Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évközi 20. hét

2022.08.13

Évközi 20. hét, 2022. augusztus

 

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉSEK
2022.08.14. - 2022.08.21.
 
 
 1. Augusztus 15. hétfő, FŐÜNNEP, SZŰZ MÁRIA MENNYBEVÉTELE, NAGYBOLDOGASSZONY, PARANCSOLT ÜNNEP! A szentmisén való részvétel kötelező! Ezen a napon reggel 7.30 órakor az Avilai Szent Teréz templomban, és este 18 órakor a Szent Család templomban lesz szentmise.
 2. Augusztus 20-án, szombaton Szent István királyunk, Magyarország Fővédőszentje főünnepén 11 órakor lesz ünnepi szentmise a Szent Család templomban. Ezen a napon csak egy szentmise lesz, délelőtt 11-órakor. Kérem az egyházközség azon tagjait, különösen az Egyháztanács tagjait, és akik ilyenkor segíteni szoktak, hogy egymás közt megbeszélve a feladatokat, mindenki vállaljon részt az ünnepi előkészületi munkából.
 3. Előre hirdetjük, hogy augusztus 25-én ünnepeljük a SZENT CSALÁD TEMPLOM FELSZENTELÉSÉNEK 15. ÉVFORDULÓJÁT. Ezen a napon, tehát augusztus 25-én (csütörtökön) 18:00 órakor hálaadó szentmisét mutatunk be a Szent Család templomban. Erre az ünnepségre meghívtuk a városunkban eddig szolgált valamennyi atyát is. Mi is készüljünk rá.
  Program szerint:
  - 17.00-kor a rózsafüzért együtt imádkozzuk
  - 17.30-kor ünnepi esti dicséret
  - 18.00-kor ünnepi szentmise
 
Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből
 
Hétfőn: Nagyboldogasszony, főünnep: Szűz Mária mennybevételének ünnepe
Kedden: Szent Rókus hitvalló emléknapja,
Csütörtökön: Eudes Szent János áldozópap emléknapja,   
Pénteken: Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja, 
Szombaton: Szent István király, Magyarország fővédőszentje, főünnep
 
Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket!