Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Karácsonyi Hangverseny

2018.12.22

A program folytatásaként a Szent Család Templom Tompa István vezette Ifjúsági Ének- és Zenekara előadásában az Ave Maria-t hallgathatták meg a résztvevők. A hangszeres kíséret még áhítattal teljesebbé tette ezt a gyönyörű klasszikus Szűzanya éneket.

 

karacsonyi_hangverseny_1.jpgA hangversenyen ezt követően a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Énekkara lépett fel Molnárné Marczis Erzsébet igazgatóhelyettes asszony vezetésével. Előadásukban a tanulóink gyönyörű hangjuk mellett több hangszert is megszólaltattak, ezzel is színesítve a műsorukat. Diákjaink színvonalas produkcióját a közönség vastapssal jutalmazta, amely a jelenlévő gimnáziumi pedagógusokat és a Szaléziakat is büszkeséggel tölthette el.

 

 

Az előadók sorát a Szent Család Kórus zárta Balázs Márk vezetésével, akik Händel: Örvendj világ című művét Gimnáziumunk Énekkarának tagjaival együtt, egy közös produkció keretében adták elő, amely méltó zárása lett ennek a szép, énekekkel és zenével teli estének.

karacsonyi_hangverseny_2.jpg

A Händel műből idézve: „Örvendj világ, az Úr lejött! Fogadd a nagy királyt! Szíved kitárd, várd készen Őt! És zengj most glóriát!”

 

 

Juhász-Kókai Henriett