Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évközi 25. hét

2022.09.17

Évközi 25. hét, 2022 szeptember

 

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉSEK
2022.09.19. - 2022.09.25.

  1. Pénteken 12 órától 17 óráig SZENTSÉGIMÁDÁST tartunk a Szent Család-templom Szűz Mária-kápolnájában. Hívjuk és várjuk a kedves híveket a csendes elmélkedésre, 15 órakor pedig az Irgalmasság rózsafüzér közös imádságára.
  2. Az elsőáldozás ünnepe szeptember 25-én a 9 órai diákmisében lesz megtartva. Kérjük a kedves testvéreket, hogy hordozzuk imáinkban a gyermekeket, akik először járulnak szentáldozáshoz. Az első szentgyónást és az elsőáldozási próbát szeptember 24-én szombaton, reggel 9:00-tól tartjuk a Szent Család-templomban.
  3. Előre hirdetjük, hogy „ÚTON A SZALÉZI CSALÁDDAL” 2022. október 7-9–ig Péliföldszentkereszten 18-35 év közötti fiúknak, lányoknak hivatástisztázó tartunk. Jelentkezés és további infó: www.szalim.hu oldalon található. Jelentkezési határidő szeptember 30.
  4. Október a rózsafüzér hónapja. Ebben a hónapban a szentmisék minden nap este 18 órakor kezdődnek (csütörtökön is!). Előtte 17:15-től imádkozzuk a rózsafüzér imádságot.
  5. Előre hirdetjük, hogy október 8-án szombaton 10 órától, a Kazincbarcikai Avilai Nagy Szent Teréz-templomban tartjuk idén a rózsafüzér csoportok találkozóját. Hívjuk a rózsafüzér csoportok tagjait erre az alkalomra. A programban megáldjuk a rózsafüzéreket, a rózsafüzér tagokat, elimádkozzuk közösen a rózsafüzért, lesz előadás a Szűzanyáról és végül ünnepi szentmise. A program alatt gyónási lehetőséget is biztosítunk. Az agapéra sütemény adományt elfogadunk.
  6. Az Avilai Nagy Szent Teréz-templomunk búcsújára készülve triduumot tartunk október 12-13-14-én az esti szentmisék alkalmával. A szentmisék az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban lesznek megtartva. A péntek esti szentmise után 45 perc áhítatot tartunk az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban.
  7. Október 15-én szombaton, 10:30–kor Ilodigwe Emmanuel C. kispap testvérünk diakónusszentelése az Újpest-Megyeri Nagyboldogasszony-templomban lesz. A szentelést Dr. Cserháti Ferenc segédpüspök atya végzi. Foglaljuk imáinkba Emmanuel kispapunkat, hogy jó pásztor legyen Jézus Krisztus példája szerint.  
  8. Október 15-én szombaton, az Avilai Nagy Szent Teréz-templom búcsújára készülve, takarítást szervezünk 10 órától. Szeretettel hívjuk és várjuk kedves testvéreinket templomunk és környéke rendbetételére.

 


Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:


Hétfőn: Szent Januáriusz püspök és vértanú emléknapja, 
Kedden: Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong Haszang Szent Pál és társaik koreai vértanúk emléknapja, 
Szerdán: SZENT MÁTÉ APOSTOL ÉS EVANGÉLISTA ünnepe, 
Pénteken: Pietrelcinai Szent Pió áldozópap emléknapja, 
Szombaton: Szent Gellért püspök és vértanú ünnepe

 

Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket!