Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Segítő Szűz Mária ünnepe

2019.05.24

szuz_maria_1.jpgA körmenet előtt 15 órai kezdettel az Avilai Szent Teréz-templomban ünnepi szentmisét celebrált Vitális Gábor plébános, c. apát atya. A százéves öreg templom ismét szűknek bizonyult, hiszen az egyházközség tagjai mellett szép számmal vettek részt a szalézi rend által fenntartott két egyházi iskola tanárai és tanulói.

A szentmise után a körmenet az Avilai Szent Teréz-templomtól a Jószerencsét úton haladt a Don Bosco Sportközpontig. A program azonban nem ért itt véget, hiszen 16.30 órakor az animátorok és az egyházközséghez tartozó fiatalok adták elő Közös ima – „Üzenet” c. műsorukat, amelyet a keresztény-rock műfaját képviselő felvidéki CRUX együttesnek a Don Bosco Sportközpont színpadán előadott műsora követett. Majd 18.30-tól a Barcikai Fonó előzenés táncbemutatójában gyönyörködhettek a körmeneten résztvevők és az ünneplőkhöz csatlakozók, amelyet 19.30-kor a ZTM Group műsora követett.

Közben a Don Bosco Sportközpontban a SzaléziWIFI X-tra keretein belül Euro Bungee, lézerharc, trambulin, rekesztorony-építés, rodeo bika, bowling, csocsó, pingpong és arcfestés kötötte le a fiatal résztvevőket.

Segítő Szűz Mária ünnepét végezetül egy piromusical műsorral és egy tűzi-vízi-lézer lángshow-val zárták a nagyszámú résztvevők.

*

Oltalmad alá futunk, Istennek szent Anyja, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, mindenkor dicsőséges és áldott Szűz; mi Asszonyunk, mi Közbenjárónk és szószólónk. Engeszteld meg nekünk Szent Fiadat, Ajánlj minket Szent Fiadnak, mutass be minket Szent Fiadnak! Ámen.

 

 

 

A mappában található képek előnézete Segítő Szűz Mária ünnepe 2019