Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

bánfalvai és a Bánhorváti Katolikus Ravatalozó ünnepélyes àtadása

2021.12.17
December elején sor került a bánfalvai és a Bánhorváti Katolikus Ravatalozó ünnepélyes àtadására és a Bánhorváti Katolikus Ravatalozó felszentelésére.
Az átadáson megjelent Demeter Zoltán országgyülési képviselő , Deák-Szinyéri József polgármester, Dr.Szécsi Ottó jegyző,  Klabó Tímea és 
Dr. Demeter Ádám alpolgármester és Tran Si Nghi Ferenc plébános,egyházközség képviselőtagok.
Demeter Zoltán Országgyülési Képviselő Úr köszöntőjében elmondta ,hogy a Magyar Falu Program egy hosszú távú program,melyből még három év telt el. A Magyar Falu Program  keretében biztosított anyagi források célja a vidék fejlesztése és felzárkoztatása. 
Deák-Szinyéri József Polgármester Úr köszöntőjében elmondta,hogy a Katolikus Temetőben felépült ravatalozó a falu egész közösségét szolgálja,hiszen az új ravatalozó felépülésével méltó módon tudunk végtisztességet adni elhunyt szeretteinknek. 
Az önkormányzat ezért segítette a ravatalozó építését és remélhetőleg lehetőség nyilik arra is -azon dolgoznak-, hogy a Bánhorváti református temetőben lévő ravatalozó is megfelelően szolgálja rendeltetését.
Ferenc Tran Si Nghi Plébanos Úr elmondta,hogy elsődlegesen a jó Istennek tartozunk hàlával,hogy felépült az új ravatalozó,de megköszönte kèpviselő úrnak is ,hogy ez a projekt megvalósulhatott.
Köszönetet mondott polgármester úrnak,aki megálmodta és kezdeményezte az új ravatalozó megépítését,felügyelte az építkezést és megköszönte az önkormànyzat anyagi támogatását is.
Megköszönte Demeter Ádám alpolgármester úr segítségét a pályázat benyújtásában ,a hívek nagylelkű adományait,Stewlik és Társa temetkezés adományát és nem utolsó sorban Hudácskó András Ügyvezető Úrnak ,mint a Góliát-Bulding Kft.kivitelezőjének a szakszerű és profi munkát.
Köszönjük szépen és a jó Isten àldását kérjük mindenki életére!
 

Kedves Bánhorvátiak! "A halottainkról nem szabad megfeledkezni, különben olyan, mintha másodszor is hagynánk őket...

Közzétette: József Deák-Szinyéri – 2021. december 3., péntek