Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

hirdetés Karácsony 1. hete

2021.12.23

Karácsony 1. hete

 

26. Karácsony 2. napja

SZENT CSALÁD: JÉZUS, MÁRIA,

ÉS JÓZSEF

 

 

1030

 

 

1800

 

 

Szt.Cs.: SZENT CSALÁD TEMPLOM BÚCSÚJA

 

 

Av.Sz.Ter.: Dédunokákért és szüleikért

27. Hétfő

Szent János apostol és evangélista

  600

Szt.Cs.:†Anna édesanya lelkiüdvéért

28. Kedd

Aprószentek

  600

Av.Sz.Ter.:†Ágota édesanyáért és †László férjért

29. Szerda

 

  600

Szt.Cs.: †Ilona édesanyáért, †nagyszülőkért és élő családtagokért

30. Csütörtök

 

  600

Av.Sz.Ter.:†Juliannáért és †Máriáért

31. Péntek

 

1800

Szt.Cs.: Évvégi hálaadás

2022.01.01.  Szombat          

SZŰZ MÁRIA ISTEN ANYJA

 

900

 

1030

 

 

1800

Ma van a Béke Világnapja

Szt.Cs.: Élő és †családtagokért, és †szeretteinkért

 

Szt.Cs.: A világ, békéjéért, betegeink gyógyulásáért és a járvány megszűnéséért

 

Av.Sz. Ter.: A Rózsafüzér társulat-élő és tagjaiért

02 . Karácsony 2. Vasárnapja

 

900

 

1030

 

 

1800

 

Szt.Cs.: †Imréért  

   

Szt.Cs.: Hálaadó egyházközségünk tagjaiért, lelki közösségeinkért és városunk minden lakójáért

 

Av.Sz. Ter.: Az ACR Krisztus Király Szolgálói Közösség élő és † Papjaiért és tagjaiért

  

A kazincbarcikai Szalézi Szerzetes közösség nevében

Áldott Karácsonyt kívánunk mindenkinek! 

HIRDETÉSEK

 2021.12.27.- 2022.01.02.

  1. Megköszönjük mindazok szolgálatát, akik a karácsonyi előkészületeket bármilyen munkával, felajánlással segítették. Isten fizesse meg fáradozásukat!

 

2.      December 26-án, Szent Család vasárnapján, tartjuk templomunk búcsú ünnepét. Ezen a napon a Szent Család templomban csak 10,30 órai lesz szentmise, főcelebráns, P. Andrásfalvy János tartományfőnök atya lesz, aki a szentmise után, megáldja a „Bölcső Angyala” című domborművet.

Majd ezután, várjuk a családokat templomunk Szent Család képe elé, hogy a Szent Család-áldásban részesüljenek a tavalyi évekhez hasonlóan. Jó lehetőség és alkalom ez a hagyomány, hogy a teljes család részesüljön Isten áldásában. Kérem a családokat, hogy akik ebben az áldásban szeretnének részesülni, hívják el minden családtagjukat és imádkozzunk együtt a családok egységéért és békéjéért. A szentmisén számítok minden testületi tag jelenlétére.

 

  1. December 31-én, pénteken, 17 órától Szentségimádást tartunk, a Szent Család templomban, amelyben áttekintjük az elmúlt évet, hálát adunk az Úr kegyelemeiért, bocsánatot kérünk elkövetett bűneinkért, hibánkért, mulasztásainkért és kérjük, irgalmas szeretetével áldjon és őrizzen meg bennünket az újévben is. 18 órától tartjuk az év végi hálaadó szentmisét. Teljes búcsút nyerhet az év utolsó napján az a hívő, aki templomban vagy kápolnában áhítattal részt vesz a Te Deum ünnepélyes éneklésében vagy elmondásában hálaadásul az esztendőben kapott jótéteményekért.

 

  1. 2022. Január 1-jén, szombaton, SZŰZ MÁRIA, ISTEN ANYJA PARANCSOLT ÜNNEP LESZ. Ne feledkezzünk el a szentmisén való részvételről. Ezen a napon ünnepi (vasárnapi) miserendet tartunk: reggel 9 órakor, 10,30-kor a Szent Család templomban, és este 18 órakor az Avilai Szent Teréz templomban, ahol 17,45-től Lorettói litániát imádkozunk.

 

  1. Január 2-án, első vasárnap, 17 órától a Rózsafüzér társulat ünnepélyes titokváltása lesz, majd szentségimádás az Avilai Szent Teréz templomban.

 

  1. Január 3-án hétfőn az esti szentmise 18 órakor az Altemplomban lesz megtartva a szokott rend szerint, mise előtt rózsafüzért imádkozunk elhunyt szeretteinkért.

 

  1. Január 6-án, csütörtökön URUNK MEGJELENÉSE /VÍZKERESZT/ Parancsolt ünnep. Ne feledkezzünk el a szentmisén való részvételről. Miserend: reggel 7,30-kor az Avilai Szent Teréz templomban, este 18 órakor pedig a Szent Család templomban. A szentmisékben lesz a szokásos vízszentelés szertartása. Mától a csütörtöki szentmisék reggel 7,30-tól lesznek megtartva az Avilai Szent Teréz templomban.

 

  1. A Házszentelési szertartásra a sekrestyében kitett lapon lehet feliratkozni!

 

  1. Már most hirdetjük tájékoztatásképpen, hogy a szokásos Jótékonysági Katolikus Bál február 12-én, szombaton lesz. Részletek később.

 

Heti szentjeinkről, egyházi ünnepeinkből:

Ø  Hétfőn, Szent János apostol és evangélista ünnepe,

Ø  Kedden, Aprószentek, vértanúk ünnepe,

Ø  Szombaton, SZŰZ MÁRIA ISTEN ANYJA, parancsolt Főünnepe lesz.

 

Végül szeretettel köszöntjük a héten névnapjukat, születésnapjukat és egyéb fontos évfordulójukat ünneplő kedves testvéreinket.

A kazincbarcikai Szalézi Szerzetes közösség nevében

Áldott Karácsonyt kívánunk mindenkinek!