Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

„Ez a nap más, mint a többi…”

2017.09.01

tcs_ersek.jpgBeszédében érsek úr elmondta, hogy a liturgia mindig Isten dicsőségére szól, a templom is ezért épült, az az imádság háza, ahol imádjuk az urat. A templom, ahol a hívek összegyűlnek imádkozni egyúttal különböző közösségeket is épít, és meghatározó szerepe van a gyülekezet életben. Amikor templomot építünk, egyházat építünk, és minden megkeresztelt ember építőköve ennek az egyháznak, Krisztus egyházának. Ez a templom új szív, új központ és külön öröm, hogy a szalézi testvérek olyan fejlesztéseket hajtottak végre, mint a sportcsarnok megépítése. Nem szabad elfelejteni, hogy lelkünk mellett a testünk, egészségünk is legalább olyan fontos, ebben játszik nagy szerepet a Don Bosco Sportközpont, mely sok lehetőséget kínál az egészséges életmód megőrzésére.

Jézus Krisztus a mi személyes megváltónk, az ő népéhez tartozunk, Isten gyermekeiként bárhol is élünk a világon az ő népéhez tartozunk, és jó ide tartozni. Jézus Krisztus építi ezt az egyházat, és mi vagyunk az építőkövei, társépítői. Szép dolog az is, amikor régi és új találkozik, a régi templomba járók ma ebbe a templomba járnak és mindig új emberek csatlakoznak a gyülekezethez, így építik közösen az egyházat.

Beszéde végén kiemelte, hogy az elkövetkező évek feladata a közösségépítés, melyben mindenkinek, minden intézménynek megvan a maga feladata. Közösséget, egyházat, gyülekezetet kell építenünk, ahol együtt imádjuk az Urat.

A szentmisén közreműködött a budapesti Egyetemi-templom Don Bosco Ének-és Zenekara, mely Mozart Missa Brevis D-dúr című művéből adott elő részleteket, csodálatos volt látni, hallani, hogy kicsik és nagyok milyen átéléssel tudnak együtt zenélni, énekelni a hívek nagy örömére, Isten dicsőségére.

A szentmise folyamán a templom kórusa, mely fennállásnak ugyancsak 10. évfordulóját ünnepelte, is gyönyörűen énekelt, tagjait Vitális Gábor atya köszöntötte az ünnepi szentmise végén, és egy finom tortával köszönte meg a „szülinaposok” szolgálatát. Külön érdekesség, hogy Vitális Gábor atya, vagy „Müzli” atya, ahogy a hívek sokszor emlegetik, akkor tett örök fogadalmat, amikor a Szent Család-templomot felszentelték 2007. augusztus 25-én.

Az évfordulóra megjelent a Harangszó ünnepi kiadványa, mely megvásárolható a plébánián illetve misék előtt/után a templomban. A szentmise után került sor az évforduló alkalmából meghirdetett képzőművészeti pályázat eredményhirdetésére és a jutalmak átadására. A pályaművek, rajzok, grafikák, makettek a templomról megtekinthetők a Szent Család-templomban.

 

 

A pályázat díjazottjai itt !!

 

Balogh Edina tanár

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 

 

A mappában található képek előnézete Szentmise, a 10. évfordulón