Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évközi 26. hét

2022.09.24

Évközi 26. hét, 2022 szeptember, október

 

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉSEK
2022.09.26. - 2022.10.02.

 1. Hirdetjük a 2022/2023-as tanévben elsőáldozásra és bérmálkozásra készülőknek és szüleiknek, hogy a jelentkezési lapok a sekrestyében megtalálhatók és kérhetők. Bérmálkozni csak azok bérmálkozhatnak, akik már az elmúlt tanévben is rendszeresen jártak a bérmálkozásra felkészítő hittanórákra. Várjuk, a felnőttek jelentkezését is, akik a jövő évben szeretnének bérmálkozni.
  A hittan jelentkezési lapokat kérjük leadni!
 2. Az „Egy nap az Úrért” szentségimádást szeptember 29-én csütörtökön reggel 8-tól este 22 óráig tartjuk az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban.
 3. Október a rózsafüzér hónapja. Ebben a hónapban a szentmisék minden nap este 18 órakor kezdődnek (csütörtökön is!). Előtte 17:15-től imádkozzuk a rózsafüzér imádságot.
 4. Október 1-én elsőszombat lesz. 17 órától a rózsafüzért, 17:45-től a lorettói litániát imádkozzuk az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban.
 5. Október 2-án elsővasárnap lesz. 17 órától a Rózsafüzér Társulat ünnepélyes titokváltása lesz, majd ezután rózsafüzért imádkozzuk és rövid szentségimádást végzünk az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban.
 6. Otóber 3-án hétfőn 16 órától szentmise lesz a kórház kápolnájában. 18 órakor az altemplomban lesz megtartva a szentmise a szokott rend szerint. Mise előtt rózsafüzért imádkozunk elhunyt szeretteinkért.
 7. Előre hirdetjük, hogy október 8-án szombaton 10 órától a kazincbarcikai Avilai Nagy Szent Teréz-templomban tartjuk idén a rózsafüzér csoportok találkozóját. Hívjuk a rózsafüzér csoportok tagjait erre az alkalomra. A programban megáldjuk a rózsafüzéreket, a rózsafüzér tagokat, elimádkozzuk közösen a rózsafüzért, előadás lesz a Szűzanyáról és ünnepi szentmise. A program alatt gyónási lehetőséget is biztosítunk. Az agapéra sütemény adományt elfogadunk.
 8. Az Avilai Nagy Szent Teréz-templomunk búcsújára készülve triduumot tartunk október 12-13-14-én, az esti szentmisék alkalmával. A szentmisék az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban lesznek megtartva. A péntek esti szentmise után 45 perc áhítatot tartunk az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. 
 9. Október 16-án lesz az Avilai Nagy Szent Teréz-templomunk búcsúja. Az ünnepi szentmisét 10:30-kor tartjuk. Az ünnepi szónok Szabó József Miskolc diósgyőri plébános atya lesz. Ne felejtsük, hogy ezen a napon délelőtt a Szent Család-templomban nem lesz szentmise, de este 18 órakor rendhagyó módon a Szent Család-templomban lesz a szentmise megtartva.
 10. Október 23-án vasárnap egyházközségünk ismét köszönti idősebb híveit a 10:30 órai szentmise keretében. A szentgyónás elvégzése után lehetőség lesz a betegek szentségének a fölvételére. Kérjük azokat a kedves híveket, akik a betegek szentségében szeretnének részesülni, hogy jelentkezzenek a sekrestyében és hozzák el az emléklapjukat. A szentségben azok részesülhetnek, akik római vagy görög katolikus vallásúak és elvégezték a szentgyónásukat.
 11. Megérkezett a Szalézi Értesítő újság. Vigyük magunkkal, olvassuk, adjuk tovább!

 

Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:

Hétfőn: Szent Kozma és Damján vértanúk emléknapja 
Kedden: Páli Szent Vince áldozópap emléknapja
Szerdán: Szent Vencel vértanú emléknapja
Csütörtökön: Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael Főangyalok ünnepe
Pénteken: Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító emléknapja
Szombaton: Lisieux-i Szent Teréz szűz és egyháztanító emléknapja lesz

 


Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket!