Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tartományi Don Bosco ünnep

2017.01.29

    A magyar szalézi tartomány Don Bosco születésnapjáról minden évben országos tartományi ünneppel emlékezik meg. 2017-ben az ünnepet az elmúlt év őszén felavatott új kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban szervezte meg a tartomány. Az országos találkozón közel 400 vendég vett részt, sokan Szombathelyről, Nyergesújfaluról, Budapestről, Mogyoródról és más távoli településekről érkeztek.

szalezi_unnep_1.jpgAz országos találkozó 11 órakor ünnepi szentmisével kezdődött, amelyet Ábrahám Béla tartományfőnök atya celebrált Vitális Gábor vikárius atya plébánosunk és a barcikai szalézi atyák aktív közreműködésével. A szentmise színvonalát nagymértékben emelte a Szent Család kórus szép és igényes zenei közreműködése. A szentmise záró áldását követően került sor a hagyományos szalézi tartományi kitüntetések átadására.

Don Bosco-díjat kapott Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, aki kiemelkedő munkát végzett a Don Bosco Sportközpont megteremtéséért és megvalósításáért, továbbá Mihaleczku Józsefné és Barna István az egyházközség és a plébánia munkájának évtizedek óta történő önzetlen segítéséért. Boldog Sándor István-díjban részesült Jónás Béla, a Don Bosco Iskola pedagógusa, Savio Szent Domonkos-díjban részesült Domán Vivien szalézi animátor.

Az agape után az ünnepség délutáni programja „A szeretet” c. zenés-táncos Lajkó Félix-improvizációval, valamint a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium és a Don Bosco Iskola tanulóinak ünnepi műsorával folytatódott,  utolsó műsorszámként pedig a Don Bosco oratórium gyermekeinek produkciójával fejeződött be.

szalezi_unnep_2.jpg

Köszönetünket fejezzük ki mindkét iskola tanulóinak és az oratóriumban dolgozó gyermekeknek, valamint felkészítő tanáraiknak és Fülöp Tibor szalézi testvérnek a szívdobogtató műsorszámok színpadra állításáért.

Végezetül elégedettséggel említhetjük meg a kazincbarcikai szalézi közösség, az egyházközség és a városunkban működő két szalézi középiskola és a Don Bosco Sportközpont példás összefogását a Tartományi Don Bosco ünnep sikeres és színvonalas megvalósítása érdekében.

 

A mappában található képek előnézete Szalézi_Ünnep_2017.01.28