Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évközi 34. hét

2022.11.23

Évközi 34. hét, 2022. november

 

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉSEK
2022.11.21.-2022.11.27.

 

  1. Vasárnap országos gyűjtés a Karitász javára. Imádkozzunk a Karitász-csoportok tevékenységéért, és kérjük a kedves hívek nagylelkű támogatását!
  2. A Karitász országos ajándékgyűjtési akciót hirdet nehéz sorsú gyermekeknek „ANGYALBATYU” címmel, 2022. november 21-től december 13-ig. Készíthetünk csomagot: dobozban, online adományozással www.karitasz.hu, vagy segíthetsz telefonon, a 1356-os adományvonalon. További információ a hirdetőtáblákon olvasható.  
  3. A „Egy nap az Úrért” szentségimádást november 24-én, csütörtökön, reggel 8-tól este 22 óráig tartjuk az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban
  4. SZALÉZI AKADÉMIA. A harmadik előadás november 24-én, csütörtökön, 17 órától lesz a Don Bosco Sportközpontban. Témája: „A szentmise Szalézi Ferenc és Don Bosco életében”. Előadó: P. Kirner Zoltán SDB. Sok szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket és minden érdeklődőt.
  5. November 26-án, szombaton, délelőtt 10 órától ADVENTI KOSZORÚ KÉSZÍTÉSÉRE nagy szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket, gyermekeket, érdeklődőket a szalézi rendház hittantermében.    
  6. November 26-án advent első vasárnapja előesti szentmiséje lesz az Avilai Szent Teréz-templomban 16:45-kor, amikor a Karitász-csoport gyújtja meg a koszorú első gyertyáját. November 27-én, vasárnap a 9 órai szentmise kezdetekor pedig a Szent Család-templomban a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját.
  7. Előre hirdetjük! Adventben november 28-tól a roráté szentmisék reggel 6 órakor a szalézi rendház kápolnájában lesznek megtartva. (Építők útja 19. szám alatt a plébánia bejárati ajtaja) A rózsafüzért adventben a reggeli roráté misék előtt 5,15 órakor imádkozzuk. A szentmisék után a Szalézi szerzetesekkel együtt végezzük a Zsolozsmát. Buzdítjuk a kedves híveket, hogy ha tudnak, akkor vegyenek részt a roráté szentmiséken. A misék alatt gyónási lehetőséget biztosítunk. Este 17 órakor nem lesznek szentmisék.
  8. LECTIO DIVINA azt jelenti, hogy elmélkedés a Biblia alapján. Adventi időszakban felkészítjük lelkünket a Megváltó születésnapjára. Az elmélkedés hétfőnként 17 órától, a szalézi rendház kápolnájában lesznek megtartva. (Építők útja 19. szám alatt a plébánia bejárati ajtaja). Első alkalommal november 28-án, 17 órakor találkozunk. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket és minden érdeklődőt.
  9. A jövő évi intenciós könyvet december 4-én, advent második vasárnapján nyitjuk meg. Miseszándékot előjegyeztetni a szentmisék után a Szűz Mária-kápolnában lehet, annak díjának (3000 Ft) befizetésével.  

Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:

Hétfőn: Szűz Mária bemutatása a templomban emléknapja
Kedden: Szent Cecília szűz és vértanú emléknapja
Szerdán: Szent I. Kelemen pápa és vértanú emléknapja
Csütörtökön: Dung-Lac Szent András áldozópap és társai vietnámi vértanúk emléknapja
Pénteken: Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú emléknapja lesz


Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket!