Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2018 eseményei

Ministráns találkozó Egerbenimg_20181006_161644.jpg

Kit küldjek el? Ki megy el nekünk? (Iz 6,8) – Ezzel a mottóval rendezték meg idén 11. alkalommal Egerben az egyházmegyei ministráns találkozót október 6-án, szombaton. A Kazincbarcikai ministránsok már többedik alkalommal vettek részt az eseményen. Ez alkalommal 4 gyerek +1 kísérő képviselete városunkat. Az egész nap az idei téma alapján épült fel, így a színvonalas programok által betekintést nyertünk a szentek életébe, a hivatásunk fontosságába és a misszió témakörébe is. Programunk egy közös szentmisével kezdődött, amit Veres András püspök atya tartott. Ezután készült el az elmaradhatatlan csoportkép, majd megebédeltünk. Ebéd után csoportokban foglalkozásokon vettünk részt, majd egy flashmobot csináltunk a bazilika előtti téren. Végül egy „kérdezz-felelek” beszélgetés volt Veres András győri megyéspüspökkel, akinek fel lehetett tenni különféle kérdéseket. A záró imádság után elérkezett a hazautazás ideje. Jól érezte mindenki magát, reméljük, hogy jövőre is hasonlóképpen részt vehetünk a találkozón, esetleg még többen innen Barcikáról! smiley

Palkó Áron és Tóth Péter SDB

 

Cikkek

Karácsony-2018

2018.12.25

20181221_103202.jpgA Szent Család-templomban 2018-ban is gazdag eseményrendszer várta a szent karácsonyra készülődő híveket. A december 21-én megtartott adventi hangversenyt követően a hívek a görög katolikus testvérekkel közösen rendezett Egyházak Karácsonya rendezvényen vehettek részt, ahol fáklyás felvonulás keretében sétáltak végig a városon, majd tekintették meg a pásztorjátékot, és az esemény zárásaként fogadták az atyák áldását. A karácsonyi éjszakát káprázatos tűzijáték koronázta meg. Karácsony első napján a pásztorok miséjét követően a hívek a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium előadásában pásztorjátékot tekinthettek meg.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2018 eseményei | Fényképek: Karácsony-2018-12

Karácsonyi Hangverseny

2018.12.22

karacsonyi_hangverseny_kis.jpg,,Mind összegyűlnek kicsik és nagyok, hogy énekszóval várjuk a kis Jézus születését.”

 

Hagyományteremtő céllal idén másodjára rendezték meg 2018. 12. 21-én a Szent Család Templomban az ünnepi Karácsonyi Hangversenyt, amit Vitális Gábor plébános atya köszöntője nyitott meg.

A hangversenyt az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda növendékei indították Józsa Viktória vezetésével. A betlehemi jelmezbe öltözött kicsik gyermeki hangja melegséggel árasztotta el a jelenlévők szívét, és büszkeséggel töltötte el a megjelent szülőket.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2018 eseményei

Iskolai lelkinap Máriapócson

2018.12.21

iskolai_lelkinap_kis.jpgIdén először került megrendezésre egy adventi lelkinap gimnazisták részére Máriapócson. Közel 42 fiatal vett részt ezen a lelkigyakorlaton a gimnáziumból. A lelkinapot Janka Gábor atya kazincbarcikai görögkatolikus pap vezette.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2018 eseményei | Fényképek: Iskolai lelkinap Máriapócson

A Gobelin Öltögetők Körének adventi kiállítása a Szent Család-templomban

2018.12.18

gobelin_kiallitas_2018-12-16_kis.jpgAdvent harmadik vasárnapján – december 16-án – a Mezey István Művészeti Ház szakkörét köszönthettük a Szent Család-templomban megrendezett adventi kiállításuk megnyitása alkalmából. A kiállítást Petróczi Gábor, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium igazgatója, az egyháztanács tagja nyitotta meg a két vasárnap délelőtti szentmise között. A kiállítás megnyitóján Tompa István kántor úr és az ifjúsági ének- és zenekar közreműködött. Az alábbiakban a kiállítás megnyitójából közlünk részleteket.

