Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szalézi konferencia Havasi atyával a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

2019.03.22

A konferencia első részében a nagytiszteletű atya röviden vázolta életútját, a szaléziak megpróbáltatásait, a rend megszüntetésével, majd újraszervezésével kapcsolatos nehézségeket.

konf_havasi_b1.jpg

A Vándor Judit-idézethez hűen korát meghazudtoló lendülettel, lelkesedéssel beszélt a pedagógusok felelősségéről a fiatalok nevelésében. Többször hangsúlyozta, hogy a tanári hivatáshoz szív kell. Optimistán tekint a mai fiatal nemzedékre, látja bennük a jövőt jóságukkal, csibészségükkel együtt. Jól ismeri a fiatalokat, akiknek nagy az igazságérzetük, de nekünk kell adni a ránk bízott ifjúság számára a perspektívát, mert ezzel tudjuk nevelni, pozitív irányba formálni őket.

Munkája során mindig Don Bosco szavait tartotta irányadónak, mi szerint, ha valami jót akarsz tenni, akkor neveld az ifjúságot.  Az atya ma is egyik legszebb hivatásnak tekinti a pedagógus pályát.

Szavai megszívlelendők a mai pedagógusok számára is és jó irányt ad azoknak a gyakorló pedagógusoknak, akik ma ezt a hivatást gyakorolják. Szeressük tanítványainkat, legyünk következetesek és követeljünk. Szavait idézve ”A mi feladatunk vetni, de a termést már nem mi aratjuk le.”

További jó egészséget kívánunk Havasi József atyának, köszönjük emlékezetes előadását!

 

Schmiedné Rácz Tünde tanár

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

 

A mappában található képek előnézete Szalézi konferencia Havasi atyával