Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Karácsony-2018

2018.12.25

20181221_103202.jpg2018. Szent Karácsonyának első napján a pásztormisén Vitális Gábor plébános atya, c. apát prédikációjában arról beszélt, hogy életünkben az első helyre az Istent és az ő földi megtestesülését, Jézus Krisztust kell helyeznünk. Prédikációjában felhívta a figyelmet arra, hogy a világban az emberek többsége az anyagi javakat helyezi előtérbe a boldogság keresése helyett. Azt mondotta, hogy az embereknek nincs idejük a Jóistenre, mert nagyon sokan fontosabbnak tartják az ajándékokat, az ünnepi ételeket és italokat.

20181221_093917.jpgA szentmise végén - a pásztorok miséje és a nagymise között - a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai pásztorjáték keretében emlékeztek a betlehemi éjszaka kétezer éves történetére, idézték föl és ünnepelték a megváltó születését, Szűz Mária és Szent József alakját. A pásztorjáték keretében láthattuk a Szent Családot, és megjelentek a három királyok, Gáspár, Menyárt és Boldizsár. Az angyalok énekét pedig a pásztorok hallották meg egyszerű lelkükkel és nyitott szívükkel. A pásztorjátékban közreműködtek a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium kórusának tagjai is.

A pásztorjátékon részt vettek azok a hívek is, akik a 10.30 órakor kezdődő nagymisére érkeztek, így több száz megjelent vehetett részt a betlehemi csendes éjszakán történtek emlékező megidézésében.

 

A mappában található képek előnézete Karácsony-2018-12