Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

ESEMÉNYEK

Cikkek

Advent 2020

2020.12.23

Advent IV.

A "TELJES BEJEGYZÉS"-re kattintva látható az előző heti műsor.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ESEMÉNYEK

Kedves Mindenki!

2020.02.11

haszta-kartya_resz.jpgA már hagyományosnak számító Szalézi Nyári Oratóriumi napközis tábort idén nyáron is szeretnénk megrendezni. Ahhoz, hogy a táborban részt vevő 100-120 gyermeknek idén is színvonalas programokkal tudjunk szolgálni, szeretettel és tisztelettel várjuk és fogadjuk az adó 1%-ok felajánlását. Ilyen formában a Tábor lebonyolításához a következők szerint járulhatsz hozzá:

 

Név: Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alapítványa

Adószám: 18420245-1-05

Számlaszám: 11734152-24013147.

 

Mindenkinek köszönjük a támogatást!

 

Tisztelettel: Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alapítványa Kuratóriuma

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ESEMÉNYEK

Ministráns találkozó Egerben

2018.10.10

img_20181006_161644.jpgKit küldjek el? Ki megy el nekünk? (Iz 6,8) - Ezzel a mottóval rendezték meg idén 11. alkalommal Egerben az egyházmegyei ministráns találkozót október 6-án, szombaton.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ESEMÉNYEK | Fényképek: Ministráns találkozó 2018_Eger

Szent Család napi áldás

2018.01.01

img_20171231_120506.jpgAz előző évek gyakorlatát követve idén is örömmel ünnepelte a kazincbarcikai egyházközség a Szent Család templom búcsúünnepét. Ez az ünnep mindig különbözik kicsit más templombúcsútól, hiszen...

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ESEMÉNYEK | Fényképek: Szent Család napi áldás_2017

ÁLDOTT KARÁCSONYT

2017.12.28

  A mellékelt rövidfilmmel kívánok áldott karácsonyt mindenkinek!botticelli_mystic_nativity_nglondon.jpg

  Köszönöm mindenki részvételét a karácsonyi koncetren. Köszönöm a segítséget a karácsony előkészítésében, hogy méltóképpen ünnepelhettük Jézus születését.

Vitális Gábor SDB atya

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ESEMÉNYEK

Isten hozott Lytton atya !

2016.09.01

lytton_kis.jpgA tanárok számára augusztus 22-én reggel véget ért a nyári szünet. Épp nyári élményeinket és tapasztalatainkat osztottuk meg, amikor belépett egy kedvesen mosolygó fiatalember a tanáriba. Hamarosan megtudtuk, hogy ő Ervanto Quadros Lytton szalézi szerzetes, aki ettől a tanévtől igazgatóhelyettesi feladatokat lát el a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ESEMÉNYEK

CSILINGELŐ IV. ÉVF. 1. SZ.

2016.01.11

csilingelo_kicsi.jpgMindenek előtt szeretnénk minden kedves Testvérünknek áldott, békés új esztendőt kívánni és egyben ezúton is megköszönni mindazok tevékenységét, segítségét, szeretetét, akik valamilyen módon részt vettek egyházközségünk feladataiban. 
Egy picit rendhagyó módon a Csilingelőnek ezt a számát nagy részben a visszatekintés oltárára helyeznénk. Visszatekintünk, de csak a közelmúltra, méghozzá decemberre. Egyházközségünk igazán mozgalmas hónapot hagyott maga mögött, melyből a teljesség igénye nélkül az alábbi egyszeri, hagyományteremtő, vagy már szokásosnak mondható eseményeket emeltük ki. Több esetben is forrásként plébániánk honlapját használtuk, ezért elképzelhető, hogy néhányan ismerős írásokkal találkoznak majd, de azokat is szerettük volna beavatni közösségünk életébe, akiknek nincs Internet elérési lehetőségük. Jó szórakozást!

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ESEMÉNYEK

Betlehemes játék

2015.12.28

dscn5523.jpgA Szent Család Templom karácsonyi szentmiséjén pásztorjátékot mutattak be a híveknek a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai. A sokszereplős, látványos betlehemi játékot a karácsonyi szentmisét megelőzően a szentestén megrendezett "Egyházak karácsonya" városi rendezvényen is előadták, valamint a gimnázium tanulóinak tanévzáró imáján is színpadra került.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ESEMÉNYEK | Fényképek: Pásztorjáték

Csilingelő III. évf. 10. sz. - Karácsony

2015.12.22

csilingelo_kicsi.jpgJézus születése... Van ennek a nagyszerű eseménynek jelentősége még a szívünkben? Át tudjuk élni a csodát? Egyre többet rohanunk. Boltról boltra. Ajándékok halmaza csalogat és nyitogatja pénztárcánkat. Mi pedig engedünk a csábításnak. Jézus születése... Eszünkbe jut vajon a sokadik polcról leemelt kacat között? Embertömeg. Tolakszunk, sietünk, bosszankodunk. Sorban állunk, lassan haladunk. Elcsépelt karácsonyi dallamok üvöltenek a hangszórókból. Megvettünk mindent? Nem-nem. Még kellene egy kis ezmegaz is és hiányzik még egyébmás meg amúgy is. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ESEMÉNYEK

03 Csilingelő 2015 október

2015.10.12

csilingelo.jpg1. Talán már sokunknak feltűnt, hogy egy újabb szalézi szerzetessel bővült a kazincbarcikai közösség. Valóban, Ábrahám Béla tartományfőnök atya döntésének értelmében a barcikai nyáj Isten felé terelgetésében immáron nyolcan vesznek részt, hat atya és két testvér.

2. Fiatalokkal a fiatalokért, avagy újraéled a Hittantanulók Avilai Szent Teréz Alapítványa

3. Naptár

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ESEMÉNYEK