Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évközi 33. hét

2022.11.13

Évközi 33. hét, 2022.november

 

 

 

 

 

 

 

 
HIRDETÉSEK
2022.11.14. - 2022.11.20.
 
 1. SZALÉZI AKADÉMIA. A második előadás november 17-én, csütörtökön a Don Bosco Sportkönpontban lesz, témája: „A Barátság Szalézi Ferenc és Don Bosco életében”. Előadó: Diakónus Kovács Sándor SDB. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket és minden érdeklődőt.
 2. November 18-án, pénteken 12 órától 16 óráig SZENTSÉGIMÁDÁST tartunk a Szent Család-templom Szűz Mária-kápolnájában. Hívjuk és várjuk a kedves híveket a csendes elmélkedésre.
  - 15 órakor az Irgalmasság rózsafüzér közös imádságára hívunk és várunk sok szeretettel mindenkit.
 3. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ajándékaiért hálát adva idén is részt veszünk a világméretű szentségimádásban, Krisztus Király ünnepének előestéjén, november 19-én, szombaton 16 órától az Avilai Szent Teréz-templomban. Hívekkel, fiatalokkal együtt, egy óra az Úrért, majd szentmise lesz. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit.
 4. Jövő vasárnap, november 20-án Krisztus Király főünnepe alkalmából:
  - a 9 órai, a fél 11 órai és az esti 17 órai szentmisék után közösen elimádkozzuk a kitett Oltáriszentség előtt a Jézus Szíve litániát, a felajánló imádsággal. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető.
  - a 9 órai szentmise és a litánia után Szent Erzsébet életéről szóló zenés, verses megemlékezést tartunk.
  Sok szeretettel hívunk és várunk mindenkit.
 5. Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a Karitász javára. Imádkozzunk a Karitász-csoportok tevékenységéért és kérjük a kedves hívek nagylelkű támogatását. Előre is nagyon szépen köszönjük!
 6. Előre hirdetjük! Adventben, november 28-tól a roráték reggel 6 órakor, a Szalézi Rendház kápolnájában lesznek megtartva. (Építők útja 19. szám alatt a plébánia bejárati ajtaja). A rózsafüzért adventben a reggeli roráté misék előtt 5,15 órakor imádkozzuk. A szentmisék után a szalézi szerzetesekkel együtt végezzük a Zsolozsmát. Buzdítjuk a kedves híveket, hogy ha tudnak, akkor vegyenek részt a roráté szentmiséken. A misék alatt gyónási lehetőséget biztosítunk. Este 17 órakor nem lesznek szentmisék.
 7. LECTIO DIVINA, azt jelenti, hogy Elmélkedés a Biblia alapján. Adventi időszakban felkészítjük lelkünket a Megváltó születésnapjára. Az elmélkedések hétfőnként 17 órától, a Szalézi Rendház kápolnájában lesznek megtartva. (Építők útja 19. szám alatt a plébánia bejárati ajtaja). Első alkalommal november 28-án, 17 órakor találkozunk. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket és minden érdeklődőt.
 
Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:
 
Kedden: Nagy Szent Albert püspök és egyháztanító emléknapja
Szerdán: Skóciai Szent Margit emléknapja
Csütörtökön: Nagy Szent Gertrúd szűz emléknapja  
Pénteken: a Szent Péter- és a Szent Pál-bazilika felszentelése emléknapja
Szombaton: Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe
Vasárnap: Krisztus, a Mindenség Királya főünnepe lesz
 
 
Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket!