Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

hiretés advent 4. hete

2021.12.23

19. ADVENT 4. VASÁRNAPJA

 

 

900

 

1030

 

1800

 

Szt.Cs.: A Szabó család, élő tagjaiért

    

Szt.Cs.: BORÍTÉKOS MISESZÁNDÉK

 

Av.Sz. Ter.: †Józsefért és †családtagokért

20. Hétfő

 

  600

Szt.Cs.:†Rita gyermek lelkiüdvéért

21. Kedd

 

  600

Av.Sz.Ter.:Mizser, Barna, Suhajda család, élő és †tagjaiért

22. Szerda

 

  600

Szt.Cs.: Hálaadás élő családtagokért

23. Csütörtök

 

  600

Av.Sz.Ter.:Negrutz és a Szenór család †tagjaiért

24. Péntek

 

2400

Szt.Cs.: ÜNNEPI ÉJFÉLI MISE

25. Szombat           

URUNK SZÜLETÉSE (KARÁCSONY)

 

  900

 

1030

 

1800

 

Szt.Cs.: †Imre lelkiüdvéért

 

Szt.Cs.: Szalézi szándék

 

Av.Sz. Ter.:Hálaadó, az ACR Krisztus Király szolgálói közösség élő tagjaiért

26. . Karácsony 2. napja

SZENT CSALÁD: JÉZUS, MÁRIA,

ÉS JÓZSEF

 

 

 

1030

 

 

1800

 

        

Szt.Cs.: SZENT CSALÁD TEMPLOM BÚCSÚJA

 

 

Av.Sz. Ter.: Dédunokákért és szüleikért

HIRDETÉSEK

 2021.12.20.- 12.26. 

 

 • A Karitász csoportunk megköszöni a kedves hívek, munkatársak, kollégisták, gimnazisták segítségét, támogatását, adományaikat, amivel elősegítették a Karácsonyi vásárt és az Egymillió csillag a szegényekért adomány gyűjtését.  Isten fizesse meg!
 •  A Don Bosco Sportközpontban advent 4. vasárnapján délután 16 órakor a kazincbarcikai szalézi közösség imádságával gyújtjuk meg a koszorú gyertyáit. Utána az Anima vonósnégyes ad koncertet. Mindenkit szeretettel várnak a helyi szalézi közösség atyái és testvérei.
 •       December 20-án, Karácsonyfa állítást, díszítést, és nagytakarítás szervezünk a Szent Család templomban, délután 14 órákor. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket, hogy közösen öltöztessük ünneplőbe templomunkat.
 • .      „ADVENTI ÚTON a Szent Lukács evangéliummal” című Biblia sorozat negyedik előadása december 21-én, kedden 17 órától az új Szalézi Rendház hittantermében lesz megtartva, „JÉZUS születése, Lk. 2, 1-20” címmel. Vezeti P. Ábrahám Béla SDB szalézi atya.
 • .      A Karitász csoportunk idén is juttat a szokott módon, egy jó adag töltött káposztát a hajléktalanok számára december 21-én, kedden.
 • Várjuk a Kisjézust puha, meleg jászollal. A keresztelőkút melletti jászolba helyezzünk a mindennapi jó cselekedeteink szimbólumaként egy-egy szál szalmaszálat, hogy december 24-e éjfélre a megszületett Kisjézus minél kellemesebb pihenőhelyet találjon.
 •      December 24-én, pénteken hívunk és várunk mindenkit a 19 órakor kezdődő Egyházak karácsonyára. Idén római katolikusok a görög katolikus testvérekkel együtt indulunk az Irinyi iskolától.
 •       December 24-én, pénteken, este a Karácsonyi vigília, Ünnepi szentmise a Szent Család templomban 24 órai kezdettel lesz megtartva.
 •       December 26-án, Szent Család vasárnapján, tartjuk templomunk búcsú ünnepét. Ezen a napon a Szent Család templomban csak 10,30 órai lesz szentmise, főcelebráns, P. Andrásfalvy János tartományfőnök atya lesz, aki a szentmise után, megáldja a „Bölcső Angyala” című domborművet.
 • Majd ezután, várjuk a családokat templomunk Szent Család képe elé, hogy a Szent Család-áldásban részesüljenek a tavalyi évekhez hasonlóan. Jó lehetőség és alkalom ez a hagyomány, hogy a teljes család részesüljön Isten áldásában. Kérem a családokat, hogy akik ebben az áldásban szeretnének részesülni, hívják el minden családtagjukat és imádkozzunk együtt a családok egységéért és békéjéért. A szentmisén számítok minden testületi tag jelenlétére.
 1. December 31-én, pénteken, 17 órától Szentségimádást tartunk, a Szent Család templomban, amelyben áttekintjük az elmúlt évet, hálát adunk az Úr kegyelemeiért, bocsánatot kérünk elkövetett bűneinkért, hibánkért, mulasztásainkért és kérjük, irgalmas szeretetével áldjon és őrizzen meg bennünket az újévben is. 18 órától tartjuk az év végi hálaadó szentmisét.    
 2. 2022. Január 1-jén, szombaton, SZŰZ MÁRIA, ISTEN ANYJA PARANCSOLT ÜNNEP LESZ. Ne feledkezzünk el a szentmisén való részvételről. Ezen a napon ünnepi (vasárnapi) miserendet tartunk: reggel 9 órakor, 10,30-kor a Szent Család templomban, és este 18 órakor az Avilai Szent Teréz templomban. 
 3. Már most hirdetjük tájékoztatásképpen, hogy a szokásos Jótékonysági Katolikus Bál február 12-én, szombaton lesz. Részletek később.
 4. Kérjük azokat a kedves híveket, akik még nem rendezték a 2021 évi egyházi hozzájárulásukat (úgynevezett egyházadót) a sekrestyében vagy a plébánián december végéig rendezni szíveskedjenek.

 

 

Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:

Ø  Szombaton, URUNK SZÜLETÉSE (KARÁCSONY) Főünnepe,

Ø  Vasárnap, SZENT CSALÁD: JÉZUS, MÁRIA, és JÓZSEF ünnepe lesz

Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket.

A kazincbarcikai Szalézi Szerzetes közösség nevében

Áldott Karácsonyt

                                 kívánunk mindenkinek!