőáldozás

2017.12.04

elso_ald_kis.jpg2017.11.26-án, vasárnap a 9 órai, Szent Család templomi szentmise keretében
10-en keresztelkedtek vagy/és elsőáldoztak a kazincbarcikai Don Bosco
Oratórium tagjai közül.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2017 eseményei | Fényképek: Elsőáldozás, 2017.11.26

Búcsúi szentmise az Avilai Szent Teréz Plébániatemplomban

2017.10.15

20171015_110321.jpgOktóber 15-én, vasárnap 11 órakor az Avilai Szent Teréz Plébániatemplomban ünnepi szentmisét tartottak a templom névadójának tiszteletére. A búcsúi szentmisét a vietnami anyanyelvű Ferenc atya tartotta Vitális Gábor plébános atya közreműködésével. A templom kicsinek bizonyult a résztvevő hívek számához képest, így a templomkertbe is padokat, székeket kellett elhelyezniük a gondos szervezőknek.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2017 eseményei | Fényképek: Búcsúi_szentmise_2017

Tanévnyitó a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

2017.09.04

tanevnyito_kis.jpg2017. augusztus 31-én délután 16 órai kezdettel tartotta meg tanévnyitó ünnepségét a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium a kazincbarcikai Szent Család-templomban. Ünnepélyes egyházi keretek között zajlott e jeles esemény, amelyen a diákok és a tanárok mellett sok szülő is részt vett.

 

A nyári szünidő után pihenten és felfrissülve, az új kihívásokra készen, ünneplőbe öltözve jelentek meg a diákok, akik között 120 új tanuló is megkezdi tanulmányait a gimnáziumban. Az arcukon érdeklődés, feszült figyelem, várakozás és reménység sugárzott. Vajon mit hoz az új tanév? – lehetett olvasni a tekintetükben. Az idén először egy új, hétéves évfolyam is indul, a nyelvi előkészítő osztály, amelynek tanulói az első évben szinte csak angolt fognak tanulni. Ennek az új képzési formának az eredményessége reményeink szerint a későbbiekben megmutatkozik többek között a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezéshez szükséges középfokú nyelvvizsgák magas számában is.

 
Teljes bejegyzés

„Ez a nap más, mint a többi…”

2017.09.01

ez_a_nap_mas_kis.jpgÜnnepi szentmise a Szent Család-templomban

 

2017. augusztus 27-én ünnepi szentmisét tartottak a kazincbarcikai Szent Család-templomban annak alkalmából, hogy a templomot 10 éve, 2007. augusztus 25-én szentelték fel. Az ünnepségre érkező, várakozó híveket a kivetítőn „idézetek a templomról más szemszögből” fogadták, melyeket olvasgatva, átgondolva ráhangolódhattak a misére.

A mise elején Szabó Zsolt, az egyházi képviselő-testület világi elnöke köszöntötte a misét celebráló dr. Ternyák Csaba egri érsek atyát, felidézve a tíz évvel ezelőtti templomszentelést, melyen érsek atya is jelen volt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2017 eseményei | Fényképek: Szentmise, a 10. évfordulón

Tanévzáró Te Deum az egri bazilikában

2017.06.14

foegyhazmegyei_tanevzaro_kis.jpgTanévzáró szentmisére hívta az Egri Főegyházmegye területén működő katolikus intézmények vezetőit és a lelki életben legkiválóbb teljesítményt nyújtó tanulóit dr. Ternyák Csaba érsek atya. A Te Deum ünnepi alkalmával zsúfolásig telt az 1200 fős egri bazilika, hiszen az egri egyházmegye fenntartásában működő 49 köznevelési intézmény mellett meghívást kapott a főegyházmegye területén működő további 22 iskola is. A szerzetesrendek által fenntartott intézmények közül az ünnepségen részt vettek a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium és a Don Bosco Iskola vezetői és diákjai is.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2017 eseményei | Fényképek: Tanévzáró Te Deum 2017

Római vakáció 2017. május 30-június 3.

2017.06.07

romai_vakacio_kis.jpgSokan álmodozunk arról, hogy eljutunk Rómába, de hogy ilyen fiatalon sikerült, szinte hihetetlen. 23 diák és 8 tanár kelt útra május 30-án hajnali két órakor, hogy még aznap este Róma mellett, Genzanóban hajtsa nyugovóra a fejét. Tettünk egy „kitérőt”, ráhangolódásként Orvietóban néztünk szét, ez a kisváros (korábban városállam) 100 km-re van Rómától. Gábor atya idegenvezetőként érdekes információkat osztott meg velünk (nemcsak itt, hanem minden látnivalónál, ő volt az idegenvezetőnk). Gyönyörű dómot tekinthettünk meg, ilyet utána Rómában sem láttunk. A Genzanóban lévő Szalézi Rendházban szálltunk meg, itt tanult korábban Gábor testvér. A szobák ablakából ráláttunk a fényárban úszó fővárosra. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2017 eseményei | Fényképek: Római út 2017