Az adventi készülődésnek, a kisded születésére való várakozásnak talán nincs is szebb formája annál, mint amikor az ünnepre készülő adventi templomban az adventhez kötődő finom kézimunkák melegítik át szívünket. A Gobelin Öltögetők Körének tagjai csodálatos egyedi gobelineket készítenek, mégpedig elsősorban saját maguk örömére, lelkük megnyugtatására, az emberi szépség és a türelem kiteljesítésére. Azt vallják, aki ezeket a csodálatos gobelineket el is tudja készíteni, arra új csodák várnak: az alkotás öröme, az önkifejezés, a teljes kikapcsolódás jóleső felemelő érzése.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2018 eseményei | Fényképek: Gobelin_kiallitas_2018-12-16

A rendfőnök atya találkozása a szalézi intézmények pedagógusaival

2018.11.05

rendfonok_talalkoz_kis.jpgBudapest, 2018. november 3.

Don Ángel Fernández Artime rendfőnök atya 2018. november 3-án Budapesten találkozott a szalézi iskolák pedagógusaival, ahol a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium nevelőtestületét iskolánk vezetői és tíz pedagógusa képviselte.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2018 eseményei

Rendfőnöki látogatás 2018. november 2.

2018.09.04

angel_fernandez_artime_kis.jpgNagy megtiszteltetésben lesz részünk november másodikán, mert Don Bosco tizedik utódja Kazincbarcikára látogat. A rendfőnök atya kazincbarcikai látogatása háromnapos magyarországi látogatása egyik fő eseményeként valósul meg, hiszen Magyarországon városunkban a legjelentősebb a szalézi jelenlét.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2018 eseményei

Római utazás 2018. május 29-június 2.

2018.06.13

roma_kis.jpgMájus 29-én, kedden hajnali két órakor indult el egy csodálatos kis vakáció a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai számára. 20 szalézis diák és hét tanár három mikrobusszal indult el izgatottan Róma felé. Mielőtt szállásunkat elfoglaltuk volna Genzano di Romaban ellátogattunk egy hangulatos kisvárosba, a Rómától kb. 100 km-re található Orvietóba. Hosszú séta után egy nagy térre keveredtünk, ahol tátva maradt a szánk, mert láthattuk Orvietó büszkeségét a hatalmas gótikus dómot. Kis sétát és városnézést követően szállásunkhoz érkeztünk a Gezanóban lévő Szalézi Rendházhoz. Itt megismerkedtünk egy magyar szerzetessel, Balázzsal, aki itt tanul. A vacsora után mindenki aludni ment, mert másnap még fáradtabbak leszünk majd, de sok élménnyel gazdagabbak is.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2018 eseményei | Fényképek: Római utazás 2018

Nyári tábor 2018

2018.05.21

nyari_oratorium_kis.jpgKedves Szülők és kedves Gyerekek!

 

Lassan elérkezik a nyár és jövő hónapban várunk benneteket a Szalézi Nyári Napközibe. Nagyon sok felnőtt, és fiatal segítő, animátor készül és vár benneteket.

A tábor hetében az agymanók kalandjait élhetjük át közösen, azzal a különbséggel, hogy a két hét folyamán sok különleges vendég fog segíteni minket, hogy közösen megtudjuk, hogy a boldogság hogyan szerezhető vissza. Sok játék kirándulás és élmény vár majd rátok. Szóval mi is nagyon várjuk már a tábort de leginkább titeket.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2018 eseményei

Keresztút az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban

2018.03.21

keresztut_2018_kis.jpg2018. március 20-án

 

„Jertek, hívek, a szent keresztútra, 

Gondoljunk a szenvedő Urunkra, 

Öleljük át véres keresztfáját, 

Sirassuk meg keserves halálát.

2018. március 20-án 17 órai kezdettel az Római Katolikus Egyházközség képviselő-testületi tagjainak vezetésével a hívek keresztúton vettek rész az Avilai Szent Teréz Plébániatemplomban.

 
Teljes bejegyzés

Szalézi siker az országos ünnepi rajz- és esszépályázaton

2018.03.08

hatba_szurt_herceg_k.jpg3. díjat nyert Elleh Emily, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákja

 

2018-ban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet ismét meghirdette az „Ünnepi rajz- és esszépályázat a magyar címer és zászló megünneplésére” elnevezésű országos versenyt. A pályázaton nemcsak magyarországi, hanem határon túli magyar fiatalok is indulhattak. Iskolánkat két tanuló képviselte, akik közül Elleh Emily Chioma 9. C osztályos tanuló a középiskolai rajz-kategóriában 3. helyezést ért el a „Hátba szúrt herceg” című alkotásával. Felkészítője Bukodiné Sólyom Ilona, a gimnáziumunk tanára volt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: 2018 eseményei