Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2018 eseményei

Ministráns találkozó Egerbenimg_20181006_161644.jpg

Kit küldjek el? Ki megy el nekünk? (Iz 6,8) – Ezzel a mottóval rendezték meg idén 11. alkalommal Egerben az egyházmegyei ministráns találkozót október 6-án, szombaton. A Kazincbarcikai ministránsok már többedik alkalommal vettek részt az eseményen. Ez alkalommal 4 gyerek +1 kísérő képviselete városunkat. Az egész nap az idei téma alapján épült fel, így a színvonalas programok által betekintést nyertünk a szentek életébe, a hivatásunk fontosságába és a misszió témakörébe is. Programunk egy közös szentmisével kezdődött, amit Veres András püspök atya tartott. Ezután készült el az elmaradhatatlan csoportkép, majd megebédeltünk. Ebéd után csoportokban foglalkozásokon vettünk részt, majd egy flashmobot csináltunk a bazilika előtti téren. Végül egy „kérdezz-felelek” beszélgetés volt Veres András győri megyéspüspökkel, akinek fel lehetett tenni különféle kérdéseket. A záró imádság után elérkezett a hazautazás ideje. Jól érezte mindenki magát, reméljük, hogy jövőre is hasonlóképpen részt vehetünk a találkozón, esetleg még többen innen Barcikáról! smiley

Palkó Áron és Tóth Péter SDB

 

Cikkek

Az Avilai Szent Teréz templomban - Tűz Tamás: Keresztút

2018.03.05

keresztut_kis.jpg2018.03.03-án, szombat du. 5-kor a kazincbarcikai Avilai Szent Teréz templomban Pipó József és Barátai előadták Tűz Tamás papköltő megzenésített keresztútját.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2018 eseményei

Katolikus Karitász Bál - Kazincbarcika 2018

2018.03.05

bal_2018_kis.jpgMásodik alkalommal a Don Bosco Sportcsarnokban, egyébként 22. alkalommal került megrendezésre a jótékonysági katolikus bál 2018. február 10-én.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2018 eseményei | Fényképek: Katolikus Karitász Bál - 2018

,,Egy csepp mézzel…” – #szalézi7 a szaléziban

2018.02.05

szalezi7_kis.jpgIdén első alkalommal szerveztük meg az iskolában Szalézi Szent Ferenc és Don Bosco ünnepéhez kapcsolódóan a szalézi hetet. A két ünnep között január 24-31-ig különböző interaktív programokkal, vidám hangulattal vártuk a diákokat reggel az iskola bejáratánál. Az volt a célunk, hogy a gyerekek érezzék, hogy ezek a napok különlegesek, hogy ünnep van. A hét témája az idei Szalézi Gálától kezdve Szalézi Szent Ferenc híres mondata köré épült fel: ,,Egy csepp mézzel több legyet lehet fogni , mint egy hordó ecettel.” Ezzel a mondattal arra igyekeztünk figyelni, hogy kedvességgel és szeretetteljességgel sokkal több eredményt tudunk elérni, ahogy azt Don Bosco is tanítja nekünk.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2018 eseményei | Fényképek: Szalézi7