Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évközi 24. hét

2022.09.15

Évközi 24. hét, 2022 szeptember

 

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉSEK
2022.09.12. - 2022.09.18.

  1. Hirdetjük a 2022/2023-as tanévben elsőáldozásra és bérmálkozásra készülőknek és szüleiknek, hogy a jelentkezési lapok a sekrestyében megtalálhatók és kérhetők.
    Bérmálkozni csak azok bérmálkozhatnak, akik már az elmúlt tanévben is rendszeresen jártak a bérmálkozásra felkészítő hittanórákra. Várjuk a felnőttek jelentkezését is, akik a jövő évben szeretnének bérmálkozni.
  2. Az elsőáldozás ünnepe idén szeptember 25-én a 9 órai diákmisében lesz megtartva. Kérjük a kedves testvéreket, hogy hordozzuk imáinkban a gyermekeket, akik először járulnak szentáldozáshoz.
  3. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptember 14-én szerdán, közös európai imanapra hívja a kedves testvéreket a békéért.  Ezért szerdán 12 órától 17 óráig szentségimádást tartunk a Szent Család-templom Szűz Mária-kápolnájában. Hívjuk és várjuk a kedves híveket a csendes elmélkedésre, 15 órakor pedig az Irgalmasság rózsafüzér közös imádságára a békéért. A pénteki szentségimádás így ezen a héten elmarad.
  4. Szeptember 18-án 11:00 órától Szent Kereszt felmagasztalása ünnepére templom búcsú lesz Berentén. Szeretettel hívják és várják a kedves testvéreket.
  5. Előre hirdetjük, hogy „ÚTON A SZALÉZI CSALÁDDAL” 2022. október 7-9–ig Péliföldszentkereszten 18-35 év közötti fiúknak, lányoknak hivatástisztázó lelkigyakorlatot tartunk. Jelentkezés és további infó: www.szalim.hu oldalon található. Jelentkezési határidő szeptember 30.
  6. Szeptember 17-én szombaton, a Szent Család-templomban szeretettel várjuk 10 órára azokat a gyermekeket, akik már ministrálnak vagy szeretnének ministrálni.   
  7. Előre hirdetjük, hogy október 8-án szombaton 10 órától, a Kazincbarcikai Avilai Nagy Szent Teréz-templomban tartjuk idén a rózsafüzér csoportok találkozóját. Hívjuk a rózsafüzér csoportok tagjait erre az alkalomra. A programban megáldjuk a rózsafüzéreket, a rózsafüzér tagokat, elimádkozzuk közösen a rózsafüzért, előadás a Szűzanyáról és ünnepi szentmise. A program alatt gyónási lehetőséget is biztosítunk. Az agapéra sütemény-adományt elfogadunk. 

Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:

Hétfőn: Szűz Mária szent neve emléknapja, 
Kedden: Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja, 
Szerdán: A Szent Kereszt felmagasztalása ünnepe,
Csütörtökön: a Fájdalmas Szűzanya emléknapja,
Pénteken: Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök, vértanú emléknapja, 
Szombaton: Bellarmin Szent Róbert püspök és egyháztanító emléknapja lesz.


Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket!