Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évközi 19. hét

2022.08.08

Évközi 19. hét, 2022. augusztus

 

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉSEK
2022.08.07. - 2022.08.14.

 

  1. Vasárnap 17 órától a Rózsafűzér Társulat ünnepélyes titokváltása lesz, majd ezután az elsővasárnapi szentségimádás az Avilai Szent Teréz-templomban.
  2. Augusztus 8-án hétfőn, gyalogos zarándokok indulnak Mátraverebély-Szentkútra a reggel 7 órai szentmise után. Szeretettel várjuk a kedves híveket a szentmisére.
  3. A mátraverebély-szentkúti zarándoklatra augusztus 14-én az autóbusz 5,30 - kor indul a Szent Család-templom melletti parkolóból. Gyülekező 5,15- kor, névsor egyeztetés. A vidéki zarándokokat sajóivánkai, vadnai és a dédestapolcsányi buszmegállóban veszik fel. Kérdéseikkel Trója Judit kereshető a 06-30-226 2421 telefonszámon. Élelem, bő folyadék, esőkabát, telefon legyen mindenkinél! 
  4. Előre hirdetjük! Augusztus 15. hétfő, főünnep, Szűz Mária mennybevétele, Nagyboldogasszony, parancsolt ünnep! A szentmisén való részvétel kötelező! Ezen a napon reggel 7,30 órakor az Avilai Szent Teréz-templomban, és este 18 órakor a Szent Család-templomban lesz szentmise.
  5. Augusztus 20-án, szombaton Szent István király, Magyarország fővédőszentje főünnepén 11 órakor lesz ünnepi szentmise a Szent Család-templomban. Ezen a napon csak egy szentmise lesz, délelőtt 11 órakor. Kérem az egyházközség azon tagjait, különösen az egyháztanács tagjait, és akik ilyenkor segíteni szoktak, hogy egymás közt megbeszélve a feladatokat, mindenki vállaljon részt az ünnepi előkészületi munkából.


Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből

Hétfőn: Szent Domonkos áldozópap emléknapja,
Kedden: Szent Terézia Benedikta (Edith Stein) szűz és vértanú, Európa társvédőszentje ünnepe,
Szerdán: Szent Lőrinc diakónus és vértanú ünnepe,
Csütörtökön: Szent Klára szűz emléknapja,   
Pénteken: Chantal Szent Johanna Franciska emléknapja, 
Szombaton: Boldog XI. Ince pápa emléknapja.

Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket!