Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évközi 27. hét

2022.10.03

Évközi 27. hét 2022 október

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉSEK
2022.10.03. - 2022.10.09.

 1. Október 1. és 16. között népszámlálás zajlik. Valljuk meg, hogy katolikusok vagyunk! A plébánián (Dózsa György út 35.) és az új rendházban (Építők útja 17.) hétfőtől péntekig 8:30-tól 13:30-ig segítséget nyújtunk mindazoknak, akiknek nincs internet elérhetősége, vagy nem tudnak online regisztrálni. Szeretettel és szívesen segítünk a kedves testvéreinknek. Október 17. után pedig a számlálóbiztosnak jelezzük, hogy katolikusok vagyunk.   
 2. Vasárnap 17 órától a Rózsafüzér Társulat ünnepélyes titokváltása lesz, majd ezután rózsafüzért imádkozunk és rövid szentségimádást végezzük az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban.
 3. Október 3-án hétfőn 16 órától szentmise lesz a kórház kápolnájában.
  18 órakor az altemplomban lesz megtartva a szentmise a szokott rend szerint. Mise előtt rózsafüzért imádkozunk elhunyt szeretteinkért.
 4. Október 4-én kedden Karitász-csoport gyűlés lesz a plébánián (Dózsa György út 35.) az esti szentmise után.
 5. Október 6-tól a csütörtöki szentmisék 18 órakor kezdődnek az Avilai Szent Teréz-templomban.
 6. Október 7-én első péntek lesz. 17 órától a Szent Mónika közösség tartja imaalkalmát, és a rózsafüzér imádságot. A Jézus Szíve litániát 17.45-től tartjuk. 
 7. Október 8-án szombaton 10 órától a kazincbarcikai Avilai Nagy Szent Teréz-templomban tartjuk idén a rózsafüzér csoportok találkozóját. Hívjuk a rózsafüzér csoportok tagjait erre az alkalomra. A programban megáldjuk a rózsafüzéreket, a rózsafüzér tagokat, elimádkozzuk közösen a rózsafüzért, előadás lesz a Szűzanyáról és ünnepi szentmise. A program alatt gyónási lehetőséget is biztosítunk. Az agapéra sütemény adományt elfogadunk. Minden kedves testvérünket szeretettel hívjuk és várjuk.
  A rózsafüzér társulati vezetőket kérjük, hogy a résztvevők létszámát leadni szíveskedjenek 2022.10.04.-én. 
 8. Október 9-én vasárnap a MISSZIÓK javára lesz gyűjtés. Kérjük a kedves testvérek nagylelkű adományait.
 9. Az Avilai Nagy Szent Teréz-templom búcsújára készülve triduumot tartunk október 12-13-14-én, az esti szentmisék alkalmával. A szentmisék az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban lesznek megtartva. A péntek esti szentmise után 45 perc áhítatot tartunk az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban.   
 10. Október 15-én szombaton 15 órakor Ilodigwe Emmanuel C. kispap testvérünk diakónusszentelése lesz az Újpest-Megyeri Nagyboldogasszony-templomban. A szentelést dr. Cserháti Ferenc segédpüspök atya végzi. Foglaljuk imáinkba Emmanuel kispapunkat, hogy jó pásztor legyen Jézus Krisztus példája szerint.
 11. Október 16-án lesz az Avilai Nagy Szent Teréz-templomunk búcsúja. Az ünnepi szentmisét 10:30-kor tartjuk. Az ünnepi szónok Szabó József diósgyőri plébános atya lesz. Ne felejtsük, hogy ezen a napon délelőtt a Szent Család-templomban nem lesz szentmise, de este 18 órakor rendhagyó módon a Szent Család-templomban lesz a szentmise megtartva.


Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:

Kedden: Assisi Szent Ferenc emléknapja
Szerdán: Szent Faustina Kowalska szűz emléknapja
Csütörtökön: Szent Brúnó áldozópap emléknapja
Pénteken: Rózsafüzér Királynője emléknapja
Szombaton: SZŰZ MÁRIA, MAGYAROK NAGYASSZONYA, MAGYARORSZÁG FŐPÁTRÓNÁJA főünnepe lesz

 

Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket!