Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évközi 28. hét

2022.10.13

Évközi 28. hét, 2022. október

 

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉSEK
2022.10.10. - 2022.10.16.
 
 1. Megköszönjük mindazoknak, akik a Rózsafüzér Társulatok találkozója alkalmából bármi módon segítettek, közreműködtek. Isten fizesse meg nagylelkűségüket!
 2. Október 1. és 16. között népszámlálás zajlik. Valljuk meg, hogy katolikusok vagyunk! A plébánián (Dózsa György út 35.) és az új rendházban (Építők útja 17.) hétfőtől péntekig 8:30-tól 13:30-ig segítséget nyújtunk mindazoknak, akiknek nincs internet elérhetősége, vagy nem tudnak online regisztrálni. Szeretettel és szívesen segítünk a kedves testvéreinknek. Október 17. után pedig a számlálóbiztosnak jelezzük, hogy katolikusok vagyunk.
   
 3. Kedves Testvérek! Készülve az Avilai Szent Teréz-templom búcsújára, a héten a következő változások lesznek:
  Triduumot tartunk október 12-13-14-én, az esti szentmisék keretében az Avilai Szent Teréz-templomban.

  Október 15-én pénteken az Avilai Szent Teréz-templomban:
  12 órától 17 óráig szentségimádást tartunk. Hívjuk és várjuk a kedves híveket a csendes elmélkedésre, 15 órakor pedig az irgalmasság rózsafüzér közös imádságára. Az esti szentmise után 45 perc áhítatot tartunk.

  Október 16-án az ünnepi szentmise 10,30-kor lesz. Az ünnepi szónok miskolc-diósgyőri Szabó József plébános atya lesz.  Ne felejtsük, hogy ezen a napon délelőtt nem lesz szentmise a Szent Család-templomban, de este 18-kor rendhagyó módon a Szent Család-templomban lesz megtartva.
  Sütemény adományokat is várunk, hogy a templomkertben egy kis agapéra meghívhassunk mindenkit.
   
 4. Október 15-én szombaton 15 órakor Ilodigwe Emmanuel C. kispap testvérünk diakónusszentelése lesz az Újpest-Megyeri Nagyboldogasszony-templomban. A szentelést dr. Cserháti Ferenc segédpüspök atya végzi. Foglaljuk imáinkba Emmanuel kispapunkat, hogy jó pásztor legyen Jézus Krisztus példája szerint.
 5. Október 16-án lesz a missziós vasárnap. Imádkozzunk a missziókért, az Európában szolgáló szerzetesekért, szerzetesnőkért! A jövő vasárnapi perselyadományokat a missziók javára fogjuk gyűjteni.
 6. Október 20-án csütörtökön 16:30-kor Sajógalgóc védőszentjének, Szent Vendelnek tiszteletére búcsú ünnepet tartanak. Sok szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket erre az ünnepre.
 7. Október 21-én pénteken a férficsoportot találkozóra hívja a plébános atya az új rendházba, 17 órára.
 8. Október 23-án vasárnap egyházközségünk ismét köszönti idősebb híveit a fél 11 órás szentmise keretében. A szentgyónás elvégzése után lehetőség lesz a betegek szentségének a fölvételére. Kérjük azokat a kedves híveket, akik a betegek szentségében szeretnének részesülni, jelentkezzenek a sekrestyében. A szentségben azok részesülhetnek, akik római vagy görög katolikus vallásúak és elvégezték a szentgyónásukat. A szentmise után egy szerény ebédre hívjuk 65 éven felüli híveinket.
   
Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:
Kedden: Szent XXIII. János pápa emléknapja 
Pénteken: Szent I. Kallixtusz pápa és vértanú emléknapja
Szombaton: Avilai Szent Teréz szűz és egyháztanító emléknapja lesz
 
Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket!