Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nyári oratórium és családos tábor a szalézi római katolikus plébánia szervezésében

2019.05.28

nyari_napkozi_2019_b1.jpgTóth Péter SDB és Juhász Márton SDB testvérek elmondták, hogy a programok között érdekes akadályversenyek, kirándulások, játékos feladatok, sportversenyek, társasjátékok is szerepelnek. A keresztény lelkület megjelenik azonban a többi programban is, ahol a résztvevők imádságokon, szentmiséken vesznek részt. A táborozók általános iskolai tanulók, de akik 13 évesek elmúltak, segítőként is bekapcsolódhatnak a munkába. A szabadidős programok szervezését évek óta segítik a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium animátorai. Péter testvér segítségével ők már májusban felkészülnek, hogy szakszerűen, hozzáértéssel végezhessék animátori tevékenységüket. Ebben az évben a tábor fő témája az életszentség. A táborozók megismerhetik, hogy tehetségüket hogyan tudják a Jóisten segítségével megvalósítani, kibontakoztatni. A reggeli animációs színdarabok is e téma köré épülnek.

 

A szaléziak másik népszerű tábora a nyári családos tábor, ahol az egyházközséghez tartozó családok vesznek részt.  A tábor célja a közösségformálás, a közös családi pihenés. Ezt a célt szolgálja, hogy a családok az éjszakákat is ott töltik. Ebben az évben Aggtelek ad helyszínt ennek a programnak. Ez a kínálat is nagyon vonzó, mert eddig körülbelül 50 fő jelentkezett a családos táborban való részvételre.

 

A nagyszabású nyári programok megszervezéséhez és lebonyolításához sok sikert kívánunk a szalézi atyáknak, a plébánia munkatársainak és a szalézi animátoroknak.

 

 

 

A mappában található képek előnézete 2016. nyári oratórium