Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Katolikus bál, 2017

2017.02.05

Az első katolikus bál a Don Bosco Sportközpontban

Az 1996-ban első alkalommal megrendezett katolikus bál sikerén felbuzdulva azóta minden év februárjában sor kerül a kazincbarcikai katolikusok farsangi mulatságára. Ebben az évben immár 21. alkalommal rendezték meg a télbúcsúztató örömünnepet. Az eddig szokásos Dózsa György iskolát kinőve azonban ebben az évben az ősszel felavatott Don Bosco Sportközpontban került sor a farsangi mulatság lebonyolítására. A bált megtisztelte jelenlétével Demeter Zoltán országgyűlési képviselő is.

Az eredeti elképzelések szerint a katolikus bál helyszíneként a Sportközpont rendezvénytermét szemelték ki a szervezők, de hamar kiderült, hogy a konferenciateremben legföljebb kétszáz vendéget lehet megnyugtatóan elhelyezni. Végül a Sportközpont küzdőterét rendezték be úgy, hogy kényelmesen elférjen az immár 260 főre növekedett vendégsereg. A középen kialakított táncparketten így tágas tér kínálkozott a fiatalokból és idősebbekből álló mulató közönség számára.

A katolikus farsang Vitális Gábor atya köszöntőjével és Andrásfalvy János atya karitászelnök bevezetőjével kezdődött, majd a farsangi ünnepi műsorra került sor, amelyben gyermekek látványos táncában, fiatalok zenés műsorában, hangszeres szólóban, a plébánia ifjúsági zenekarának előadásában gyönyörködhetett a nézőközönség, majd a kulturális műsort fiatal profi táncosok előadása zárta. A Lukács Hotel által készített ízletes vacsorát követően Molek Csongor elragadó zenéjére táncra perdült a közönség, és abba sem hagyta azt az éjféli tombolahúzásig. Köszönhetően a rengeteg felajánlónak közel egy órán át folyt a nyertesek kisorsolása és a nyeremények átvétele. És – a szokásokhoz híven – a báli mulatságot csak a feljövő hajnalcsillag fénye szakította meg. Köszönjük a lelkes és elkötelezett karitászos szervezőknek, az egyházközség segítő tagjainak, a pakolást segítő fiataloknak és a Sportközpont munkatársainak a lebonyolítással járó számtalan feladat elvégzését. Jövőre ismét találkozunk a Sportközpontban!

 

A mappában található képek előnézete Karitász bál-2017