Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évközi 30. hét

2022.10.25

Évközi 30. hét, 2022. október

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉSEK
2022.10.24. - 2022.10.30.
 
 1. Megköszönjük mindazoknak, akik a templombúcsúnk alkalmából bármi módon segítettek adományokkal, süteménnyel, virággal, közreműködésükkel, az énekkar áldozatos munkáját, amivel szebbé tették ünnepünket. Isten fizesse meg nagylelkűségüket!
 2. Következő héttől hétfőn, szerdán, pénteken az esti szentmiséket a Szűz Mária-kápolnában tartjuk.
 3.  A „Egy nap az Úrért” szentségimádást szeptember 27-én csütörtökön, reggel 8-tól este 22 óráig tartjuk az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban.
 4. Mindenszentek és halottak napja alkalmából urnatemetőnk nyitvatartását megtekinthetik faliújságunkon és az urnatemető bejárati ajtaján. A virágokat a halottak napjára való tekintettel október 28. és november 6. között lehet az urnahelyek előtt hagyni. A cserepes virágokat 7-én a templomtérben fogjuk elhelyezni. Nyomatékosan kérem a hozzátartozókat, hogy gyertyát ne gyújtsanak az urnatemetőben. Használják az elektromos gyertyát, illetve elektromos mécsest kérhetnek a felügyeletet teljesítő testvérünktől. Gyertyát a bejárati ajtón kívül elhelyezett tartón lehet csak gyújtani! Kérjük a kedves hívek segítségét az urnatemető felügyeletének biztosításában. Feliratkozni a sekrestyében lehet.
 5. Aki november 1-8-ig temetőt, templomot vagy kápolnát látogat, egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet az elhunytakért áhítatos lélekkel elimádkozik, a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára teljes búcsút nyerhet.
 6. November 1-je kedd, mindenszentek napja, parancsolt főünnep. A szentmise látogatás kötelező.
  - Reggel 9 órakor, 10,30-kor a Szent Család-templomban tartunk szentmisét.
  - Délután 16 órától a temetői ökumenikus szertartást a kazincbarcikai temetőben végezzük és közösen imádkozunk az elhunyt szeretteinkért.
  - Sírkő megáldásra a temetői szertartás után van lehetőség, ennek összege 3000 Ft, de akiknek ez az összeg problémát jelent, a sírkövet azoknak is megáldjuk.
  - Este 18 órakor pedig az Avilai Szent Teréz-templomban lesz szentmise.
 7. November 2-án szerdán halottak napján a szentmise az altemplomban lesz megtartva. Ebben a szentmisében megemlékezünk elhunyt szeretteinkről és imádkozunk értük.
 
Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:
Hétfőn: Claret Szent Antal Mária püspök emléknapja
Kedden: Szent Mór püspök emléknapja
Pénteken: Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok ünnepe
Szombaton: Boldog Rua Mihály emléknapja lesz
 
Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket!